Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

PKD 

všechny recenze uživatele

Jessica Králíková je totálně nejvíc sexy baba v dějinách filmu i porna. Jasně, i film je sexy, tedy ehm...perfektní.:) A the best hláška? No dobře, je jich tam fůra, ale za mě...Jessica ,,já nejsem zlá, jen mě tak nakreslili´´. A její manžel ,,můj táta měl taky problémy s podstatou. Eddie ,,s prostatou ty pitomče!´´ :))))))) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prolnutí animace s hraným filmem je na rok '88 úplně neuvěřitelně dobře zvládnuté, úvodní záběr je šílenost, aluze na 50. noir důkladná a drobné detaily jak odkazy na tehdejší etnické segregace skrze prolnutý svět kreslených a reálných postav v podobném typu snímku příjemně překvapí. Celá ta vize je vlastně zpracována dokonale. Všechno je to pak ale k ničemu, když při příchodu titulního králíka na scénu vás začne fakt šíleně třeštit hlava. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně odzbrojující spojení reálného světa se světem kresleným. Předevčírem jsem to po velmi dlouhé době (několik let) viděl na HBO a i dnes je to skvělé. Kouzlo je především v tom zdánlivě nespojitelném spojení dvou rozdílných světů a silné atmosféře, která je lehce nostalgická, pohádková, dětská, ale také napínavá. Všechny postavy jsou bez chyby, hlavně padouch Lloyd! Tohle si musel zamilovat asi každý. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Úžasně barevná a nápaditá procházka animovaným hollywoodským světem, šmrncnutá navíc atmosférou klasických noirovkek. Čím více jedno i druhé znáte, tím více si film samozřejmě užijete. Je doslova nabitý nejrůznějšími odkazy a citacemi, které však nejsou samoúčelné a fungují vždy v rámci příběhu. I když bych osobně uvítal trochu více toho noiru na úkor disneyovské šarády, je film vlastně i takovým nechtěným a stylovým rozloučením se s jednou érou animace. Disney 90. let je už o něčem trochu jiném a místo terpentýnové kyseliny vymyslel filmový průmysl animaci počítačovou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Závažné je, že aj keď film hodnotíte dnes, vo svojej kategórii prakticky skoro nemá konkurenta a tak je ťažké zísť len do priemeru. Dnes si možno neuvedomujeme akým revolučným spôsobom sa ten film pred dvadsiatimi rokmi javil, ale na mňa to stále zaberá. Všetko je neskutočne rýchle, rýchle scény točené ako z rýchlika a animované postavičky od prvej do poslednej klapky vládnu celému filmu tak svižne, až vám niekoľko krát vyrazia dych. Veď už v úvodnej scéne sa črtá neobyčajné dobrodružstvo. Bob Hoskins zapadol neskutočne a Zemeckisov miláčik Lloyd si tento krát pre zmenu strihol poriadneho kruťasa. Veď kde by sme dnes boli, keby nám vymazal celý kreslený svet? Je však zvláštne, že napriek celkovej komplikovanosti deja mi to príde celé pomerne jednoduché a snaha humoru (paradoxne toto kresleného) bola na niektorých miestach trošinku prehnaná. 85%. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Film definitívne dokončili až 12 hodín pred oficiálnou premiérou. (Hystory)
  • Road Runnera vytvoril Chuck Jones v roku 1948. Film sa však odohráva o rok skôr. (Hystory)
  • Představitel Rogera - komik Charles Fleischer - si na Zemeckisovi vydupal, že mohl po natáčecím place pobíhat v kompletním králičím kostýmu včetně ušaté čepice. Kostým si natolik oblíbil, že se v něm dokonce vydal venku na nákup. (Divočák)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama