Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Deníček (90)

TOP 10 nejlepších filmů roku 2023

Můj osobní žebříček. Neměl jsem samozřejmě možnost vidět všechno, bohužel. Filmy jsou vybrány podle amerických premiér. Proto tady nebude Babylon. Tohle je tedy moje topka:

1. Spider-Man: Napříč paralelními světy

2. Godzilla -1.0

3. Strážci Galaxie: Volume 3

4. John Wick: Kapitola 4

5. Mission: Impossible Odplata – První část

6. Oppenheimer

7. Zabijáci rozkvetlého měsíce

8. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

9. The Covenant

10. Zabiják

Čestné zmínky: Peníze těch tupců, Wonka, Saltburn, Mluv se mnou, Barbie, Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, Přízraky v Benátkách...

The Creator - Názor na trailer

Film: The Creator

Hodnocení traileru: 8/10

Očekávání: 9/10

- O tomto filmu jsem věděl, že se chystá, ale více do detailů jsem o tom vlastně nic nevěděl. Teď po zhlédnutí traileru je The Creator rázem jedním z nejočekávanějších filmů roku. Vizuálně to vypadá parádně a příběh mě zaujal. O kameru se postaral Greig Fraser (Duna. Duna část dvě, The Batman) společně s Oren Soffer. O hudbu se postaral Michael Giacchino. Režisérem je Gareth Edwards (Godzilla, Rogue One). Joo na tohle se hodně těším. Více ZDE

Blue Beetle - Názor na trailer

Film: Blue Beetle 

Hodnocení traileru: 6/10

Očekávání: 5,5/10

Blue Beetle je snímek na který jsme byli dosti zvědaví jak bude vypadat, protože studio Warner Bros. zrušilo dokončený snímek Batgirl a tohle nechali. A nalijme si čistého vína, pro traileru to nevypadá vůbec přesvědčivě. Jde hrozně vidět, že ačkoliv film má rozpočet 120 mega (šikovný tvůrce by z toho vymáčknul mnohem více), tak to působí po vizuální stránce hrozně levně, až televizně. Pár momentů vypadá dobře, civilní linka by mohla být hodně fajn, ale v té akci film bude pravděpodobně dost ztrácet. Podobně jako jiný DC komiksovka Shazam!, který je fajn rodinná superhrdinská podívaná, kde přesně vede civilní linka nad akcí. Xolo Maridueña je můj oblíbenec ze seriálu Cobra Kai a těším se na jeho vystoupení na filmové scéně. Hrozně mu fandím a doufám, že předvede co v něm je. Trailer neurazí a ani nenadchne. Snad bude film v pohodě a dostaneme 17.8.2023. příjemné překvapení. Minimálně ničím neurážející superhrdinský snímek. Už jen kvůli Xolovi v to doufám. :-)

The Flash - Názor na trailer

Film: The Flash

Hodnocení traileru: 7,5/10

Očekávání: 9/10

- Kdo by před lety řekl, že se Flash konečně dočká své sólovky. Konečně je tady trailer a já můžu s úsměvem na tváři říct, že se neskutečně těším. Trailer zažehl ve mě obrovská očekávání. Před několika měsíci vybraní diváci/kritici měli možnost vidět testovací projekci, a jejich reakce byly nadšené. Mluvilo se o nejlepším DC filmu od Temného rytíře. Mnozí z nás nevěděla jestli to brát vážně, protože takhle problémovou produkci neměl asi žádný komiksový film.... hmm no dobře je tady jeden film, Snyderova Justice League. Ale tady mám přesněji namysli průběh produkce, spoustu přetáček, problémy s hlavním hercem Ezrem Miller atd.   

Každopádně po zhlédnutí traileru a slov Jamese Gunna, který označil Flashe za jeden z nejlepších komiksových filmů, co kdy viděl, se musím přiznat, že to vypadá opravdu dobře. Ano efekty nevypadají nejlíp a těch ve filmu bude opravdu spousty, ale má to svoje kouzlo abych pravdu řekl. Bude zajímavý sledovat Ezru v dvojroli a zda dokáže utáhnout celý film. V Justice League jsem ho měl rád. Sasha Calle jako Supergirl je největší otazník. Dokáže to zahrát? Bude její Supergirl stát za to? Na Sashu se bude dobře dívat je to pěkná baba, uvidíme co zbytek. Přeci si ji, ale nevybral Andy Muschietti jen tak že jo :-D. Ben Affleck na těch pár minut co se objeví potěší. No a Michael Keaton... oh my love! Keaton je můj oblíbený Batman a na Burtonova Batmana a to především na druhý díl nedám dopustit. Dlouhý záběr na něho a hláška: "Yeah, I am Batman", nemá chybu. A následně naběhne soundtrack od Dannyho Elfmana a nostalgie je namístě. HYPE JAKO PRASE! Je možná divný, že 70 letý Keaton tam ničí nepřátele krásně bez problémů, ale upřímně whatever, vypadá úžasně. Celkově styl filmu se mi strašně líbí. To zaběrování, barvy, nasvícení scén, všechno se mi to vážně líbí. Jen doladit CGI a nebude to mít chybu. Nejlepší záběr za mě z traileru je ten, kdy Barry a Keaton jsou v pasti od ozbrojených vojáků a Barry povídá: "Co budeme dělat Batmana? A Keaton na to odpoví " Pokusíme se neumřít". Kamera se z Barryho přesune záběrem na Batmana. Batman dá ruku dolů a tam ve vzduchu poletuje Supergirl. Krása. Strašně se mi líbí, že se film inspiruje komiksem Flashpoint a tam kde vláda držela Kal-Ela/Supermana v zajetí, tak zde jeho místo převezme Kara/Supergirl. Celkově se hrozně těším na tuhle týmovku, na jejich interakci mezi nimi. A další věc za co dávám palec hore, je akce odehrávající se za denního světla. Ano kvůli tomuhle efekty budou vypadat hůř, ale je fajn vidět komiksovku, která neskrývá slabší efekty ve tmě. Takže abych to zkrátil :-D tak se neskutečně těším a doufám, že to bude TAK DOBRÝ jak říká James Gunn. LET'S GOOOO!!!

Moje TOPKA seriálů za rok 2022

Jelikož seriály žerou hodně času, tak jsem bohužel neviděl všechno. Neviděl jsem Dahmera, Sandmana jsem z nějakého důvodu nedokoukal (přitom se mi hodně líbil), Město patří nám, Odloučení, Bílý lotus a další věci. Přesto si myslím, že tahle TOPKA je hodně dobrá :-). 

1. Better Call Saul

2. Stranger Things

3. Rod Draka

4. Peacemaker 

5. Cobra Kai 

6. Chainsaw man

7. 1899

8. The Boys

9. Případy 1. oddělení 

10. Barry

Moje TOPKA seriálů za rok 2022

Nejočekávanější filmy roku 2023

Máme tady zase konec roku a krom žebříčků TOP filmů roku se díváme také do budoucna, jaké filmy nás čekají. Opět si jsem na svůj ČSFD účet sepíšu filmy na které se nejvíce těším, nebo které mě nejvíce zajímají pro rok 2023. A vypadá to, že to bude další parádní rok.... doufejme :-). Žebříček nemám seřazen od nejočekávanějšího... prostě jsem to random sepsal. :-D

Dune: Part two

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

John Wick: Chapter 4 

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Strážci Galaxie: Volume 3

Oppenheimer

65

Vřískot 6

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Creed III

Evil dead: Rise

The Exorcist

Transformers: Rise of the Beats

Barbie

Napoleon

Beau is Afraid 

Aquaman and the Lost Kingdom

Wonka

Operace Fortune

The Flash

Někdo klepe na dveře

M3GAN

Infinity Pool

Next goal wins

Elemental

The Killer

MaXXXine

Rebel Moon

The Pale Blue Eye

Insidious 5

TOP 10 slasher filmů!

Tak jsem si sestavil svůj žebříček nejlepších slasher filmů. A jelikož těch filmů je opravdu přehršel, vybíral jsem schválně filmy ze sérií Halloween, Vřískot, Noční můra v Elm Street, Texaský masakr motorovou pilou a Pátek třináctého. Zde je odkaz na můj článek, kde jsem žebříček sestavil a rozepsal se ke každému filmu. 

P.S. Jedná se o můj nejdelší článek. :-)

https://plotpoint.sk/top-10-nejlepsi-slasher-filmy/

Já je miluju - TeamWolverine

Thank you Kevin Feige

Love you Kevin Feige 

:-)

Zpráva roku

Jen si jsem do deníčku něco hodím. 

Dne 27.9. 2022 zveřejnil herec Ryan Reynolds video ve kterém prozradil, kdy se dočkáme třetího Deadpoola. Jenže tím největším oznámením a velkým překvapením pro fanoušky je, že se Hugh Jackman vrátí do své nejslavnější roli - Wolverine. Ten se svojí rolí rozloučil s jedním z nejlepších komiksových filmů všech dob - Logan. Mnoho diváků si možná klepe na čelo a říkají si, proč to dělá, tohle zneuctí památku Logana, který je dokonalým završením Jackmana s rolí Wolverina. A já to chápu, ale nedá mi to a musím něco říct.... je mi to u prdele! Tohle je totiž něco co jsme chtěli vidět od chvíle, co vyšel první Deadpool v roce 2016. Deadpool a Wolverine ve společném filmu... KURVA ANO! 

V tento velký návrat doufalo spousta lidí a Marvel zase splnil fanouškovská přání.... nebo spíše přání Reynoldse? Je to přece on, kdo pořád popichoval Jackmana jestli by si nechtěl roli Wolverina zopakovat. Stejně jako u No Way Home, kdy Marvel vrátil na scénu Tobey Maguire a Andrew Garfielda do rolí Spider-Manů je tohle další obrovská zpráva. 

Teď už jen zbývá doufat, že to bude stát za to a že za dva roky, kdy film vyjde, budeme s nadšením sledovat, jak společně Deadpool a Wolverine ve velkém stylu kosí svoje nepřátele. Těším se sakra hodně. Jediný projekt od Marvelu, který mě nejenom zajímá, ale chci ho vidět hned!

Názor na trailer - Stranger Things 4. série Volume 2

Seriál: Stranger Things 4. série

Hodnocení traileru: 10/10

Očekávání: 11/10

- Jedu ten fantastický trailer pořád dokola a nemůžu se nabažit. Už jen ten úvod, jak jedou naši hrdinové v karavanu a ty krásné záběry za doprovodu té správně zvolené hudby... no mám husinu. Oni moc dobře vědí, že song od Kate Bush Running Up That Hill je momentálně obří hit a využit ho v traileru byl ten nejlepší nápad. Trailer vám vykouzlí úsměv na tváři, pohltí vás a nepustí až do konce, nasadí vám instantní husinu, a po pár záběrech a dialogu jedné postavy budete mít velké obavy, která postava/vy umře/řou. Nemá cenu to pořád dokola opakovat. Miluju to a 1. Července už je za rohem. Tak už mi to dejte!  :-)

Názor na trailer - Mission: Impossible Odplata – První část

Film: Mission: Impossible Odplata – První část

Hodnocení traileru: 10/10

Očekávání: 10/10

- Musel jsem si do deníčku po delší době něco zapsat a první věc co mě napadla byl ten nový teaser trailer na sedmý Mission: Impossible, který jsem měl to štěstí vidět i v kině před promítání Top Gun: Maverick. A řeknu to na rovinu... Ten trailer je famózní! Viděl jsem ho už několikrát a pořád mě to ohromuje. Ohromuje mě to, jak úžasně precizně každý záběr působí, jak vynikající střih to má, hudba která postupně graduje.... a to nejlepší, má to běžící ho Toma Cruise! Chápu, že nám tento trailer chtěli dát před Top Gunem, aby se Cruise víc ukázal, ale po tomhle máme čekat rok na premiéru? BLÁZNÍ! Každopádně již z traileru je patrné, že půjde o další parádní podívanou v této skvěle rozjeté sérii, která neubírá na své kvalitě a diváci se jen hádají, který díl je lepší. 

Premiéra je stanovena na červen 2023. 

P.S. V čase 0:56, kdy se střihne na poušť a začne hrát ta hudba.... přiznám se, že jsem vždycky znova a znova během sledování úplně mimo, mám instantně husinu a pusu až na zemi. Miluju to! 

The Batman ode dneška na HBO MAX!

Jen si jsem do deníčku něco hodím :-).

Dnes konečně vyšel nejnovější Batman na HBO MAX. Před chvílí jsem ho dokoukal a je to pořád parádní záležitost jako když jsem to viděl v kině. Stopáž necelých 3 hodin jde cítit, ale abych byl upřímný dal bych si klidně víc! Reeves to má pevně v rukou a Pattinson se stává mým nejoblíbenějším Batmanem. Miluju to a už se těším, až si to dám znova. 

P.S. Selina je k nakousnutí :-)

The Batman ode dneška na HBO MAX!

Názor na trailer - Stranger things 4

Seriál: Stranger things

Hodnocení traileru: 10/10

Očekávání: 11/10

- Epičnost, velkolepost, osudovost. Vůbec to nepřipomíná seriál, ale film. Na 4 sérii Stranger things čekáme už 3 roky a podle traileru by to čekání mohlo stát za to. Neskutečně se těším. Víc tady psát nebudu. Kdo viděl musí uznat, že to bude VELKÝ! Mega HYPE :-) 

SPOILER: Vymazaná scéna z filmu The Batman je venku!

Ti z vás co nejnovější film s Batmanem viděli vědí, že se v jedné z posledních scén z filmu objevil na scéně herec Barry Keoghan o kterém se dlouho mluvilo, že by si měl zahrát hlavního nemesise Batmana - Jokera. I na tu krátkou chvíli bylo lehce vidět, že tenhle Joker bude více děsivý. Po zveřejnění vymazané scény s Jokerem o které mluvil režisér Matt Reeves, že ji brzy diváci uvidí je konečně venku a vypadá to vážně dobře! 

Líbí se mi, jak to má Reeves tu scénu natočenou, schválně je záběr na Jokera rozmazaný a láká diváka pomalinku. Barry za těch 5 minut dokázal oslnit více než Jared Leto ve všech svých scénách (pouze v Justice League se mi líbil). Nechci tady samozřejmě rejpat na Leta a jeho Jokera, ten měl největší smůlu v tom, že nebyl dobře napsaný a samotný jeho vzhled nebyl ideální. Barry je ale namaskován pěkně odporně. Má nejspíš popálenou hlavu, a jde vidět, že se mu stalo něco nepěkného (může za to Batman?). Na konci nám ale Reeves dá záběr na nejdřív oči a následně to zakončí na jeho ústa a celé to Barry zahrál velice pěkně. Tady na konci mi naběhla husina a uvědomil jsem si, že i když jsem po zhlédnutí The Batmana nechtěl zase hned Jokera, tak po tomhle můžu říct, že Batman s Jokerem se nikdy neokouká. 

Tohle bude ten nejděsivější Joker ze všech a strašně si přeji, aby film s ním bylo Erko a nebáli se toho. Miluju inspiraci z Arkham her a jeho smích je správně šílený. Tohle mi nejvíc připomíná Jokera z komiksů, totální šílenec. Ano žeru to i s navijákem. Po tomto se na Jokera těším a doufám, že bude v seriálu Arkham a až ve 3 díle Batmana. Ve dvojce nám dejte Hushe nebo psychologický horor se Scarecrowem a samozřejmě moji nejvysněnější záporáky ze všech Soví tribunál. 

:-)

Názor na trailer - Obi-Wan Kenobi

Seriál: Obi-Wan Kenobi

Hodnocení teaser traileru: 8/10

Očekávání: 9/10

Tohle je to, co jako fanoušek Star Wars chci vidět! Ano je pravda, že se Star Wars točí neustále okolo Impéria, Dartha Vadera, Skywalkerů, ale sakra kritika stranou. Během sledování teaser traileru se ve mě probudil ten malý kluk, který miluje Star Wars. Boba Fett mě zklamal a já jsem zase opustil od toho hypu co jsem měl po konci 2 série Mandaloriana ( po sequelové trilogie moje pachuť k Disney Star Wars ne a ne zmizet ). Obi-Wan je jedna z mých nejoblíbenějších postav a vidět Ewana McGregora po 17 letech ve své slavné roli je prostě nepopsatelný pocit. Ačkoliv teaser trailer nenabídnul něco zapamatovatelného, třeba světelný meč Obi-Wana, tak to má i přesto úžasný look, atmosféru a ten hype je prostě živý! To nejlepší na celém traileru je hudba! Nejdřív to začne takovou tou klasickou znělkou, ale pak přijde soundtrack Duel of the Fates a já měl husinu až do konce! Prodáno a už aby bylo 25. Května. Nemůžu se dočkat :-) P.S. A to se tam má objevit Hayden Christensen a spekuluje se, že se pravděpodobně dočkáme flashbacků z Clone Wars.  A samozřejmě přijde Darth Vader!!! 

Názor na trailer - Obi-Wan Kenobi

Názor na trailer - Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Film: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Hodnocení traileru: 8,5/10

Očekávání: 9/10

WOW tak tomuhle říkám trailer, který umí navnadit! Tohle vypadá na pořádně ultimátní nálož od Marvelu v jakou jsem ani nedoufal. Fakt doufám, že to bude tak temný ( bez humoru ) jak říká trailer, protože tady se humor fakt nehodí! I když mi je jasné, že je to Marvel a ten humor tam prostě bude, tak doufám, že jenom mírně. Sam Raimi se nezapře a jeho styl jde cítit. Staré známé postavy z jiných filmů ( kvůli spoilerům nebudu nic prozrazovat, i když věřím, že pozorný divák na to dojde sám ) tomu dodávají další enormní hype. Fakt se nemůžu dočkat. Po dlouhé době mám hype na film od MCU a to se mi naposledy stalo u Infinity War ( Endgame nepočítám, tam se těšil každý automaticky ) :-)

První reakce na film The Batman říkají, že se jedná o kontroverzní a komplexní dílo

Film The Batman si odbyl testovací projekci, po které jsme se dočkali i prvních reakcí. Ty film vychvalují a nějaké negativa bychom těžce hledali. Má se jednat o komplexní dílo, které bude diváky rozdělovat. Co je ale nejzajímavější je, že je snímek označován za nejlepší film s Batmanem od dob Temného rytíře. A to je už co říct, jelikož Temný rytíř není jenom považován za nejlepší komiksový film, ale zároveň za jeden z nejlepších filmů všech dob. Jeden z diváků, který měl tu možnost film vidět přirovnal film k psychologickým thrillerům: Čínská čtvrť, Zodiac, Obvyklí podezřelí a Mlčení jehňátek. Tento divák také uvedl, že budou o filmu diváci po zhlédnutí vést dlouhé debaty. Například Robert Pattinson prohlásil, že je to smutný film. O tom jestli je to dobrá nebo špatná věc se budeme moci přesvědčit již brzy. Pokud se ale naplní všechna očekávání a diváci,  kteří měli možnost film již vidět nelhali, tak nás čeká vzrušující a nezapomenutelná jízda. Do českých kin film vstupuje 2. Brežna

První reakce na film The Batman říkají, že se jedná o kontroverzní a komplexní dílo