Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (194)

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Scénáristická impotence – neokoukané téma zpracované (v deformativním slova smyslu) natolik podbízivým a léty prověřeným způsobem, že se z něj ke konci filmu stane subtéma. A tak začíná rvačka s dalším subtématem (doktorův milostný život), z čehož si divák v závěru odnáší dojem, že vlastně sledoval film o ničem.

plakát

Cesta (1982) 

Prožívat naplno tvrdé a dojemné příběhy lze i vzdor exotickému (sociálnímu) prostředí – Cesta toho jest navýsost povedeným důkazem. Výborný, sic stále ještě nedokončený film, kterému je mi skoro až líto nedat plný počet. Na závěru filmu se prý ale již pracuje, takže jsem upřímně zvědav, jestli ve skutečném finále bude má bytost otřesena výrazně.

plakát

Chcete-li sestavit vrtulník (2012) odpad!

Fatální selhání tří hlavních složek filmu: žádný příběh, špatný obraz, nudný zvuk.

plakát

Perverzní průvodce ideologií (2012) 

Nemám moc v lásce ošklivé filozofy, Žižek si mě ale hned v úvodu získal. Jenže se zbytkem filmu nebylo něco v pořádku. Kostra „myšlenka – film – rozvedení myšlenky – přechod na jinou myšlenku a jiný film“ je v rámci nastavené stopáže až příliš nezajímavá na to, abych mohl hodnotit výše než čtyřmi hvězdami. O úroveň níž v mém hodnocení se pak film propadl jednak díky prachbídnému závěru, který – a to mi věřte – vás nijak neobohatí, a jednak díky prakticky neustálému spoilerování na účet zajímavých filmových děl.

plakát

Derek (2013) (seriál) 

Derek v první sérii ničím nepřipomíná významná artová díla – a to ani vzdáleně –, přesto sděluje víc, než svým životním dílem sdělil třeba takový Stanley Kubrick (jeden z mých tří nejoblíbenějších režisérů).

plakát

Kancl (2001) (seriál) 

Nečekal bych, že může existovat skrz naskrz vtipný seriál, který jednak skutečně vyvrcholí a jednak vyvrcholí pětihvězdičkově. Zasloužených výjimečných 100 %.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Příjemná, osvěžující první série – pravděpodobně nepřekonatelný vrchol seriálu; 4,5 hvězdy. Velmi nepříjemná a uměle natahovaná druhá série – jak už zde někdo psal v podobném duchu přede mnou, dokoukat ji celou je těžkým úkolem, sám jsem u jednoho dílu nevydržel a zbytečné pasáže jsem přetočil; 2 hvězdy. Svižná, i když okatě vykalkulovaná série třetí; 3,5 hvězdy. Nechuť sledovat sérii čtvrtou, potažmo další.

plakát

Saturnin (1994) 

Chybí jedna výborná scéna z nemocnice, jinak je to osekáno důstojně.

plakát

Básník filmu: Andrej Tarkovskij (1984) 

Spíš než klasický dokument čekejte jedno dlouhé interview. A to mimořádně plodné! Výjimkou nejsou ani výrazně osobní otázky na téma lásky, aktuální radosti ze života apod. Přes všechna pozitiva ale snímek ubíjí až přílišná těžkost dle mého nedobře promyšlené koncepce – střídání zpovídání mistra v přírodě se záběry z jeho filmů. Nerozmělněná nálož myšlenek, která by šla příjemně strávit během jedné hodinky, ovšem únavná – sic velmi obohacující – se stopáží necelých dvou hodin.