Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor
  • Akční

Zajímavosti k filmům (47)

The Veil

The Veil (2016)

Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou.

Scary Movie 5

Scary Movie 5 (2013)

S pátým dílem série vzrostl i rozpočet. Zatímco na první film stačilo filmařům 19 milionů amerických dolarů a druhý, třetí a čtvrtý díl stál 45 milionů, rozpočet pátého filmu série se vyšplhal až na 50 milionů amerických dolarů.

Paranormal Activity 4

Paranormal Activity 4 (2012)

V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není.

Tintinova dobrodružství

Tintinova dobrodružství (2011)

Jedná se o první animovaný film Stevena Spielberga. Současně je to režisérův první 3D film a první komiksová adaptace. V minulosti byl Spielberg zvažován jako možný režisér filmu Superman (1978), ale nakonec z nabídky sešlo.

Emerging Past

Emerging Past (2011)

Po filmu Halloween 2 (1981) jde o první film po necelých třiceti letech, ve kterém se objevil Tony Moran.

Borgia

Borgia (2011) (seriál)

Rodrigo Borgia (John Doman) se objevuje také jako hlavní záporná postava ve hře „Assassin´s Creed 2“. Lukrécie (Isolda Dychauk) a Cesare Borgiovi (Mark Ryder) se objevili společně s Rodrigem ve hře „Assassin´s Creed: Brotherhood“, ve které byl však hlavním záporným hrdinou Cesare.

Noční můra v Elm Street

Noční můra v Elm Street (2010)

V žádném z plakátů k filmu se neobjeví Freddyho (Jackie Earle Haley) celá tvář.

Noční můra v Elm Street

Noční můra v Elm Street (2010)

Film celosvětově vydělal 113 400 000 amerických dolarů, což z něj činí ve své době nejvýdělečnější remake.

Spanish Movie

Spanish Movie (2009)

Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001).

Orphan

Orphan (2009)

Ve 2. polovině filmu se Esther (Isabelle Fuhrman) svleče do spodního prádla, v dalším záběru je ale vidět, že si teprve odvazuje vrchní část.

Disaster Movie

Disaster Movie (2008)

Na jednom z plakátů je vidět Socha Svobody. V samotném filmu se však neobjevuje ani na vteřinu.

Reklama