Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k filmům (275)

Armageddon

Armageddon (1998)

Z období příprav na let k asteroidům víme, že tam má panovat velmi malá přitažlivost a astronauti budou poskakovat jako na Měsíci, spíše víc, protože asteroid má podstatně menší hmotnost než Měsíc. Aby se tak nedělo, mají astronauti používat přítlačné trysky. No jo, jenže pak by ani jeden z raketoplánů nemohl přistát tak, jak přistály, protože by se musel odrazit zpět do vesmíru, jako později vrtací vozidlo. Kromě toho se astronauti pohybují po raketoplánu jako po Zemi, žádné poskakování bez skafandrů (a bez trysek) se nekoná.

Columbo - Zapomenutá dáma

Columbo - Zapomenutá dáma (1975) (epizoda)

Columbo (Peter Falk) si půjčuje notes od sluhy a jeho doutník už téměř dohořel. Po výslechu sluhy projde Columbo pokojem sem a tam a vychází se sluhou na schodiště, tentokrát je doutník dlouhý, nevykouřený.

7500

7500 (2019)

Chyba v českém dabingu. Druhý pilot se jmenuje Tobias (Joseph Gordon-Levitt) a toto jméno se čte tak, jak se píše, i kdyby jej nosil Američan, tedy nikoliv Tobajas, ale Tobias.

7500

7500 (2019)

Kapitán nikdy nemluví k cestujícím před vzletem. Během rolování a až do dosažení výšky 3 000 m je zakázáno cokoliv, co nesouvisí s letem, tedy letuška, přišedší do kabiny během pojíždění, navíc v noci, zjišťující, co budou piloti jíst (piloti přestávají sledovat dráhu a otáčí na ni hlavu), je nesmysl. Film se odehrává evidentně až po 11. září (letadlo má pancéřové dveře do kabiny) a tedy tyto dveře musí být po celou dobu uzavřeny. Není možné, aby teroristé vnikli do kokpitu.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Během souboje o tank je v jeho okolí pouze Sallahův (John Rhys-Davies) kůň. Tank se blíží k propasti a kolem není široko daleko žádný kůň. Scéna končí zřícením tanku do propasti a záchranou Indiany (Harrison Ford) – opět žádný kůň. V následující scéně přátelé jedou na koních skalní průrvou. V okolí však žádné koně nebyli.

Nemocnice na kraji města - Srážka

Nemocnice na kraji města - Srážka (1977) (epizoda)

Když čeká Roman Jáchym (Jaromír Hanzlík) s Dr. Cvachem (Josef Vinklář) u železničního přejezdu, je SPZ na Žigulíku přidělaná na masce chladiče. Když Roman couvá od závor, je vidět, že na straně řidiče je přední nárazník o dost velký kus níž, než na druhé straně a blatník  na straně spolujezdce je u dveří promáčknutý. Později, když Roman přijíždí do motorestu, vše je jako zázrakem, tam, kde to má být – SPZ způsobně upevněna pod nárazníkem, nárazník vodorovně, nikoliv na jedné straně dolů, a žádné pomačkání předního čela. Následuje naháněčka s Dr. Blažejem (Josef Abrhám), jíž se účastní opět Žigulík s SPZ na masce chladiče a povislým nárazníkem.

Nemocnice na kraji města - Srážka

Nemocnice na kraji města - Srážka (1977) (epizoda)

Když čeká Roman Jáchym (Jaromír Hanzlík) s Dr. Cvachem (Josef Vinklář) u železničního přejezdu, je vidět přední čelo „nového“ Žigulíku. Můžeme pozorovat poškozené přední čelo – mírně pomačkané – a odřené okolí světlometu na řidičově straně. Jenže Žigulík je pouze 2 dny starý.

Probudím se včera

Probudím se včera (2012)

Příslušník VB, který peskuje Petra, má hodnost nadporučíka, tedy tři zlaté hvězdy. Jenže hvězdy jsou na náramenících špatně rozmístěny. Tady jsou všechny tři v řadě vedle sebe, správně mají být do trojúhelníku – dvě dole (blíž k ramenu) a jedna nahoře (blíž ke krku).

Andílek na nervy

Andílek na nervy (2015)

Když Tomáš (Adam Mišík) prováží Viktorii (Anna Kadeřávková) malotraktorem kolem rybníka, mluví o vylepšeních svého traktoru, jako třeba o „novém karburátoru“, což je nesmysl, protože tento malotraktor jezdí na naftu a karburátor proto nemá. Každý diesel má vstřikování.

Tonoucí se stébla chytá

Tonoucí se stébla chytá (1967)

Když Fourchaume (Louis de Funès) hledá Castagniera (Robert Dhéry) a zabloudí do jakýchsi ruin, při každém ze dvou jeho výkřiků „Castagnier!“ spadne z rozbořených hradeb několik balvanů. Při druhém výkřiku je jasně vidět klacek, kterým někdo ze štábu z hradeb kameny shazuje.

Motýlek

Motýlek (1973)

Těsně před závěrečnými titulky, když Motýlek (Steve McQueen) leží na zádech na kokosovém voru, je vidět potápěč, stabilizující vor proti převrácení. Je jasně vidět pohyb jeho nohou, i skutečnost, že má oblečeny jakési modré bermudy.

M*A*S*H - Kamarádi ve zbrani (2)

M*A*S*H - Kamarádi ve zbrani (2) (1977) (epizoda)

B.J. (Mike Farrell) s pilotem letí hledat Margaret (Loretta Swit) a Hawkeye (Alan Alda). Plukovník Potter (Harry Morgan) je volá rádiem, když B.J. zahlédne mávající Margaret a hlásí Potterovi, že viděl Margaret a jeep. To je ale nesmyslné, protože víme, že jeep se porouchal, Hawkeye nebyl schopen jej opravit a naopak ho opravili Severokorejci a odjeli s ním pryč. Takže jeep nemohli z vrtulníku vidět společně s Margaret.

Letecké katastrofy - Osudné opomenutí

Letecké katastrofy - Osudné opomenutí (2018) (epizoda)

Málo se ví cokoliv o průběhu předváděcí akce „Vítejte v Asii“. Tato akce začala předváděcími lety v Kazachstánu a pokračovala v Pákistánu. Tam ale letadlo vůbec nelétalo, údajně kvůli technickým problémům, a bylo možno si jej prohlédnout pouze na letištní ploše. Při přeletu Myanmaru byla zjištěna porucha motoru a letadlo se vrátilo do Moskvy. Místo něj přiletělo jiné letadlo, které později havarovalo v Indonésii. Letadlo Suchoj Superjet bylo dodáno aeroliniím v Indonésii, Laosu, Irsku a Mexiku. Mexický Interjet začal letadla v roce 2018 kvůli nedostatku náhradních dílů odstavovat a kanibalizovat, v roce 2019 bylo v provozu už jen 5 z 22 dodaných letadel. Po krachu společnosti v roce 2020 zůstala letadla zaparkovaná na mexických letištích. K říjnu 2023 provozovaly tato letadla už jen ruské subjekty.

Hibernatus

Hibernatus (1969)

Podstata příběhu spočívá v nalezení a rozmrazení člověka Paula Fourniera (Bernard Alane). Profesor Loriebat (Michael Lonsdale) vysvětlil na začátku filmu, že se na muže vylil glycerin po nárazu lodi na ledovec a tento glycerin ho okamžitě zmrazil. Toto je ovšem nesmysl. Glycerin, který je obsažen v tucích, má teplotu tání 17,8 stupňů Celsia. Pod touto teplotou, tedy kolem bodu mrazu, má tuhé, pevné skupenství. Je tedy naprosto nemožné, aby zalil Paula Fourniera a okamžitě ho zmrazil.

Hibernatus

Hibernatus (1969)

Když mladý de Tartas (Olivier de Funes) fotí v letadle svoji snoubenku (Eliette Demay), mluví o svém prapradědečkovi (Bernard Alane). To je ovšem nesmysl, protože pokud je Pavel Fournier (Bernard Alane) dědečkem jeho matky (Claude Gensac), je to současně pradědeček mladého de Tartase, nikoliv jeho prapradědeček.

Gravitace

Gravitace (2013)

Astronautka Ryan (Sandra Bullock) „přeskakuje“ z ruského Sojuzu na čínskou stanici. Přitom má na sobě lehký ruský přiléhavý skafandr, který není v žádném případě určen pro výstup do vesmíru. Jak můžeme vidět, skafandr nemá naprosto žádnou podporu života, žádnou zásobu kyslíku, baterie pro vytápění atd. Skafandr drží pohromadě jen zipy (můžeme vidět později v jezeře, že jde jen o jednoduchou látku), není tedy vzduchotěsný. Z tohoto pohledu je zázrak, že se Ryan neudusila a hlavně nezmrzla.

Columbo - S dýkou v mysli

Columbo - S dýkou v mysli (1972) (epizoda)

V závěrečné scéně s rozuzlením otevírá pan Jones (Ronald Long) na Columbovo (Peter Falk) vyzvání deštník, že kterého ihned vypadne korálek. Toto se ovšem nemělo stát, protože hned v následujícím záběru se jiný korálek pomaloučku kutálí z deštníku ven. Evidentně chyba střihu, kdy záběr s rychle vypadlým korálkem měl být střihem zkrácen a po něm měl následovat záběr s pomalu se kutálejícím korálkem. V deštníku byl přece jen jeden a nikoliv dva korálky.

Byl jednou jeden dům - Jízda do tunelu

Byl jednou jeden dům - Jízda do tunelu (1974) (epizoda)

Kino „Bio Illusion“ se změní na "Šumavan" a divák vidí, jak je montován nový název, kompletně zakrývající původní název. Ovšem později, když před domem stojí nádražák (Jaroslav Moučka) s Přemkem Tvarohem (Václav Postránecký) a diskutují o Přemkově odjezdu, je nad kinem nápis „Bio Šumavan“. Prostě jiná cedule, než ve scéně s ostentativní výměnou názvu kina.

Reklama

Časové pásmo bylo změněno