Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (186)

Jennifer Butler (kostymérka)

05.05.2020

Jennifer Butler, původním jménem Jennifer Lynn Feldpausch, se narodila jako druhá ze dvou dětí Joe a Marilyn Feldpausch. Její otec byl manažerem a matka získala magisterský titul v hudebním oboru. Všestranná Jennifer se od raného věku zajímala o výtvarné umění, později studovala kresbu, malbu, literaturu, divadlo, zpěv, housle.… (více)

Anne Archer (herečka)

17.09.2014

Americká herečka Anne Archer se narodila 24. srpna 1947 v Los Angeles do herecké rodiny. Pokračovala ve šlépějích rodičů Marjorie Lord a Johna Archera studiem divadelního umění na Claremont College, kde se účastnila školních divadelních produkcí. Profesionální hereckou kariéru započala na divadle na mimobroadwayských scénách i… (více)

Lupita Nyong'o (herečka / producentka)

03.03.2014

Herečka a režisérka Lupita Amondi Nyong'o se narodila 1. března 1983 v Mexico City v době tříletého pracovního pobytu jejích rodičů původem z Keni a získala tak automaticky dvojí občanství. Tradicí etnika Luo je pojmenovat dítě podle událostí dne, její jméno je zdrobnělinou Guadalupe. Vyrůstala především v Keni jako druhá ze… (více)

David Paymer (herec / režisér / producent)

25.01.2014

Americký herec a televizní režisér David Charles Paymer se narodil 30. srpna 1954 v Oceanside do židovské rodiny otce Marvina, pianisty a hudebního ředitele a matky Silvie, cestovní agentky, která utekla do USA z Belgie z důvodu nacistické okupace. Rodiče se rozvedli v roce 1973. David objevil svou lásku k herectví v dětství… (více)

Michael B. Jordan (herec / producent / režisér)

27.12.2013

Americký herec Michael Bakari Jordan se narodil 9. února 1987 v Santa Aně. Je prostřední ze tří dětí, nemá žádnou souvislost se slavným basketbalistou Jordanem. Prostřední jméno Bakari znamená ve svahilštině ušlechtilý slib. Matka Donna pracuje ve školství a otec Michael A. Jordan je kuchařem. Rodina žila dva roky v Kalifornii,… (více)

Gregg Henry (herec)

08.09.2013

Americký herec a hudebník Gregg Lee Henry se narodil 6. května 1952 v Lakewoodu. Studoval herectví na University of Washington v Seattlu. Hned po studiích se přestěhoval do Los Angeles, aby se mohl naplno věnovat herectví a oblíbené muzice. Hrál se svou kapelou a jako elév vystupoval na prknech Old Globe theater v San Diegu než… (více)

Brad Furman (režisér / producent / scenárista)

08.09.2013

Brad Furman je americký režisér, scénárista, producent, nejvíce známý pro svůj odvážný, provokativní, éterický styl tvorby, jenž je patrný v rozsahu celé jeho umělecké práce. Narodil se ve Philadelphii. Je hrdým nositelem vyznamenání Founders Scholar of New York University's Tisch School za vynikající studijní výsledky, jež se… (více)

Ric Roman Waugh (režisér / scenárista / producent)

16.06.2013

Profesionální kaskadér, filmový herec, scénárista a režisér Ric Roman Waugh se narodil 20. února 1968 v Los Angeles. Otec Freddy byl jedním ze zakládajících členů organizace Stunts Unlimited, sdružující dodnes největší esa mezi kaskadéry. Otec jej přivedl do magického světa filmu a Ric měl možnost se setkat s velikány typu John… (více)

Dale Dickey (herečka)

23.05.2013

Dale Dickey není jen herečka, je také vypravěčka. Největším důkazem je jeviště v Clarence Brown Theatre, kde strávila většinu svého dětství a mladé dospělosti. Narodila se 29. září 1961 v Knoxville do rodiny spisovatele Davida Dickeyho a Missy Dickey, aspirantky na státního zákonodárce. Absolvovala na místní Bearden High School… (více)

Ludovico Einaudi (skladatel / herec)

16.02.2013

Ludovico Einaudi (* 23. listopad 1955) je italský pianista a hudební skladatel v oboru vážné hudby. Je vnukem Luigiho Einaudiho, druhého poválečného prezidenta Itálie. Ke hře na klavír jej přivedla v dětství matka. Hudební kompozici a skladbu vystudoval na Verdiho konzervatoři v Miláně. Později také studoval pod vedením Luciana… (více)

Tamara Tunie (herečka / režisérka)

16.02.2013

Americká filmová, jevištní, televizní herečka, režisérka a producentka Tamara Renee Tunie se narodila 14. března 1959 v McKeesportu a vyrostla v Homesteadu. Její otec pracuje v rodinném pohřebním ústavu na předměstí Pensylvánie, s matkou Evelyn jsou rozvedeni. V roce 1981 absolvovala na Carnegie Mellon University, kde získala… (více)

Rhoda Griffis (herečka)

12.02.2013

Americká herečka irského původu Rhoda Griffis se narodila 9. ledna 1965 v Raleighu. Navštěvovala Harnett Central High v Angieru, a poté získala bakalářský titul z oboru divadelní umění na University of North Carolina School of the Arts. Na divadle se pohybuje od svých 7 let, kde hrála v klasických hrách jako Lady MacBeth,… (více)

Iveta Toušlová (scenáristka / režisérka / herečka)

05.02.2013

Česká novinářka, televizní a rozhlasová moderátorka Iveta Toušlová se narodila 2. srpna 1968 ve Vimperku. Její o 13 let mladší sestra Andrea taktéž pracuje v televizi jako reportérka. Na Jihočeské univerzitě vystudovala obor učitelství, specializace český jazyk, literatura, historie. Poté na dva roky vycestovala do ciziny, kde… (více)

Brenda Strong (herečka / režisérka / producentka)

03.02.2013

Americká herečka Brenda Lee Strong se narodila 25. března 1960 v Brightwoodu a vyrůstala nedaleko Portlandu. V roce 1978 ukončila studium na Sandy High School, a poté navštěvovala Arizona State University, kde získala bakalářský titul v oboru hudebním divadlo. Se svou výškou 1,82 m a přirozenou krásou uspěla jako Miss Arizona… (více)

Barbara Bel Geddes (herečka)

01.02.2013

Americká herečka Barbara Bel Geddes se narodila 31. října 1922 v New Yorku do rodiny divadelního a průmyslového designéra Normana Bel Geddese. V rodině vyrůstala v uvolněné srdečné atmosféře a divadlo bylo jejím druhým domovem. Zde trávila s otcem opravdu hodně času. Není divu, že její snahy směřovaly k herectví, jež… (více)

Josh Henderson (herec)

28.01.2013

Americký herec a zpěvák Joshua Baret Henderson se narodil 25. října 1981 v texaském Dallasu. S matkou Sharon a dvěma mladšími sestrami Hannah a Chelseou vyrůstal v Tulse, kde v roce 2000 absolvoval na Memorial High School. Po škole se vrátil do rodného Dallasu na konkurz do pěvecké reality show Popstars. Byl vybrán mezi šesti… (více)

Roman Buťa (producent / scenárista / režisér)

02.12.2012

Rozhlasový a televizní moderátor Roman Buťa se narodil 6. června 1987 v Praze. Už v 11 letech daboval pro televizi Nova, pak působil při Domě dětí a mládeže v Dětské televizi, ve 14 letech uváděl na kabelových televizích divácky oblíbenou hudební hitparádu Česká devítka, poté moderoval několik zábavně-publicistických pořadů o… (více)

Esai Morales (herec)

14.10.2012

Americký herec, producent, režisér, hudebník Esai Manuel Morales, původem z Portorika, se narodil 1. října 1962 v Brooklynu. Do věku pěti let mluvil jen španělsky. Matka Iris Margarita byla odborovou aktivistkou mezinárodního hnutí za práva žen v oblasti textilního průmyslu, otec byl svářečem. Rodiče se rozvedli, když byl ještě… (více)

Campbell Scott (herec / režisér)

29.09.2012

Americký herec, režisér a producent Campbell Whalen Scott se narodil 19. července 1961 v New Yorku. Pochází z umělecké rodiny, jeho otec byl herec a oscarový režisér George C. Scott a matka byla známá kanadská herečka Colleen Dewhurst. Má staršího bratra Alexandra, spisovatele a jevištního manažera. Vystudoval historii a drama… (více)

Nikolette Noel (herečka)

10.09.2012

Americká herečka Nikolette Noel se narodila 5. listopadu 1986 v Los Angeles, tamtéž i vyrůstala. Její matka byla slavná maďarská supermodelka Apostol Eva. Nikolette hovoří plynně maďarsky, domluví se španělsky. Ve městě andělů zahájila profesionální kariéru herečky ve věku šest let, když dostala roli v epizodě seriálu UNSOLVED… (více)

Reklama