Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Společensky angažovaná krimikomedie, která příchodem asasína Jelínka začala nebezpečně připomínat filmy ze série o Růžovém panterovi. Vždyť má bránice byla od smíchu vytahanější než svetr Nely Boudové! Teď už vím, proč v 80.letech rozjel Tony Montana svůj byznys na Floridě a ne na Karlovarsku - přes náčelníka z protidrogového v podání Pepy Vinkláře to zkrátka nešlo.. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Mravenci přinesli hlavně seznzační povyražení, předčící snad i nejmimojidnější epizody Majora Zemana. Film reprezentuje vrcholnou neochotu / neschopnost režimu reflektovat skutečnost: I když těžko sympatizovat s pašeráky a dealery, jeden jim v souboji s Vinklářem, Zahajským a Kanyzou, který měl kliku si zahrát i dvojníka na opačné straně barikády, musí fandit. Punkáčské intermezzo s Hoškem k nezaplacení. Film je WTF-bžunda od začátku do konce, počínaje výjevy z feťáckého doupěte, pokračujíce rezidentem Mrkvičkou, nakupujícím denní tisk s vystřelovákem v ruce, konče Jelínkem, jehož zabiják-emigrant Brychta, skákajícím schodištními šachtami přes několik pater, byl nejspíš pokusem o vykročení ze škatulky učíslých estébáků. Legrace, která neomrzí. S vědomím toho, že ani dobré filmy nevznikají vždy záměrně, dávám za čtyři. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Češi hold kriminálky neuměj a tahle propagandistická sračka je toho vřelým důkazem. Ubohý scénář, nahlouplé "akční scény", dost umělý námět, který zastírá politický účel tohohle filmu, příšerné herecké výkony a skrytá dobová hyerarchie......jeden z nejhorších krimi počinů vůbec..slabá jedna hvězdička za Vinkláře... ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Úlisný majitel diskotéky Harry Moučka, zfetované zpocené děti zmýtající se v disco rytmu, dábělský pan Marcel řídící drogové impérium z Německa, šílený vrhač nožů Mrkvička, západní nájemný vrah kupující si v Kotvě modráky a brašnu na nářadí, karate Jandová, tajný symbol pro doručení zásilky - malůvka velblouda s nákladem na tácku, zářivé opulentní reklamy a honosné byty ve vrchních patrech mrakodrapů v kontrastu s bídou a zmarem na ulicích, "cukříky", parta mladých experimentátorů, kteří si stihnou během odjezdu rodičů na dovolenou vypěstovat těžkou závislost, "dynamické" honičky a rvačky, Jan "double impact" Kanyza a samozřejmě "megretovský" Vinklář střílející vraha Bartáka do zad - mravenci 4ever. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Tohle se nemělo stát.“ Film, ve kterém se Vinklář během výslechu Kanyzy z nějakého důvodu drží za prsa. Vy se budete od začátku do konce držet za hlavu. Výsměch filmové formě (strašlivě zmatečné vyprávění) a stylu (ty akční scény!), tím zábavnější, čím urputněji se nás snaží přesvědčit, že drogy jsou největší zlo. Naopak si budete sami přát, abyste byli něčím sjetí a mohli si tuhle agresivní reklamu na VB vychutnat se vším všudy. Na párty ovšem ideální materiál. Panáka si můžete dát pokaždé, když začne Boudová hystericky křičet, když si nebudete jisti, zda sledujete zlého Kanyzu, nebo jeho hodný klon, když uvidíte socialistickou mládež kroutící se v rytmu disco hudby, když někdo řekne „Barták“, když se mezi záběry vytvářejícími iluzi Západního Německa objeví logo C&A, když Mrkvička vrhne nůž… 15% Zajímavé komentáře: kingik, Adam Bernau, J.Connor, Drom, Dupac, MickeyStuma ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co nájemný vrah Barták (Jelínek) omráčí Masseura (R. Hrušinsky ml.) odnese ho do vany. Lze si všimnout, že ruka, která napouští vodu, nemá rukavice. V dalšim záběru ma Barták rukavice na sobě. (Beo.wulf)
  • Natočeno podle stejnojmenného románu Vladimíra Vítka, což byl pseudonym důlního inženýra Vladimíra Popova (1930–2005). (sator)

Reklama

Reklama