Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (53)

Re:Mind

Re:Mind (2017) (seriál)

Všechny herečky v seriálu jsou členkami hudební skupiny Hiragana Keyakizaka46, která se zasloužila o úvodní píseň minisérie. Jejich postavy mají dokonce jejich pravá jména.

Archer

Archer (2009) (seriál)

1. epizoda 4. série byla tzv. "crossover". Archer se po ztrátě paměti oženil s Lindou, která má 3 děti, mají spolu bufet s burgery a nechává říkat Bob. Seriál tím poukazuje na animovaný projekt Bob's Burgers (od r. 2011), s nímž má společného dabéra hlavní postavy H. Jona Benjamina.

Legit

Legit (2013) (seriál)

Australanka z video chatu řekne Billymu (DJ Qualls), že vypadá jako ten kluk z filmu Road Trip (2000), na což Jim (Jim Jefferies) odvětí tím, že ani trochu nevypadá jako ten herec ze snímku Road Trip. DJ Qualls ovšem doopravdy v Road Tripu hrál jednu z hlavních rolí.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál)

Když se Lightův otec snaží zahnat syna, podezřelého z toho, že je Kira, do kouta, přiloží mu revolver přímo k čelu a vystřelí slepý náboj. Lightovi se samozřejmě nic nestalo, ale slepý náboj ve skutečnosti vytváří efekt opravdového výstřelu tím, že se při něm uvolní žhavé plyny pro světelný efekt, které již nejednou někoho z blízka zabili. Příkladem tomu byl herec Jon-Erik Hexum, který se sám střelil do hlavy slepým nábojem v roce 1984 při natáčení seriálu Cover-Up . Za několik dní na následky tohoto zranění zemřel.

Futurama - Skoro poslední přání

Futurama - Skoro poslední přání (2012) (epizoda)

Ve vzpomínkách na Farnsworthovo dětství je možné v jeho starém pokoji vidět plakát periodické tabulky prvků, na které je vidět prvek s číslem 117 se zkratkou Fa a celým názvem Farnsium. Ten je samozřejmě pojmenovaný po profesorovi, ale už před odvysíláním epizody byl 117. prvek periodické tabulky znám. Je jím transuran se zkratkou Uus a celým názvem Ununseptium.

Hugo a jeho velký objev

Hugo a jeho velký objev (2011)

Přestože se film odehrává v Paříži, je natočený v angličtině a jediná francouzská slova, která je v něm možné zaslechnout, jsou oslovení "monsieur", "mademoissele" a "madame".

Hugo a jeho velký objev

Hugo a jeho velký objev (2011)

Mechanizmus robota, kterého Hugo (Asa Butterfield) spraví, je inspirován robotickými panenkami od Pierra Jacueta-Droze ze druhé poloviny 18. století. Jeho roboty můžeme vidět ještě teď, stále funkční, v muzeu umění a historie v Neuchâtelu ve Švýcarsku. Tito roboti opravdu dokázali nakreslit i tak složité obrázky, jako byl ten ve filmu.

Sběratelé kostí - Poslední striptýz

Sběratelé kostí - Poslední striptýz (2013) (epizoda)

Na začátku epizody na dělnici spadne ještě hnijící mrtvola. Ta ji zašpiní krví a hnijícím masem, přesto v posledním záběru na dělnici žádné skvrny nejsou.

Červený trpaslík - Pekelně ostrý výlet

Červený trpaslík - Pekelně ostrý výlet (1997) (epizoda)

V epizodě Mimo realitu našla posádka stroj času, po jehož vyzkoušení bylo zmíněno, že jim je k ničemu, protože nemají způsob, jak se dostat zpět na Zemi. V tomto díle se však pomocí tohoto stroje času přemístí bez jakéhokoli vysvětlení nejen do minulosti, ale také na Zemi.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007) (seriál)

Mezi astronomickými objekty na fotkách v Sheldonově (Jim Parsons) a Leonardově (Johnny Galecki) obýváku na okně je vidět mimo jiné např. známá Prstencová mlhovina (M57, souhvězdí Lyra) a sloupy temné hmoty, které se nachází v Orlí mlhovině (NGC 6611, souhvězdí Had).

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009) (seriál)

V 18. epizodě 2. série, když Jeffa (Joel McHale) propouští z vazby, vrací strážník na stůl jeho věci. Mezi nimi jsou i běžecké chránice bradavek, které však v dalším záběru mizí.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Stephen Chbosky byl za scénář tohoto filmu nominován na ocenění Writers Guild of America v kategorii nejlepší scénář podle knižní předlohy. Napsal jej podle vlastní knihy.

One Tree Hill

One Tree Hill (2003) (seriál)

V 9. epizodě 8. série hrají Jamie (Jackson Brundage) a Alex (Jana Kramer) „Rock Band“. Alex při tom pustí pražec herní kytary, ale na televizi se přesto trefuje do not, což není možné, protože v této hře je k tomu nutné pražec držet a mačkat na něm tlačítka.

Vášnivost

Vášnivost (2002)

Na lahvičce parfému, který použije Vicky (Emmy Rossum) po převlečení do šatů, je napsáno "Passionada", který koinciduje s originálním názvem filmu.

One Tree Hill

One Tree Hill (2003) (seriál)

v 7. díle 5. série ve scéně, kdy Mia (Kate Voegele) hraje kulečník, je v jednom záběru jedna z kulečníkových koulí natočena číslem na kameru. V dalším záběru z podobného úhlu už je však stejná koule otočena jinak.

Myšlenky zločince

Myšlenky zločince (2005) (seriál)

Ve 20. epizodě 3. série neznámý pachatel zastřelí svou oběť v metru a v klidu jde dál. Při přehrávání videa z bezpečnostní kamery je oběť otočena na druhou stranu a pachatel jde stejně tak na opačnou stranu. Podle nápisů na stěnách jde však vidět, že obraz není jen převrácený a scéna tak musela být scéna točena v obou směrech.

Dva a půl chlapa - Půda musí být vlhká

Dva a půl chlapa - Půda musí být vlhká (2008) (epizoda)

V epizodě je řečeno, že Dr. Herb Melnick (Ryan Stiles) je nejlepší milenec, kterého kdy Judith Harper (Marin Hinkle) měla. Dříve však bylo v seriálu zmíněno, že je s ním Judith po sexuální stránce nespokojená a že mu při milování musí doslova dávat instrukce.

Reklama