Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 961)

plakát

Zoo - Cesta do L.A. (2022) (epizoda) 

První díl nové hitovky hlavního vysílacího času Tv Prima je v klasickém střihu a stylu i obsazení, takže najít deset rozdílů mezi Slunečnou apod. a tímto v prvním dílu je nadlidský úkol. Dám dvě hvězdy za zvířátka ze Dvora Králového a za to, že tenhle typ tv útvarů dává příležitost novým mladým tvářím.

plakát

Případ Roubal - Epizoda 3 (2021) (epizoda) 

E01>E02>E03 .... a tím se to srazilo na mírnou nadprůměrnou věc. Doufám, že druhý pokus Tv Nova o kvality tývý Guru  (2022) bude lepší nebo aspoň stejně dobrý..

plakát

Hranica - Episode 1 (2022) (epizoda) 

Když měla úspěch Bebjakova Čára (2017), tak proč nezkusit něco na ten způsob akorát jako televizní seriál v žánru crazy komedie? Asi takhle si představuju poradu dramaturgů na Jojce. Nejsem příznivec sitcomů a jejich humoru, hlavně těch kde mi nepřijde bůbec nic vtipnýho, takže tenhle kousek to bude mít se mnou těžký. Námět parešácké rodinky, lokace a muzika posbíraná od Desperáda po Muže z Acapulca a naděje , že to třeba někoho pobaví za dvě rozpačité hvězdy.

plakát

Dlouhá cesta domů (2017) (seriál) 

Válečný seriál z Iráku inspirovaný skutečnou událostí, kdy četa vojáků uvízla na hlídce v Sadr city v Bagdádu a musela se opevnit v jednom domě a čekat na záchranu, ale zrovna vypuklo povstání a zachraňovat se museli i záchrané jednotky. Pozitiva: 1) námět 2) realistické vojenské postupy a akce 3) skvěle ukázaná "nedokonalost" vojáků a zmatky, kdy je i při nejmodernější technice problém najít jeden barák ve městě jako je Bagdád. Jenže to má pár věcí, které mi brání dát pět hvězd: 1) flashbacky do soukromí v Americe brzdí dechberoucí akci v Iráku a poslední díl je úplně zbytečný jako afterparty 2) i přes výpravnost a propracovanost bojových scén to prostě působí  televizně. Kdyby tohle dostal do ruky Ridley Scott a přidal syrovosti, tak to bude nejvíce strhující film na téma Irák, a i lepší než Černý jestřáb sestřelen (2001). Kdyby ... Pro české diváky bude navíc iritující patetické zobrazení spořádaných organizovaných manželek a hlášky, jako, že většina věří, že konají dobro a přivážejí demokracii, ale zrovna tohle si myslím, že v roce 2004 bylo celkem ještě věrohodné, akorát z dnešního hlediska optikou po dvaceti letech a po Trumpovi to je trochu funny i pro polovinu Američanů.

plakát

Atlas ptáků (2021) 

Naprosto dokonalý Donutil se připoměl, že umí hrát, když dostane roli. Tady jako šéf strojírenské firmy, z které mu odteklo spousta peněz neznámo kam. Olmo Omerzu je pro mne jako režisér trochu mimoň , koneckonců jeho tvorba nezapadá do žádné běžné škatulky zdejší tvorby, ale s každým dalším dílem je mi ta tvorba bližší a bližší.

plakát

Přiznání - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

RTVS vsadila na pokračování nadprůměrného Hnízda (2020) , a první díl je tedy hodně ze široka jen seznamovací pomalý rozjezd. Ale potenciál to má. Hlavně jsem si ale všiml, že za posledních deset dní je to čtvrtá premiéra českého nebo slovenského tv útvaru, kde se objevuje Jana Kvantiková, tentokrát podruhé v posledních deseti dnech jako lesbička, která po princezně má tentokrát vztah se sociální pracovnicí v podání mé oblíbení Rebeky Polákové.

plakát

Stíny v mlze - Hlasy (2022) (epizoda) 

Drastické zločiny na seniorech a brutální umučení zvířat .... sakra, co je špatně, že mi nakonec v tomto díle přišlo nejvíc napínavý, jestli ta Rázlová s Alzheimerem vůbec doveze tu malou Malou domů a kolik dílů bude trvat, než Plesl s houslema skončí v posteli s kolegyní Jolanou, protože Špalková na něj nemá čas. Dvě hvězdy za Hanuše jako poslední naději.

plakát

Minuta věčnosti (2021) 

Jiří Langmajer jako špičkový kardiochirurg , který vezme svou dceru Martinu Babišovou po transplantaci srdce na výlet na Island. Děsná citová ždímačka, která zvýší intenzitu ve ( pozor spoiler ) 44. minutě, kdy dcerka zkolabuje. Celý film je jen pásmo opravdových dialogů otec dcera s obrázky pěkného Islandu. Pokud vás nezajímá Island, film o ničem a pokud chytnete nerva na hlavní hrdinku, tak to ani nedokoukáte.

plakát

U Kulatého stolu (2019) (pořad) 

Docela inteligentní talk show dua moderátorů Martina Klesnila a Patrika Fialy, kteří mají za sebou ulítlých prankových Nezapomenutelných (2014) a nebo seriózní Černoty , jejíž první díl rozboru drogovýho byznysu na Václaváku považuju za špičkovou investigativní záležitost. Rozhovory na nejrůznější témata v délce 90minut plus.