Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

Othello 

všechny recenze uživatele

Prolnutí animace s hraným filmem je na rok '88 úplně neuvěřitelně dobře zvládnuté, úvodní záběr je šílenost, aluze na 50. noir důkladná a drobné detaily jak odkazy na tehdejší etnické segregace skrze prolnutý svět kreslených a reálných postav v podobném typu snímku příjemně překvapí. Celá ta vize je vlastně zpracována dokonale. Všechno je to pak ale k ničemu, když při příchodu titulního králíka na scénu vás začne fakt šíleně třeštit hlava. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, jemuž se dostalo ještě lepšího zpracování. V dnešní době by to už určitě taková bomba nebyla, ale tehdy muselo takhle kvalitní skloubení hraného a animovaného filmu způsobit velkou slávu, a to zdaleka ne jen u malých dětí. Králík Roger a i ostatní kreslené postavy jsou více než fajn, ale ne tak jako příjemná Zemeckisova režie, která dává prostor velké škále postav a hromadě vtípků, nebo Bob Hoskins a hlavně Christopher Lloyd, jenž jako nelítostný soudce prostě nemá chybu. Uběhlo již skoro 25 let, ale tenhle kouzelný snímek stále nenašel ve svém žánru přemožitele, a i za to si plné hodnocení jednoznačně zaslouží.. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec první film, kde došlo ke spojení kresleného světa se skutečným. A to byl konec 80. let. Žádné počítačové vizualizace. Ještě v tu dobu stále po staru kreslené postavičky. Ty tolik notoricky známé kreslené postavičky, které baví generace dětí už od 30. let 20. století. Pocta pro svět Walta Disneye. Film pro malé i velké děti. Jediné co bych vytknul, je, že já jako velké dítě bych si představoval trochu propracovanější zápletku a scénář. 65% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film už je téměř 20 let starej, ale pořád je i na dnešní dobu po technický-trikový stránce perfektní! Vlastně noir detektivka s velmi zajímevým prvkem - totiž kreslenýma postavičkama! Ze začátku člověk kouká na technickou dokonalost a za chvilku už když je Bob Hoskin pouty přpnutej k kreslenýmu králíkovi ani nevnímáte, prostě jak kdyby to byli dva herci! Film je vtipnej má spád, je kurevsky originální a prostě není co vytknout! Dvd co jsem tu měl bylo narvaný bonusama, všechny otitulkované a opravdu zajímavé! Těžko uvěřit, kolik s tím bylo práce! Takže moc příjemný! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Oh ^_^ Po toooolika letech jsem se na to znovu podíval. Už nemám myšlení 12 letého, ale 22. Otevřelo se mi spoustu věcí tímto filmem, ale stále ho shledávám jako jeden z nejlepších té doby. Když si představím, že ho vytvořili v roce mého narození, tak naprostá poklona za to, jak reálné to udělali :-) Roger je králík, který se mi prostě zapsal do paměti :-) ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Bob Hoskins během natáčení posbíral tolik modřin, že mu manželka zakázala na dovolené svlékat se do plavek, aby si lidé nemysleli, že ho mlátí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama