Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Recenze (1 728)

plakát

Cesta za živou vodou (2019) 

Lepší, než jednička. Koukatelná pohádka. Čistých 70%. Krásná krajina.

plakát

Pane (2018) 

Krásné, citlivé, smutné, komplikované. Viděl jsem bez anglických titulků a rozuměl jen komunikaci v angličtině (a tomu, co se dalo zachytit mimo), nicméně i to na pochopení děje stačilo. Chci vidět znova a věřím, že to časem k dispozici s titulky bude. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=h36-Hkno6QQ

plakát

Parallel World Love Story (2019) 

Slabší 3*, protože přestože zde hraje Shota Sometani, je to dějově překombinované a nepřehledné. Zajímavá myšlenka “paralelních” světů, realizace ale maličko haprovala. Taky to působí nízkoprodukčně, což by mi ale samo o sobě nevadilo.

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Filmu z roku 1976 jsem dal 4* a toto je slabší. Méně přehledné. Přitom mnohé charaktery jsou sympatické a mnohé scény úžasné. Emmerich se snažil obsáhnout čas od přepadení Pearl Harboru a to se někde podepsat muselo. ■ Po druhém vidění zvedám na 4*. Ukázal jsem to přítomnému zbytku rodiny a zjistil, že to docela dobře funguje jako dokument pro lidi (děti), kteří o úvodu války v Pacifiku nic nevědí. Prťatům se to líbilo víc, než 1917.

plakát

Coach Carter (2005) 

Něco tomu scházelo na 4*. Nevím přesně co. Možná ne úplně přesvědčivé herecké výkony.

plakát

After: Polibek (2019) 

Nerozumím, co se nelíbí. Postavy nejsou hloupé, reagují uvěřitelně a rozumně. Není zde afektovanost, naopak se mi celý příběh líbí tím, jak je přirozený. Je to jednoduché, což ale není zákonitě negativní. Příjemné, pomalé, jemně citlivé. Erotiku nečekejte. Podle mě film sráží trailer, který evokuje současné tuctové romance víc, než by bylo zdrávo a fakt, že se podobných filmů tvoří víc, takže kdo ve svém výběru filmů nediverzifikuje, může být přesycen (dobře mu tak). Příběh a realizace za tři hvězdičky, na čtvrtou hodnocení vytahuje sympatická Josephine Langford, která v podstatě celou dobu nesleze z plátna.

plakát

1917 (2019) 

Po prvním vidění: Výborně udělaný film. ■ Po druhém vidění: Jedno naše jedenáctileté Prtě mělo v závěru v očích slzy. ■ Po třetím vidění: Respekt, jak je to podané! Jednoduchý příběh a pocit, že je tam člověk s nimi. Kamera, která si zaslouží Oscara. Není to úplně dokonalý film, ale v mé osobní filmotéce bude patřit mezi nejlepší. Ty, které něčím vynikají.

plakát

Vzduchoplavci (2019) 

Tichý a krásný svět. Nevadí mi, že fiktivní Amelia Wren nahradila skutečného Henryho Coxwella. Film je i překvapivě věrný a průběh letu 5. 9. 1862 ukazuje přesně. Čtyři hvězdy, protože krásné filmy o průkopnících balónového létání nejsou snad žádné a protože i vymyšlený charakter hlavní hrdinky má základ v reálných lidech.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Lepší, než jsem čekal a ty obrázky vždy na konci každé epizody byly super!

plakát

Pension pro svobodné pány (1967) 

V době vzniku hry (začátek 19. století) to asi bylo docela vtipné zrcadlo maloměšťácké společnosti, dnes to už ale vypadá přehnaně - chování hlavní ženské postavy mě místami docela iritovalo.