Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (1 968)

plakát

Dívka v pavoučí síti (2018) 

Obsahuje spoilery: "Mám tady klienta, který žádá nemožné. Zajímá tě to?" Po sedmi letech se na stříbrná plátna vrací slavná hrdinka knižní série Milénium, Lisbeth Salanderová. Postavu si tentokrát zahrála Claire Foyová, která se za svůj výkon vůbec nemusí stydět. Lisbeth tady má za úkol ukrást NSA program, který chce jeho tvůrce zpátky. Bohužel o něj mají zájem i členové nebezpečného gangu, který vede její sestra. Tu otec od holčičky sexuálně obtěžoval a Lisbeth ne, protože utekla z domu. Po Lisbeth tu jde i policie proto, že tu dost ošklivým způsobem trestá muže, jejichž koníčkem je ubližovat manželkám či dcerám. Jinak je to dobře pojatý a hlavně dobře natočený film. Moderní krimi podívaná s dobrými akčními scénami. Lisbeth Salander je zajímavá postava a Claire Foy hlavní roli zvládá naprosto s přehledem. Mikael Blomkvist alias Sverrir Gudnason je tady spíše vedlejší postava. Navíc Sverrir Gudnason se nemůže srovnávat s Danielem Greigem, který byl ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy 2011 fantastickej. - 80%. P.S: Doufám, že se ještě zachmuřená a traumatizovaná lesbická punkerka/hackerka a bojovnice za spravedlnost, mstící se mužům vrátí.

plakát

Invaze (2007) 

Obsahuje spoilery: "Představte si svět, kde tomu tak není, kde každá krize nevede k dalším zvěrstvům, kde noviny neplní jen války a násilí. To by bylo možné pouze ve světě, kde lidé už nejsou lidmi." Po výbuchu jakési vesmírné stanice se na USA snese spousta trosek, v nichž se ukrývá i neznámá látka, která se bleskurychle šíří mezi lidmi a každého napadeného jedince během následujícího několikahodinového spánku přemění na odlidštěné humanoidní stvoření, neznající emoce a jednající v jediném, vyšším a společném zájmu všech podobně postižených. Psychiatrička Nicole Kidman, její syn a lékařský kolega Daniel Craig se snaží tento mimozemský problém vyřešit. Toť ve zkratce vše podstatné, oč ve filmu běží. Není to ani akční, ani depresivní a na ploše 90 minut to je i nuda. - 40%.

plakát

Ve spárech ďábla (2018) 

Obsahuje spoilery: "Občas bejvá v márnici i docela zábava." Nesmyslný děj, předvídatelná šablonovitost a absence nápaditosti jsou hlavním důvodem toho, proč tady není o co stát, ledaže by vám k hororovému zážitku stačilo párkrát se leknout a prostředí márnice bylo samo o sobě místem, z něhož by vám vstávaly vlasy hrůzou na hlavě. - 20%.

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

"Prázdné ulice ve vašich snech pravděpodobně znamenají pocit osamělosti." - "Tedy řeknu vám, že od psychiatra bych čekal něco lepšího." - 80%.

plakát

Loupež ve velkém stylu (2017) 

"Museli být hodně mladí a fit. Vystřílel jsem do nich celý zásobník a stejně se všem kulkám vyhnuli." - 60%.

plakát

Street Kings (2008) 

Obsahuje spoilery: "I kdybych rozlišoval, jestli jsou darebáci černí, žlutí, nebo hnědí, stejně bych je zastřelil. Kdyby byli bílí, tak bych je odvezl domů a proč? Protože jsem rasista." Velice povedená krimi, která sice nijak zásadně nepřekvapí originalitou, za to se může spolehnout na výborné herce, správně dunivou hudbu a dobrý scénář. A koho by nebavilo dívat se na Keanu Reevse, který tady je vostrej, jak dijonská hořčice, tak to vynechte. Pro fanoušky Johna Wicka a Matrixu povinnost. - 100%.

plakát

Insomnie (2002) 

Obsahuje spoilery: "Záleží na tom, co nám v té chvíli připadá správné. A i to, s čím dokážeme žít." Robin Williams si střihl úžasného magora a Al Pacino detektiva! Jedná se o velice originální a netradičně zpracovanou detektivku na pozadí velice zrádného a nevyzpytatelného prostředí aljašských vrchů v kontrastu se zrádným prostředím lidské duše. V rámci žánru jedna z nejlepších kriminálek za poslední roky. - 80%.

plakát

Flákači (2001) 

Obsahuje spoilery: "Vždy je to někdo, koho nečekáš." Vin Diesel je tu nejlepší.:D Mafiánský synek a jeho kamarádi se snaží v jednom maloměstě získat tašku s půl milionem dolarů a nutno říci, že sledovat to je dost nuda. - 30%.

plakát

Zraněná srdce (2019) 

"Francouzi si vzali víno, Američané území a co máme my? Ruiny!' - 50%.

plakát

Domácí mazlíček (2008) 

Obsahuje spoilery: "Pověděl mi to jeden ptáček." - "Toho ptáka bych fakt chtěla poznat." Naivní blondýnka Anna Faris, která pracuje pro Playboye, je vyhozená na ulici a musí si najít místo, kde bude žít. To najde u dívek z vejšky, které patří mezi ošklivky a podivínky. Na konci filmu jsou všechny k nakousnutí. :D Nebudete se sice popadat smíchy za břicho od začátku do konce, ale pár příležitostí k upřímnému smíchu se najde. Plus Anna Faris je tu šukézní od začátku do konce. - 80%.