Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (1 387)

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live - Bye (2024) (epizoda) 

Že by zatím nejlepší epizoda? Super podívaná, kdy mě překvapilo v jakém napětí jsem byl u pár scén. The Ones Who Live mají povedenou atmosféru, a baví mě celkově styl celého seriálu. Rick a Michonne je dvojice, která neomrzí a pasáž v lese s bombou je hodně povedená. Poslední scéna je možná trochu přehnaná, ale proč ne...zíral jsem s otevřenou pusou. Jsem hodně zvědavej kam se to posune. :-)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Druhá Duna je velkolepější, napínavější a kvalitnější než první část. První díl skvěle připravil šachovnici, výborně vybudoval konflikty, představil postavy a sliboval velké věci v pokračování. Druhý díl je po 3 letech konečně v kinech a já se můžu přidat k nadšeným ohlasům na tento výjimečný počin. Technicky je snímek fantasticky zpracovaný a jako fanoušek filmů, někdo, kdo sleduje víc než jen to, co se děje na plátně, můžu říct, že je Duna: Část druhá pastva pro oči. Kameraman Greig Fraser (Rogue One, The Batman, Duna: první část) se zde ještě více předvedl oproti svým předešlým filmům. Zaběrováním, kompozicí je druhá Duna jedním z nejlépe natočených filmů všech dob. Nevybavuji si film, kdy jsem byl ohromen každým jednotlivým záběrem (dobře teda vybavuji, předchozí filmy od Frasera :-D...jenže druhá Duna je víc). Je tu tolik momentů, kdy si daný záběr může divák hodit na zeď, na tapetu. Co se týče audiovizuální stránky je to precizně zpracovaný. Sound design, vizuální efekty, střih...a do toho je tady majestátní soundtrack od Hanse Zimmera. Ten tomuhle filmu dodává neskutečnou šťávu. Hudba je zkrátka nadpozemská. Co se týče hereckého obsazení je to úžasný. Nemá cenu zde rozebírat jednotlivé herce. Všichni odvádějí fantastickou práci. Film má hvězdné obsazení a každý si svojí roli náramně užívá. Přesto chci někoho vypíchnout. Austin Butler. Ten na nás udělal dojem se svým Elvisem před 2 lety, kdy málem získal Oscara. Austin zde hraje záporáka Feyda-Rautha, psychotika z kterého jde strach. Butlerův výkon je famózní a moc bych si přál, aby příští rok dostal nominaci na Oscara za nejlepší mužskou vedlejší roli. Jeho Feyd mi připomněl Jokera Heatha Ledgera. Pokaždé když byl na scéně, tak jsem sledoval pouze jeho. Poslední třetina filmu dupne na plyn a začne na plátně podívaná, která mi vyrážela dech. Někteří můžou říct, že by to mohlo být pomalejší a delší, například závěrečná bitva, ale abych řekl pravdu, tak nemám co říct. Byl jsem ohromen. Při závěrečném duelu jsem nedýchal, zpotil jsem se a málem jsem měl srdeční zástavu. Duna: Část druhá je důvod, proč miluju filmy. Režisér Denis Villeneuve patří za posledních 7 let pro mě osobně za nejlepšího režiséra současnosti a nyní můžu prohlásit, že je Villeneuve nejlepší režisér dnešní generace. Christopher Nolan je možná skvělý, ale každý film Denise Villeneuva mi dává jedinečný filmový zážitek. Villeneuve mě nádherně naplňuje jako filmového fanouška. Druhá Duna je podle mě opus magnus Denise Villeneuva a nejlepší kino zážitek, co jsem zažil na velkém plátně. Nejlepší film roku a zároveň jedno z nejlepších sci-fi filmů všech dob. P.S. Povinnost vidět na velkém plátně! Viděno v kině 3x. 10/10

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live - Gone (2024) (epizoda) 

Epizoda z pohledu Michonne, jak se dostala k Rickovi. Oproti první epizodě trošku slabší díl, ale poslední třetina to pěkně vylepšila. Michonne nikdy nebyla moje oblíbená postava, měl jsem k ní neutrální vztah. Danai Gurira je super a její shledání s Rickem bylo dojemné a měl jsem slzičku. Poslední scéna hezky navnadila na další díly a já se možná někdy hecnu a podívám se na World Beyond (sice je to prej slaboučký seriál, ale nějak to přeskáču a podívám se na ty hlavní věci okolo Občanské Republiky). Návrat známé postavy potěšil. Epizoda se nesla ve spíše smutném duchu a líbilo se mi to. Nyní jsem hodně zvědaví, co dalšího se bude dít. Zatím je to fakt hodně dobrý. :-)

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live - Years (2024) (epizoda) 

Rick Grimes is back! Jako fanoušek TWD jsem se tohohle nemohl dočkat. Trvalo to šest let, ale hlavní postava původního seriálu je konečně zpátky. Děj okolo Občanský Republiky je zajímavý. Filmový rozpočet jde vidět z každého záběru, nasvícení scén a celkově i vizuální kvality. Nevypadá to tak levně, jako poslední série původního seriálu, kde šla znát menší sledovanost a tím i menší rozpočet. Tohle měla být původně filmová trilogie a proto to vypadá takhle dobře. Andrew Lincoln je úžasný a pořád má Ricka Grimese v sobě. Sledovat ho po takové době je paráda. Ano epizoda má logické kiksy, hlavně to, že toho Rick hodně vydrží. Ale asi to ani nechci řešit. Jeho poslední epizoda ve TWD byla taky mimo realitu (přesto je jedna z nejlepších z celého seriálu). Postavy okolo jsou zajímavé a tohle má velkej potenciál do budoucna. Konec epizody je fantastický (ano i tady je to přehnaný, co se stane a co Rick přežije bez škrábance a tak, ale seru na to), já měl hubu na zemi. Jo Rick Grimes mi chyběl a jeho návrat je zatím super. Jen se přiznám, že z Darylova seriálu jsem byl trošku víc nadšený na začátku. P.S. John Locke is here! :-)

plakát

Jeden život (2023) 

Skvělý životopisný snímek o muži, který se snažil zachránit z Československa, co nejvíce židovských dětí před vypuknutí války. Film, který se Vám zaryje pod kůži a na konci nádherně dojme. V hlavní roli jako vždy vynikající Anthony Hopkins (můžu ho úplně všude). Je to poctivě natočený film, který filmařsky není ničím ohromující, ale jeho příběh je Tak nosný a silný, že vlastně hledat chyby na tomto filmu je úplně zbytečný. Kdo si chce užít silný příběh a ne pořád chodit na komiksovky a jiné blbosti, tak tohle musím doporučit. Za mě 9/10. "Ten, kdo zachrání jeden život, zachrání svět".

plakát

Grounded II: Making the Last of Us Part II (2024) 

Zrovna jsem dohrál The Last of Us Part II Remastered a vyšel tento parádní dokument (s českými titulky). Skvělý pohled do zákulisí k jedné z nejlepších her všech dob. The Last of Us je moje největší herní srdcová záležitost a ty dvě hodiny tohoto dokumenty utekly jako voda. Neil Druckmann nás na konci hezky pěkně láká na třetí díl a já doufám a věřím tomu, že to bude další mistrovský dílo. Naughty Dog neumí dělat špatný hry. Těším se. :)

plakát

Echo - Maya (2024) (epizoda) 

Budu se modlit, aby mého Daredevila udělal Marvel pořádně.

plakát

Echo - Tuklo (2024) (epizoda) 

Já chápu, že chtějí, aby Kingpin působil jako v komiksu, velkej chlap, ale vypadá blbě a ta poslední scéna působila ošklivě digitálně. Úplně zbytečný za mě osobně. Každopádně epizoda předvídatelná, ničím nepřekvapí, akce je fajn, ale neohromí. Už chápu, proč všechny epizody vypustily hned naráz.

plakát

Echo - Chafa (2024) (epizoda) 

Stalo se to čeho jsem se obával. Tvůrci se snaží jít ve stopách Daredevila od Netflixu a bohužel to působí levně. Daredevil samotný mě strašně potěšil a měl jsem úsměv na tváři a čistou radost z toho vidět tohoto frajera řádit v akční scéně. Bohužel ve dvou momentech byl z nějakého důvodu (nechápu) udělán digitálně. Jako proč? A taky nedávala smysl jeho účast v tento moment. Jinak epizoda jako taková je v pohodě, je tady pěkný souhrn Mayi z Hawkaye, ale všechno divně rychle odsýpá a necítím tady výstavbu, jakou bych očekával. Kingpin je super a fantasy prvek absolutně mimo. Jsem zvědavej na zbytek, ale nic víc nečekám. 5,5/10

plakát

Zlo si umí počkat (2023) 

Zlý, temný, nepříjemný horor, který dokonale vystihuje slovo horor. Režisér Demián Rugna u svého předchozího hororu Aterrados předvedl, že má velký potenciál a u nového When Evil Lurks potvrdil, že v současné době patří mezi ty nejlepší hororové tvůrce. Posedlost démona je zde vyobrazeno jako šířící se mor, před kterým je těžké uniknout. Film má dobré tempo a předvedl něco za co mu dávám velký palec nahoru. V tomto hororu je totiž jedno, jestli jste žena, dítě, zvíře, nikdo není v bezpečí. Film je brutální a drsný a není to pro slabší povahy. Scéna se psem je šílená (v dobrém slova smyslu). Finále je následně pěkně depresivní a nečekejte zde šťastný konec. Pro některé to bude horor roku a nemůžu se tomu divit. Pokud jste neviděli a chcete brutální horor, který vám dá ten nepříjemný a zlý pocit, tak When Evil Lurks je ideální volba. 8/10