Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (719)

Jak si nevzít princeznu

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film)

Anna Fialová (princezna Josefína) měla být původně ve filmu blondýnou, nechtěla se ale obarvit a filmařům se nakonec po zkoušce paruk nejvíce líbila v hnědé kudrnaté.

Jak si nevzít princeznu

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film)

Německá koprodukční televize navrhovala do roli královny herečky neevropského původu kvůli diverzitě. To však Karel Janák rázně odmítl kvůli nepochopení u českých diváků. Roli nakonec získala Němka Sonsee Neu.

Mauritánec: Deník z Guantánama

Mauritánec: Deník z Guantánama (2021)

Tahar Rahim (Mohamedou Ould Slahi) ve filmu hraje muže obviněné z teroristických útoků 9/11, ale v roce 2018 si ironicky zahrál FBI agenta Aliho Soufana, který teroristické útoky 9/11 vyšetřoval, a to v seriálu The Looming Tower (od r. 2018).

Mauritánec: Deník z Guantánama

Mauritánec: Deník z Guantánama (2021)

Když spolu mluví Mohamedou (Tahar Rahim) a vězen s přezdívkou „Marseille“, jsou titulky vpálené do filmu špatně přeloženě. „Marseille“ mu totiž francouzsky odpovídá, že se město Marseille nachází u moře, přičemž použije slovo „la mer“. Anglické titulky však říkají „oceán“, což není pravda, jelikož se Marseille nachází u Středozemního moře.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Jennifer Lawrence (Kate) natáčela většinu svých scén se zlomeným zubem, který si kvůli opatřením spojených s pandemií covid-19 nemohla dát opravit. Filmaři jí ho upravili v postprodukci.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Timothée Chalamet (Quentin) původně neměl vůbec ve filmu mít dlouhé vlasy, ale když se natáčení zpozdilo a režisér Adam McKay ho viděl při hovoru na Zoomu s delšími vlasy, tak ho poprosil, aby se do natáčení nestříhal.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Když doktor Mindy (Leonardo DiCaprio) vidí poprvé kometu mířící k zemi v autě, má telefon přidělaný vepředu auta. Když z auta vystupuje, tak si však bere telefon z kapsy své bundy.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Jonah Hill (Jason Orlean) řekl, že popis jeho postavy byl „co kdyby Fyre Festival byl osobou“.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Natáčet se původně mělo od února 2020, ale natáčení bylo přesunuto kvůli pandemii covid-19 na konec roku. Natáčelo se nakonec od konce listopadu 2020 do února 2021. Natáčelo se převážně v Bostonu (Massachusetts, USA).

Klan Gucci

Klan Gucci (2021)

Patrizia a Maurizio Gucci měli dvě dcery, Alessandru (*1976) a Allegru (*1981). Ve filmu se však objevuje jen Alessandra.

Klan Gucci

Klan Gucci (2021)

Salma Hayek (Pina) má za manžela Francouze François-Henriho Pinaulta, zakladatele a CEO Kering, pod kterého patří i značka Gucci.

Klan Gucci

Klan Gucci (2021)

Film se natáčel od února do května 2021 během třetí vlny covid-19 pandemie v Evropě. Natáčelo se v Itálii ve městech Řím, Miláno a Florencie, ale také na jezeře Como a v italských Alpách ve městech Gressoney-Saint-Jean and Gressoney-La-Trinit, kde se natáčelo také v údolí Aosta, které mělo znázorňovat švýcarský St. Moritz.

Klan Gucci

Klan Gucci (2021)

O produkci filmu se poprvé mluvilo v roce 2006. Již tehdy jej odmítla rodina Gucci. Ridley Scott měl režírovat film podle scénáře od Andrey Berloff. Hlavní duo tehdy měli hrát Angelina Jolie a Leonardo DiCaprio. Poté se o projektu mluvilo až v roce 2012, kdy režii převzala Scottova dcera Jordan Scott a Patriziu si měla zahrát Penélope Cruz. Projekt se opět neuskutečnil a v roce 2016 se režie ujal čínský režisér Kar-wai Wong. Na scénáři měla stále pracovat Bernoff nově s Charlesem Randolphem. Hlavní roli Patrizie měla připadnout Margot Robbie. V roce 2019 se k produkci vrátil Ridley Scott a projekt získal své finální obsazení.

Klan Gucci

Klan Gucci (2021)

Slavná replika: „Father, son and House of Gucci,“ kterou Lady Gaga pronesla již v prvním traileru filmu a která se stala rázem ikonickou, byla improvizací, kterou se následně Ridley Scott rozhodl nechat ve finální verzi.

Reklama