Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Oblíbení herci (10)

Paul Walker

Jeho jméno bude navždy spojeno se sérií Fast and Furious. Pro mě jeho jméno značí film, u kterého se nebudu nudit a vím, že bude minimálně na průměr. Od pohledu sympaťák, jeho role tomu i odpovídají. Nejvíc na mě zapůsobil v Projekt LAZAR, nebyl to ten klasický "plážový" Walker. Byl to Walker, který ukázal, že umí hrát i vážné role a sedí mu. Taky je to jeden z členů "Horror Child", ale o tom u někoho jiného. 

Vin Diesel

Poslední naděje, že se i občas objeví akční béčko s nějakým nabušencem. Jeho filmy sice nejsou seznam adeptů na Oscara, ale co. Jsem sentimentální a miluju 90tá léta, ty přiblblé akční filmy, kde hrdina s jednou pistolí přežije celý film aniž by nabíjel. A Vin je jasný předtavitel těchto filmů pro dnešní dobu. Jediné zklamání mi přinesl v Ochránci, není to špatný film, ale už jich je po letech moc a lepší.

Johnny Depp

Další představitel "Horror Child". Co že to je? Tak značím herce, kteří víceméně započali kariéru v hororu. U Johnnyho dokonce dvakrát. Nejdřív s Fredym v Noční můře, a že to stálo za to a pak o pár let jako Střihoruký Edward. Ten ho i asi už na věky spojil s Burtonem. Nemá cenu tady projíždět celou filmografii, Depp je prostě jedinečný herec, který má mnoho tváří. Můžu s ním vidět klidně 3 filmy za sebou a pokaždé bude jiný. Právě proto je "pan" herec.

Leonardo DiCaprio

"Horror Child". Opět. Sice nejsou Critters kdovíjaké dílo, alezrovna ty s DiCapriem jsou z těch lepších, v tu dobu ne díky němu. Spíš to ukazuje, že horror je dobrý žánr na rozjezd kariéry. Ještě pár let zpátky bych si ho sem určitě nedal, hrál sice ve výborných filmech, ale jako herec mě moc nebral a na jeho místě bych si uměl představit jiné. Kdeže loňské sněhy jsou. Leonardo nastartoval éru filmů, které jsou přímo šité na něj. Bez něj naprosto nepředstavitelné a jeho herectví se zvyšuje s každým filmem. Nechci tu psát vše, snad jen ty nej: Krvavý diamant, Skrytá identita, Počátek.

Tom Cruise

Akční ikona agentovských filmů. Vždyť jeho Ethan Hunt je snámi pěkných pár let. Ale i v ostatních žánrech je jasnou sázkou na jistotu. Široký herecký rozsah z něho dělá snad nejuniverzálnějšího herce vůbec a přitom je to vždy 100%ní Cruise. Malý průlet: Top Gun, Rain man, Interview s upírem, Mission Impossible, Collateral, má cenu pokračovat?

Dolph Lundgren

Je to tady! Éra 90´s a s nimi můj favorit. Z té doby mám v oblibě mnoho herců, ale "aDoplh" boduje. Vždycky mě dostával jeho "poker face" a ty drsňácké role. Dodnes při volbě mezi Rambem a Red Scorpionem výhrává Lundgren. Ne dějovým obsahem, ale hlavní postavou. I on sice podlehl v posledních letech vlně hrát v čemkoli, ale nikdy to nebyl úplný kanál (dobře, někdy ano) jako u jeho konkurentů. Doufám že se ještě dočkám pár pecek v jeho podání.