Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (60)

Útěk z Colditzu

Útěk z Colditzu (2005) (TV film)

Scéna, kdy desátník McGrade (Damian Lewis) vystupuje z vlaku v Londýně, byla natočena na pražském Hlavním nádraží.

Útěk z Colditzu

Útěk z Colditzu (2005) (TV film)

Lokomotiva přijíždející na nádraží ve 27. minutě má na přední části viditelné označení 464.002. Jedná se o českou lokomotivu vyráběnou v ČKD.  Dodnes je z této řady zachován právě tento jeden kus.Tyto lokomotivy byly v provozu v letech 1940-1977.

Útěk z Colditzu

Útěk z Colditzu (2005) (TV film)

Při příjezdu vlaku na nádraží ve 27. minutě jsou nad vlakem vidět elektrické troleje včetně příčného nosníku, na kterém jsou připevněny. Hromadná elektrofikace tratí však proběhla až v 50. letech.

Trhák

Trhák (1980)

Postava Elišky byla napsáno na míru přímo pro Hanu Zagorovou(Zdroj: Po stopách hvězd - Hana Zagorová)

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Až na změněná jména odpovídá většina příhod a situací dětství Zdeňka Svěráka. V dokumentu Tatínek (2004) režiséra Jana Svěráka mimo jiné popisuje Zdeněk Svěrák scénu z filmu, v níž přijde Rosenheim (Marek Endal) pozdě do školy. Ve skutečnosti to byl právě Zdeněk Svěrák, kdo přišel pozdě, nikoliv jeho spolužák.

Rivalové

Rivalové (2013)

Režisér Ron Howard dle svých slov nikdy velký fanda F1 nebyl. Jednou jej pozval na závod do Monaka kamarád a velký fanoušek George Lucas.

Rivalové

Rivalové (2013)

Alastair Caldwell, který v době, do které je snímek zasazen, šéfoval McLarenu, řekl o Huntově osobnosti: „Na úplném konci filmu je scéna, kdy mechanici mávají na Jamese, aby mu mohli vyměnit pneumatiky, ale on nezastaví a jede dál. A já do dneška nevím, jestli se na nás vykašlal schválně nebo si nás prostě jen nevšiml, nebo co to mělo znamenat. Ale takový prostě James byl.“ 

Lid versus Larry Flynt

Lid versus Larry Flynt (1996)

Miloš Forman dal přečíst scénař skutečnému Larrymu Flyntovi (ve filmu Woody Harrelson), který mu dal mnoho připomínek faktického typu. Poté se jej režisér zeptal, jestli mu nevadí, že je ve spoustě scén vylíčen nelichotivě. Flynt mu sdělil, že mu to velmi vadí, ale co se dá dělat, když je to všechno pravda.

Stav milosti

Stav milosti (1990)

Ve scéně, kdy Terry (Sean Penn) zastřelí Frankieho (Ed Harris), zasáhne ho mezi oči. V dalším záběru je vidět, že je rána nad levým obočím. Když poté leží na zemi, je opět střelen mezi oči.

Stav milosti

Stav milosti (1990)

Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho.

Nouzový východ

Nouzový východ (2008)

Lístky do Paříže jsou na parník společnosti Cunard Line. Cunard Line se spojila se společností White Star Line, která postavila a vlastnila Titanic. Kate Winslet (April Wheeler) a Leonardo DiCaprio (Frank Wheeler) hráli ve filmu Titanic (1997).

Nouzový východ

Nouzový východ (2008)

Ačkoli to ve filmu není nikdy zmíněno, v románové předloze Richarda Yatese se hra, v níž vystupuje April (Kate Winslet), jmenuje "Zkamenělý les" a napsal ji Robert E. Sherwood. Ve hře z roku 1935 hlavní ženská postava Gabby sní o tom, že opustí svoji nudnou existenci v USA a přestěhuje se do Francie, stejně jako April.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011) (seriál)

Seriál vychází z izraelského seriálu s Hatufim (od r. 2009), v překladu "unesen". Gideon Raff vytvořil původní sérii na základě mnoha izraelských vojáků, kteří byli zajati a jejich následnému obtížnému úsilí o reintegraci do izraelské společnosti poté, co se vrátili domů. Jedním z hlavních rozdílů mezi izraelskou a americkou sérií je, že USA neprovádí výměny vězňů s nepřáteli, a tak se Sgt. Brody (Damian Lewis) vrátil do USA poté, co byl zachráněn vojenským týmem.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011) (seriál)

V prosinci 2012 v rozhovoru pro New York Times vysvětlil scenárista Howard Gordon, proč Jessica (Morena Baccarin) oslovuje svého manžela Brody (Damian Lewis), místo jeho křestního jména Nicolas, nebo jakékoliv jiné přezdívky. "Je to něco co bylo v jejich vztahu od samého počátku a vyjadřuje jejich vzájemnou lásku. Slyšeli jsme to v mnoha vojenských rodinách a ve skutečnosti to není vůbec neobvyklé."

Reklama