Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (189)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Společensky angažovaná krimikomedie, která příchodem asasína Jelínka začala nebezpečně připomínat filmy ze série o Růžovém panterovi. Vždyť má bránice byla od smíchu vytahanější než svetr Nely Boudové! Teď už vím, proč v 80.letech rozjel Tony Montana svůj byznys na Floridě a ne na Karlovarsku - přes náčelníka z protidrogového v podání Pepy Vinkláře to zkrátka nešlo.. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mravenci nesou smrt je dokonalý příklad kouzla nechtěného a rčení, že všeho moc škodí. Ve snaze ukazát feťáky, dealery a emigranty jako ty nejhorší zločince a morální spodinu společnosti se tvůrci uchylují k extrémnímu předimenzování úplně všeho. Celý film na mě působil asi tak, jakoby mě někdo zavřel do prázdné místnosti s obřími repráky a pustil do nich řvoucí mimino s maximální hlasitostí. Tenhle postup začne být otravný už v první scéně z feťáckého doupěte a táhne se pak celým filmem, což je téměř k nevydržení. Naštěstí je to sem tam proloženo legračními scénami z diskotéky, když se děj točí kolem místního šéfa drogového podsvětí a navrátilého emigranta v jedné osobě Moučky (Vladimír Kratina). Snad jenom ten Vinklář to zvládl se ctí. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Německo (západní), ústředí velkého překupníka drog a hlášky podobné těmto: ..Naše drogy se geniálně jednoduchým plánem dostaly do rukou československé policie... jsou až moc dobří, podcenili jsme je..... pánové, vy byste všechno řešily násilím, naučte se myslet, je vidět, že jinde se to, bohužel, naučily." Sem tam Lada s houkačkou, rvačka padouchů mezi sebou, pár mladých coby vzorek čs feťáků, hysterická ječení, ozřejmující komentáře moralizujících čs policejních profesionálů. Dnes zábavná podívaná, za komančů nepřesně zasazená rána imperialistickým západním sousedům za zatahování jejich drog a zkaženého životního stylu do naši harmonické socialistické republiky. ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...anžto jsem v době natočení Mravenců byl malé děcko, mám tento film zafixovaný jako takový akční polohoror - nechtěli mě na to nechat koukat páni rodičové (nutno dodat, že zcela oprávněně) , hlavně ze scény, ve které zabijí tuším Mrkvičku vrhacími noži...uf...stálo mě to pak několik let občasných nepříjemných snů...No a viděno pak asi tak po patnácti letech znovu - no prdel veliká...dneska nechápu, co mě na tom tak viděsilo...ech...děti... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jako malej capart jsem na tom byl se svými kamarády v kině a byli jsme úplně vytrslí z akčních scén, které nám připadaly hodně dramatické a ze scén s feťáky, o kterých se propagandisticky tvrdilo, že v socialistickém zřízení neexistujou. Naštěstí jsem od té doby posbíral ještě něco mozkových buněk a kvality snímku, včetně těch rádoby akčních momentů dnes ve vzpomínkách vidím trochu jinak. Přesto označení prvního protidrogově zaměřeného snímku mu nikdo neodpáře. A jako nechtěná komedie to je výborné :o) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Filmovalo se v Karlových Varech, Horšovském Týně, Klínci a Chodové Plané. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama