Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller

Recenze (1 583)

plakát

Sám v temnotě (1982) 

Ta úvodní scéna, byla opravdu perfektní. Ale jinak, ničím jiným Alone in the Dark už vyloženě nepřekvapil. Atmosféra ale nebyla špatná, psychopati, ze třetího patra zahraný skvělě, vraždy ale suchý, ve stylu uškrcení či bodnutí nožem. Třetí hvězda, za postelovou scénu, s překrásnou blonckou Carol Levy. Pár zajímavostí  - první celovečerní film, distributora New Line Cinema, jeden z prvních Hororů, se zvukem Dolby Stereo, Donald Pleasence, z Halloween série a mihne se tu i Hororová královna Lin Shayne, která v té době začínala s filmovou kariérou - její bratr, produkoval tenhle film a je zároveň zakladatelem společnosti New Line Cinema. (295. hodnocení)

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Slušná, televizní upířina, s výborným hereckým kombem, které určitě přidalo na kvalitě a dobře se na to dívalo, hlavně na krvežíznivého Colina, ze kterého šel občas dost strach. Je to temný, je to zábavný, Horor spíše pro teenagery, ale na jedno zhlédnutí dobrý.

plakát

Jarní rituál (2011) 

Reynolds, se měl vysrat na tu linii s únosem, která trvala strašně dlouho a měl se zaměřit více na toho zabijáka a Gore, pak z toho mohl být slušný Slasher. V závěrečné půlhodince, sice dojde na několik krvavějších momentů (useknuté hlavy), ale už jsem byl natolik otrávený a znuděný, že tohle mě už neprobralo. Navíc ten poloamatérský look, tomu taky moc nepřidal. Každopádně, jako debut, to nebylo úplně nejhroší, ale jde vidět, že režisér je odněkud z prdelákova a podle toho vypadají i jeho Horory. Worry Dolls, je zatím to nejlepší, co natočil. (129. hodnocení)

plakát

Worry Dolls (2016) 

Vypadá to, že s tímto režisérem, to jde spíše poslední dobou z kopce. Dva a půl roku očekávaný Slasher Open 24 Hours, byl nakonec jen průměr a nejnovější Dark Light, byl dokonce podprůměrný až televizní Horor. Padraig Reynolds, má na svém kontě celkem čtyři filmy/Horory a tenhle jeho druhý, je pro mě ovšem velikým překvapením. Už ta úvodní scéna, kde vrah provrtá hlavu policajta skrz na skrz, mě solidně odrovnala. Příběh, je o prokletých, dřevěných panenkách, vyrobené šamankou, kdesi v Guatamele, které se dostanou k nevinným lidem v podobě přívěšku, který z nich udělá vraždící psychopaty. Jsou tu celkem tři povedené, brutální, krvavé vraždy, příběh mě oslovil, bylo to napínavý, má to slušný tempo, postavy celkem sympatické a finále bylo pěkně intenzivní. Za mě podařený Horor a určitě se podívám na režisérovo prvotinu Rites of Spring, ať to mám hezky komplet. (210. hodnocení)

plakát

Ubal a zmiz (2021) 

Po delší době, mě přepadla chuť si pustit český film a jsem rád, že jsem  trefil na něco, co mě celkem bavilo. Sbal prachy a vypadni, po česku ? Proč ne. Čtvrtá hvězda za policejní duo Hofmann a Noha.

plakát

Interceptor (2022) 

"Amerika je největší lež lidských dějin". Aspoň s něčím jsem tady souhlasil. Kdy konečně zažiju film, ve kterém ty atomovky opravdu dopadnou na USA ? V Americkém asi nikdy, že. Interceptor, je jen další ohraná, nudná, předvídatelná srajda. První polovina byla fájn.

plakát

Ono (2022) 

Až na tu nesympatickou rodinku, které jsem přál, ať jim ten pták vyklove oči, to šlo. Alespoň ten její milenec, byl normální, pohodovej chlap. Bizarní určitě, originální taky, pár chutných momentů, ale mám s těmi čistě severskými Horory už dlouhodobě problém a nemůžu jim přijít prostě na chuť. Ten jejich styl, povaha, ta atmosféra, nevím. Každopádně, Pahanhautoja je celkem úlet a asi se vyplatí na to podívat. (74. hodnocení)

plakát

The Coven (2022) 

Grace se svým přítelem příjíždí na venkov, kde by se měla střetnout s člověkem, který by měl něco vědět o její rodině, kterou nikdy nepoznala. Nakonec zjistí, že její máma byla opíchaná jakýmsi démonem a ona má "zachránit" Zemi. Strašná hovadina to byla. Plusy - hudba, prostředí, atmosféra prvních třicet minut, hlavní herečka. Mínusy - neoriginální, nudný, dementní chování a reágování postav, přehnaná snaživost tvůrcu, low záběry z dronů, na které jsem už alergický. Nebavilo. Už tu jen chyběla Dlouhá noc, od Heleny Vondráčkové. (90. hodnocení)

plakát

Trench 11 (2017) 

Skupina vojáků, má za úkol prozkoumat opuštěný, podzemní bunkr/tunel, kde Němci během první světové války (která se blíží ke konci) prováděli zřejmě nějaké experimenty. Nebylo to vůbec zlé. Na prvním místě je tu především atmosféra, která za mě byla dost dobrá a v určitých momentech to dokázalo vyvolat napětí i strach. Na Gore vyloženě nedojde, no ale pár nechutných záběrů tady je. Najdou se tu i dvě sympatické postavy (každá z jedné strany), kterým jsem nakonec fandil. Mně se tenhle klaustrofobický Horůrek líbil. (174. hodnocení)

plakát

I Spit on Your Grave: Deja Vu (2019) 

Režisér si na stará kolena stihl natočit pokračování svého nejznámějšího Exploiťáku, který natáhnul do téměř 150. minutové stopážé, ale chápu ho, chtěl si to pořádně ještě užít. Každopádně, zas tak šílěně hrozný to podle mě nebylo, ale chápu zdejší hodnocení. Vadila mi tu samozřejmě taky ta délka, občas to bylo zbytečně ukecaný, bylo to místy strašně blboučký, nelogický a o chování postav snad ani netřeba mluvit. Potěší ale scény a hlavní postava z původního filmu, Jamie se nebála svléknout a běhat po lese nahatá, i když na svém kontě má většinou samé amatérské / nízkorozpočtové filmy, takže jí to problém asi moc nedělalo a co se týče brutality, tak jsem čekal rozhodně víc, ale dojde zase na uříznutí péra, což trochu vyvolalo pocit nechutnosti. No, dohromady tedy máme 5 filmů I Spit on Your Grave a jasným vítězem je stále 2010 a 2013 a neočekávám, že by se v budoucnu mělo objevit nějaké solidnější pokračování, i když v rámci žánru, bych si to docela i přál. (293. hodnocení)