Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 778)

plakát

Smrt panen (1999) 

Záměrně nedotažená skica podivné rodiny a lidí okolo ní. Všichni jsou tak emočně utlumení, že ústřední tragédie je i diváka nezasáhne, ale jen lehce škrábne. Příběh je vyprávěn nezúčastněně a na konci zůstane jen matný pocit, že jste celý film vnímali jen okrajově. Jako závan něčeho, co nedokážete hned identifikovat a když se vám konečně rozbřeskne, je to pryč.

plakát

Velmi relativní známosti (2000) 

Hrabátko se vrací do staré vlasti s pilnou zlatokopkou, co za mořem objevil. Leč šlechtická jeho mamá by u večeře raději cvičenou kachnu než potrefenou husu viděla. Je tudíž třeba svléknout rukavičky a vztahu zasadit ránu na solar a pro jistotu i pod pás. Ještě štěstí, že city jsou v tomhle filmu tak pomíjivé, jakoby je člověk sledoval z kolotoče. Takže se stačí jen bavit.

plakát

Arthur Newman (2012) odpad!

Žádnou flundru neznám, a ta částka taky nesouhlasí! Co to jako mělo bejt?! Pokud šlo o charitativní projekt, aby se scénáristi z ústavu pro mentálně neobdařené dočkali uplatnění, končím s kariérou filantopky. Fakt si neumím účast Colina a Emily vysvětlit jinak, než že se stali oběťmi vydírání nebo nějaké mozkové příhody. Anebo došly prachy, milý Watsone. Strašný. Mamlas Wolis vypadá, že každou chvíli uhyne (naděje vzplála, když se dusil hotdogem, muhaha) a Majk věrna svému jménu vypadá jako mohutně sjetá transka. Jejich páření je vhodné téma pro přednášku ze zoologie nazvanou Romance k zblití, kdyby se rozmnožili, měli by chlupaté děti. Před Zoufalcovou přítelkyní by vzala nohy na ramena i žloutenka a jeho potomek aspiruje stát se podobnou fňuknou, v jakou mu vypučel papá. Pro reprízu bych potřebovala lajnu dlouhou jak golfová hůl.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Agent jsem a agent budu, super hadry nosit budu, a své hračky budu, budu, používati beze studu. Bravurní, hravá a efektní vizuálně-akční jízda v bondovském stylu s moderní sci-fi vestičkou a zlatými hodinkami se zabudovaným strojem času v kapsičce. Originalita za každou cenu, některé vtipy spíš přestřelené než střelené, koloušek by zoufale potřeboval postaršit, aby byl aspoň trochu snesitelný a neškodilo by příběh sestříhat na elegantnější stopáž. Ale to jsou jen drobnosti. Kingsman je oddechová zábava se spoustou svěžích momentů – namátkou: školení nováčků, gentleman Colin „zastřelil-jsem-psa“ Firth, finální ohňostroj a pro věřící diváky zcela zásadní kostelní scéna. ;)

plakát

Kolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu Frittonů (2009) 

Holčičí mission impossible s odkazy na kultovní filmy je sice vykonstruovaná z mírně vratkých kostek, kdo ale touží po autentickém dokumentu o britském školním systému, nechť si pustí Harryho Pottera. Školačky jsou trochu líp prokresleny (a nemyslím jen osvětlením), Geoffrey by svou šermířskou technikou parádně zchladil i celý pluk mušketýrů, takže shakespearovské postavy si dává k svačině (není divu, když tihle dramatici nejsou tím, čím se zdají být). Ředite(ka) má koule, hudba je pořád fajn a lepšího Heathcliffa než v podání Oscara jsem neviděla. :)

plakát

Dřív než půjdu spát (2014) 

Nicole je tak nesympatická, že jí člověk Colina skoro přeje, logika nekulhá, ani neleze po čtyřech, prostě se odstěhovala do Humpolce, konec je pomalu a bolestivě pitomý a mně připadal i děsivý (zjevit se něco takového u mého lože, strčím hlavu do pračky a pořídím si další amnézii), postavy se chovají úplně nepochopitelně. Manželka má divnou poruchu, manžela tak oddaného, až je to divné, kamarádku, co se chová divně, dost divného psychiatra a přepálené střípky vzpomínek. Naštěstí má jako dobrá hospodyňka žehličku vždy po ruce… Pozitivem je obsazení Firtha, kterého mám tak dobře zafixovaného jako veterána romantických omáček, že mě jeho proměna nepříjemně zaskočila. Dojem mi ale kazil nejasný pocit, že si hlavní dvojice hodně nesedla. Každopádně, jakkoli je příběh nepravděpodobný, znovu mi připomněl, jak je důležité míti deník. Dokud si ještě něco pamatuju.

plakát

Zabiják (1993) 

Remaky jako takové mi nevadí, ale proč se točí kopie? Přemýšlím, jak tento film biologicky označit. Klon to není, hrají tu jiní herci, dvojče taky ne, protože to je zas druhý originál. Mám to! Je to s*ačka.

plakát

Red Nose Day Actually (2017) (TV film) 

Jako když si koupíte něco hezkého a navíc dostanete dáreček zdarma. ♥

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Otázka dne zní: Dá čarodějka přednost čáryfukovi před zazobaným nádivou, co rád vyje na měsíc? A je to důležité?

plakát

Jako zabít ptáčka (1962) 

Tyhle příslušníky bílé, tedy vyšší rasy si nelze nehnusit. Když se je pokusíte zabít, skončíte ve vězení. Když se pokusíte s nimi mluvit, zvracíte. Atticovi je z nich taky šoufl, ale nauzea nezanechá na jeho dokonalé existenci jedinou skvrnku. V soudní síni Perry Mason, doma otec roku, prostě reklama na charakter. Jen děti tedy mohl zplodit sympatičtější, je to přece převlečený Gregory Peck! Jinak je to smutné. Tupost a buranství opět vítězí nad rozumem a lidskostí. Ale až se tento boj nebude ani vést, bude to tragédie.