Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 778)

plakát

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 

V případě, že tento pán je hospodyně, tak myslím, že Rudolf nepřijel. Z části komediální, z části sentimentální a zčásti moralizující travesti show, která stojí na Robinu Williamsovi, a která občas na šteklích klopýtne. Víc mě rajcuje Tootsie... a asi je to se mnou vážné, když jsem právě prošvihla právo mlčet. :)

plakát

Rozbité zrcadlo (1980) 

Zručně natočená adaptace, která by ale bez hvězdného obsazení spadla do lepšího průměru a dnes by na ní ležela vrstva prachu. Humorné pojetí mě překvapilo, sám příběh je totiž hodně bolavý. Ale kupodivu to překvapení nebylo nepříjemné, jakkoli mám verzi s Julií McKenzie radši.

plakát

Neřízená střela (2010) 

Neřízenou střelu jsem docenila až napodruhé. Poprvé mi připadala moc ujetá, šílená a - neřízená. Vadila mi Emily, vrávorájící v nemožných botách, obsedantní Bill a jeho nemožné potahy a Vízlánek, který je nemožný od chvíle, kdy se objeví. Koho jsem ale milovala už na první pohled, byla střelená matinka. :) A na druhý pohled Watsona, jehož zubní pastu doporučuje 10 z 10 zubařů. Kníry mě neberou, ale... kolik asi Bill váží?

plakát

Vražda na Eigeru (1975) 

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí.

plakát

Zahrajte mi "MISTY" (1971) 

V populaci je určité procento magorů a když máte na každém prstě deset ženských, je statisticky nevyhnutelné, že mezi nimi bude nějaká na hlavu. Hároš Dejv si tak dlouho nechtěl připustit, že vyhrál v loterii slečnu Šáhlou, tak dlouho jí nabízel své lože, své auto, a pak i svůj dům namísto polstrované cely, až málem skončil jako kus prošpikovaného hovězího. Zub času sice na filmu zahodoval, ale i tak to byla docela síla.

plakát

Endeavour (2012) (seriál) 

Popravdě, nevěřila jsem, že by mě bavil seriál - ač detektivní, ač britský - s tak mladým detektivem. Ale Endeavour má v sobě něco ze seriálového Sherlocka, jen není tak... vizuálně specifický ;-), ani úplně asexuální. Ale v mnoha ohledech je podobně mimo. Zápletky jsou složité, rozuzlení ještě složitější, a všechny nitky souvislostí člověk napoprvé jen těžko zachytí. Ale pokud se člověk povznese nad to, že řada věcí, motivů, a lidí - Endeavoura nevyjímaje - je divných, a nechá se unášet ponurou atmosférou, propracovaným dějem a obrazovou poetikou, čas, který seriálu věnuje, bude příjemně strávený.

plakát

Panství Downton: Nová éra (2022) 

Taková malá čokoládička před spaním pro fanoušky seriálu, kterým se stýská. Sníte ji a pak hezky usnete. Zrovna tak, jako já. :)

plakát

Agatha Christie: Proč nepožádali Evanse? (2022) (seriál) 

Adaptace knih Agathy Christie je náročná disciplína. Evans je tak trochu na chvostu a jeho filmová zpracování také. Dokud se ho neujal Hugh Laurie. V jeho podání je příběh strhující. Navíc krásně nasnímaný, sympaticky obsazený a doplněný parádní hudbou. Tleskám.

plakát

Dva mezci pro slečnu Sáru (1970) 

Už při úvodních titulcích je zřejmé, že půjde o exkurzi do ZOO. Mezků je tam spousta. Jeden mezek je tak trochu osel, druhý mezek neodkládá cigáro ani při bitvě a širák neodhodí v dál ani ve vaně. Pak je tu pár čistokrevných mezků a celá stáda francouzských a mexických kopytníků. Plus nějaký ten chřestýš, puma a jiná havěť. Drsňák a jeptiška jsou pozoruhodná dvojka, ale překvapivě to klape i šlape. ;) Jejich slovní přestřelky jsou ostré, třaskavé a vybroušené, a mnohem lepší než nezáživná finální bojůvka se spoustou ohňostroje, trochou řevu, minimem kečupu a nulovým napětím. Ale ten závěr je prostě boží. :D

plakát

Bledý jezdec (1985) 

Podobně jako uživatel sud žasnu, kolika lidem unikla pointa. Nestává se mi to často, ale teď mám ohromnou chuť si zaspoilerovat, aby se bojovník za spravedlnost spravedlnosti na ČSFD dočkal. Tak alespoň zlehka: Eastwoodův Kazatel, který jede bomby a metá citáty ;), sice nepřijede z širých plání, ale z nádherných horských masivů, avšak podoba tu je; zjeví se na koni sinavém při čtení příslušné pasáže z Apokalypsy; má výmluvné jizvy a tajemné narážky; vypadá to, že tento bludný rytíř zákona a msitel bezpráví je nezranitelný; padouchům se z něj ježí srst, i když s nimi jen klábosí; se Zubem si poradí jako nic... už svítá? A ještě pro ty, co kafrají, že závěrečné zúčtování není pořádnou přestřelkou - jasně že ne, Kazatel chce ukázat, kým ve skutečnosti je. Jednu hvězdičku strhávám za ženské postavy, za ty mi bylo hodně trapně.