foto

Brenda Strong

  • nar. 25.3.1960 (57 let)
    Brightwood, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Brenda Lee Strong se narodila 25. března 1960 v Brightwoodu a vyrůstala nedaleko Portlandu. V roce 1978 ukončila studium na Sandy High School, a poté navštěvovala Arizona State University, kde získala bakalářský titul v oboru hudebním divadlo. Se svou výškou 1,82 m a přirozenou krásou uspěla jako Miss Arizona 1980. První veřejnou produkcí bylo její účinkování ve videoklipu Billyho Crystala z roku 1984 s názvem You Look Marvelous a to už byl jen krůček k herectví.

Její první televizní vystoupení přišlo v roce 1985 v seriálech ST. ELSEWHERE, MACGYVER, CHEERS. Dále hostovala převážně v malých rolích v seriálech a sitcomech MATLOCK, MURPHY BROWN, HERMAN'S HEAD, STAR TREK: THE NEXT GENERATION, BLOSSOM, TWIN PEAKS. Výrazněji se představila v 90. létech v sériích POHOTOVOST, PICKET FENCES, POLICIE Z PALM BEACH, SPORTS NIGHT nebo DAWSONŮV SVĚT. Jednou z nejvýznamnějších postav té doby byla Sue Ellen v několika epizodách televizní komediální série SHOW JERRYHO SEINFELDA. Brenda se objevila rovněž v několika filmových počinech – ČARODĚJKY (1996), SPACEBALLS (1997), HVĚZDNÁ PĚCHOTA (1997), ČERNÝ PES (1998), ZTRACENI V MOŘI (1999), ČERVENÝ DRAK (2002). Nicméně její hlavní devízou zůstávají seriály, i když v ZOUFALÝCH MANŽELKÁCH promlouvala hlasem zesnulé Mary Alice Young, přesto její vyprávění sklidilo nominaci na cenu Emmy 2011 a2012 za vynikající hlasový výkon. Momentálně hraje v pokračování mýdlové opery DALLAS (2012) v postavě manželky Bobbyho Ann.

Sympatická herečka se mimo filmové tvorby aktivně angažuje jako instruktor v programu jógy a posílení plodnosti žen, který pomáhá ženám na celém světě. Publikuje v různých časopisech, pořádá workshopy a charitativní podpůrné akce. Její inspirací jsou známí učitelé jógy a osobní životní zkušenost s neplodností, o čemž právě píše knihu. Za svou průkopnickou činnost obdržela čestný doktorát od Yo San University, jež se specializuje na tradiční čínskou medicínu. S manželem Tomem Henrim žila od roku 1989, v roce 2011 požádala o rozvod. Se synem Zakerim bydlí v Los Angeles.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 Road to Redemption
2016 Love by Chance (TV film)
2015 Cesta do vyšší společnosti (TV film)
Ice Sculpture Christmas (TV film)
Killer App (TV film)
2014 Teacher of the Year
2010 Privileged
2009 You
2008 Mladý Indiana Jones: Skandál na Broadwayi
Ocean of Pearls
2007 A Plumm Summer
2006 Činy a sláva 3: Rozdělení
Rodina na útěku (TV film)
2005 Činy a sláva 2
Mladej a já
2004 Činy a sláva
Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace
2002 Červený drak
Teddy Bears' Picnic
2000 Dům v kraji hrůzy
1999 Ztraceni v moři
1998 Černý pes
Get a Job
Oběť
1997 Hvězdná pěchota
1994 Město vyvolených (TV film)
1987 Spaceballs

TV seriály

2017 Supergirl (TV seriál)
Resist (S02E21)
Luthors (S02E12)
Živí mrtví: Počátek konce (TV seriál)
The New Frontier (S03E02)
2016 Notorious (TV seriál)
Missing (E05)
Supergirl (TV seriál)
Medusa (S02E08)
The Darkest Place (S02E07)
The Last Children of Krypton (S02E02)
Živí mrtví: Počátek konce (TV seriál)
Sever (S02E15)
Duch (S02E14)
U skomírajícího ohně (S02E13)
další epizody (6)
Chicago P.D. (TV seriál)
Now I'm God (S03E10)
The 100 (TV seriál)
Terms and Conditions (S03E08)
Thirteen (S03E07)
Hakeldama (S03E05)
další epizody (5)
2012 Dallas (TV seriál)
Pokrevní příbuzní (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Sbohem, Wisteria Lane (S08E23)
To já za všechno můžu (S08E22)
Co řeknou lidi (S08E21)
další epizody (14)
2011 Zoufalé manželky (TV seriál)
Síť se stahuje (S08E09)
Balada o nedůvěře (S08E08)
Vše pod kontrolou (S08E07)
další epizody (22)
2010 Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Naše klidné království (S07E09)
Smutné Díkůvzdání (S07E08)
další epizody (23)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Odhalení (S06E08)
Opatrně s tím, co říkáte (S06E07)
další epizody (22)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat ze tmy (S05E10)
Po požáru (S05E09)
Město v plamenech (S05E08)
další epizody (18)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Něco se blíží (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
Nesuď knihu podle obálky (S04E07)
další epizody (22)
Larry, kroť se (TV seriál)
The N Word (S06E08)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Malé královny krásy (S03E09)
Děti a Art (S03E08)
další epizody (24)
2005 Just Legal (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat domů (S02E10)
Takhle ano, takhle ne (S02E09)
Slunce nikdy nezapadne (S02E08)
další epizody (23)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
Vrať se ke mně (S01E10)
V podezření (S01E09)
Vinni (S01E08)
další epizody (10)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Kurt Dempsey (S01E05)
Sofia Lopez (S01E04)
2002 Everwood (TV seriál)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Jablko nepadá daleko od stromu (S02E07)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Šok (S02E03)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Dobrá noc před námi (S01E05)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
On The Wings Of Love (S02E18)
Wounds And Scars (S02E17)
Slaves And Masters (S02E15)
další epizody (4)
1988 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Až se ucho utrhne (S01E16)
1986 Matlock (TV seriál)
1985 MacGyver (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

Producentská filmografie

Dokumentární

2017 Fallen
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace