Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Já bych dovedl odpustit, že to nemá hlavu patu, to nakonec za sociku filmy se špiónama neměly, a filmy s drogama teprv ne, takže když se v jednom filmu sešla hned obě tato témata, bylo jasný, že to bude šaráda. Já jsem jenom nepochopil, co to ta komunistická kriminálka těm chudákům feťákům do těch pytlíčků sypala, jed na krysy? Proč teda potom hned ten jeden zheb??? ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes by to byla výborná zábava (např. dobová diskotéka), nebýt toho, že v Mravencích dokonale absentuje jakákoli dějová logika, sled jednotlivých událostí je až neuvěřitelně nemožný. Nikdo se nepozastavuje nad tím, že extratřída mezi nájemnými vrahy má svou oběť omráčenou v plné vaně a přesto mu ten chudák přežije. Centrála ví, že policie ví o Krausové, přesto ji nechá bez varování bydlet v tomtéž hotelu. Atd., atd. seznam dějových nehorázností by nebral konce. Dokonce ani není možná vzájemná kompatibilita mezi některými důležitými prvky celého příběhu. Za těchto okolností nepřekvapí, že Moučka kumpánovi Železnému poprvé samozřejmě tyká, ale podruhé mu vyká. Psycho v podobě dvojitého Kanyzy by tedy také nemělo nikoho vzrušovat. Hvězdička být musí, neboť, jak pamnětníci vědí, jakýkoli film s hvězdičkou bylo nutno vidět. A tento drsný thriller byl pro nás, Husákovy děti, na jednom z předních míst na seznamu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třeba mě mějte zase za divnýho, ale tahle naivní socialistická kriminálka je prostě boží. Vinklář je tvrdý potírač drog který sdílí názor, že kdo kšeftuje z drogama ten žádný svědomí nemá! Ve svý roli je celkem ikonickej. Jinak je to samozřejmě vylízaný až na půdu, ale kouzlo nechtěného tu prostě funguje. Jelínek jako zabiják je rovněž neodolatelnej a scéna drogovýho kšeftu a předávky je prostě cool. čau, čau, alles okej? alles ok! No prostě řežba co vám budu povídat. Jdu se zavlnit v socialistickým disco rytmu.75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Tohle se nemělo stát.“ Film, ve kterém se Vinklář během výslechu Kanyzy z nějakého důvodu drží za prsa. Vy se budete od začátku do konce držet za hlavu. Výsměch filmové formě (strašlivě zmatečné vyprávění) a stylu (ty akční scény!), tím zábavnější, čím urputněji se nás snaží přesvědčit, že drogy jsou největší zlo. Naopak si budete sami přát, abyste byli něčím sjetí a mohli si tuhle agresivní reklamu na VB vychutnat se vším všudy. Na párty ovšem ideální materiál. Panáka si můžete dát pokaždé, když začne Boudová hystericky křičet, když si nebudete jisti, zda sledujete zlého Kanyzu, nebo jeho hodný klon, když uvidíte socialistickou mládež kroutící se v rytmu disco hudby, když někdo řekne „Barták“, když se mezi záběry vytvářejícími iluzi Západního Německa objeví logo C&A, když Mrkvička vrhne nůž… 15% Zajímavé komentáře: kingik, Adam Bernau, J.Connor, Drom, Dupac, MickeyStuma ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Češi hold kriminálky neuměj a tahle propagandistická sračka je toho vřelým důkazem. Ubohý scénář, nahlouplé "akční scény", dost umělý námět, který zastírá politický účel tohohle filmu, příšerné herecké výkony a skrytá dobová hyerarchie......jeden z nejhorších krimi počinů vůbec..slabá jedna hvězdička za Vinkláře... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Hraniční přechod ve filmu je bývalý přechod Folmava - Furth im Wald. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natočeno podle stejnojmenného románu Vladimíra Vítka, což byl pseudonym důlního inženýra Vladimíra Popova (1930–2005). (sator)

Reklama

Reklama