Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbení kameramani (10)

Russell Carpenter

Nebýt tohoto člověka, Titanic by u mě neměl 100% hodnocení. Minimálně za kameru v tomto filmu si zaslouží být v mé TOP 10 nejlepších kameramanů. A ač filmy, na kterých jako kameraman pracoval nedosahují tolik kvalit Titaniku, kamerově jsou zvládnuty na výbornou. 

Bruno Delbonnel

Kameraman mnou nepříliš chválené, ale za to kamerově výborně zvládnuté Amélie z Montmartru. Ovšem Příliš dlouhé zásnuby jsou nejen kvalitní, ale kamerově lahodný dramatický snímek z prostředí Velké války. Pokud jste jej viděli jistě chápete proč jeho kameramana mám v TOP 10. 

Dariusz Wolski

Muž na laně, Marťan, Prometheus, Piráti z Karibiku. Dariusz Wolski dělal mnoho velkých filmů, ne vždy kvalitních, ale všechny do posledního mají výbornou kameru. Můžu si o některých příbězích myslet své, ale vždy se na ně skvěle koukalo. Takže hurá do mé TOPky pane Wolski.

Vittorio Storaro

Pokud ne za ty desítky filmů v kameramanské filmografii, tak už jen za Apokalypsu. Neznám jiný film, kde kamera je tak geniální, okouzlující a zároveň epická jako právě v tomhle dramatu. Už za to si u mě Vittorio Storaro zaslouží své místo v topce.