Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (6 959)

plakát

Dívka a moře (2023) 

Australský film o Australance roku 2011 Jessice Wattson, která jako nejmladší námořník obeplula svět sólo. Sympatický neškodný rodinný film, který má parádní poslední třetinu jako strhující survival a nakonec s pořádnou dávkou emocí. Pro milovníky moře a plachtění zajímavá epizodka z historie mořeplavby. Klobouk dolů, já v šestnácti netrhal rekordy.

plakát

Indián (2022) 

Karel Roden jako architekt v jehož těle se zasekne duch mrtvého indiána - v rámci české tvorby celkem UFO zjevení, ale kupodivu jako komedie daleko funkčnější a inteligentnější než většima českých romcomů, které to tu ovládají. Kdyby to bylo ještě víc vtipnější přidám další hvězdy, nicméně hodně zajímavý počin, který je technicky výborný a herecky koncert hlavního hrdiny.

plakát

Válečník (2018) (seriál) 

Veterán z Iráku, který se infiltruje do kodaňského motorkářského gangu - výborný námět a solidní provedení v dánském seriálu, který dobře šlape od prvního do posledního dílu. Silně autentické, podpořené dobrou severskou filmařinou s hlavním hrdinou na jednotku. Působí to skromně, ale mně to sedlo ikdyž nakonec těch motorek tam bylo daleko míň než v amerických dílech s podobným námětem ( Ve stínu gangu (1992), Gangland Undercover (2015) ).

plakát

Docent - Lesní vražda (2023) (epizoda) 

První díl zatím jako rozjezd, ale nechápu proč ve všech českých seriálech za poslední týden na sebe všude lidi jenom řvou. kdysi uspěl s tímto řvacím tyjátrem v Princezně ze mlejna Troška a od té doby to všichni pitomci kopírovali v pohádkách, ale teď to kopírujou snad všichni i v tvorbě pro dospělé. Každopádně čekám skvost, který slibuje spolupráce Mareše a Stracha ( který měl kdysi Případy 1. oddělení točit ) a hereckou lahůdku dua Trojan Vetchý.

plakát

Mirai v O2 areně (2022) (koncert) 

Ještě před deseti lety byla pro české umělce O2 arena těžko dosažitelná meta na kterou mělo jen pár jedinců typu Karla Gotta, ale od té doby vyprodal největší halu v ČR kdekdo včetně Štěpána Kozuba s jeho stand up vystooupením. Tento záznam koncertu kapely Mirai mi dokázal, že to, že zrovna taková mladá parta muzikantů má vyprodáno, je naprosto logické - melodické chylavé hitovky jejichž kolovrátkový jednoduchý text (v tomto případě pozitivum) je schopno reprodukovat publikum téměř v celém repertoáru, frontman, který výborně funguje v komunikaci s diváky.

plakát

Zlatá labuť - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Trochu sešup k telenovelové hlouposti, ale závěr by mohl slibovat rozjezd k lepšímu.

plakát

Leonardo Da Vinci, muž v pohybu (2019) (TV film) 

Dokument o díle jednoho z největších géniů v historii. Výborné okolnosti vzniku několika děl, hlavně Poslední večeře páně.

plakát

Černé vdovy - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

První díl druhé řady není stoprocentní, ale ta ústřední trojka spolu výborně fungujou a občas vtipně zahláškujou, že se člověk i pobaví. Zápletka komediální, takže přiznané hlouposti beru s pobavením a tentokrát v tom nehledám smrtelně vážně Případy 1. oddělení (2014) jako jiní.

plakát

Zraněná srdce (2019) 

Poválečný rozbombardovaný Hamburg pod okupační správou Britů jako místo pro trojuhelník, kdy britský plukovník a jeho žena se nastěhují do zkonfiskovaného domu německého architekta, kterého v tom domu nechají žít s nimi. Podle názvu českého distributora to vypadá jako laciná telenovela, ale žánrem to je spíš psychologická vztahovka a něco romantického hledat lupou. Výpravný dobový film, zajímavý námět, hvězdně obsazené a nepůsobí to hloupě.