Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Lawrence Kasdan /Osobni strazce, scenar k Zaru Tela/natocil len taky nudny a dost podpriemerny western o Wyatt earpovi v podani Kostnera /Tanec s Vlky/. Kasadan ma nevyrovnanu reziu, westerny uz v 80. rokoch boli mrtve, kym este v 60. rokoch sa ich tocili stovky, kulisy su plane a podpriemerne, dialogy nic moc. A v kinach to komplet zhoreloa, okrem Obcana Kanea nemam rad prepadaky : 30 % ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dlouhé a občas zdaleka ne zábavné a ani zajímavé. A to jedním dechem dodávám, že se radši podívám na film o hodinu delší, když je tam postava i děj vykreslený tak, jak si zaslouží. Když si vzpomenu na Krajinu střelců, kde bych si klidně dal dalších 30 minut, tak zde to bylo naopak a já se kolikrát přístihl, že se dívám, kolik je do konce. Tím má kritika musí ale končit. Jedná se o klasickou, poctivou filmařinu. Herci jsou dobří a výbornému Kevinovi zdatně sekundují. Navíc občas potěší známá tvář v malé roličce. Děj až na pár výjimek v klidu cupitá a vy netrpělivě čekáte na Wyattovo účtování. Potěší i při titulcích něco o tom jak zbylé osazenstvo dožilo. Chvíli jsem se bál, ale nakonec se Kevin k těm čtyřem, ano musím to říct, dobelhal. 70 procent. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Klasický western s vynikající hudbou, spoustou přestřelek (včetně té nejslavnější u O.K. Corralu) a hvězdným hereckým obsazením. Možná by neuškodilo zkrátit stopáž tak o 20-30 minut, jinak jsem byl plně spokojen a dostalo se mi všeho, co bych od daného žánru očekával. Dennis Quaid si tu v rozporuplné postavě tuberou trpícího pistolníka "Docka" Holidaye střihnul zřejmě nejlepší roli kariéry. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš jednoduchý snímek vzhledem ke stopáži, který se příliš zaměřuje na hlavní osobu na úkor všeho a všech ostatních. Příběh se točí kolem něj, ostatní charaktery se okolo jenom tak motají a sem tam něco přicmrndnou. Akce je sice poměrně kvalitní, ale není jí dost a někdy mi přišla do filmu vyloženě naroubovaná jen proto, aby diváka vytrhla z podřimování, kterému se většina přísedících neubrání. Zajímavé složení jmen, kvalitní a propracovaný hlavní charakter (emoce, ztráty, úspěchy) a solidní atmosférická hudba. Víc toho opravdu není. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý monumentální western. Popisuje dopodrobna životopis Wyatta Earpa. Není tolik zatížen na akci, spíše na lyrickou stránku vyprávění. V akčních pasážích je zase lepší jeho o rok starší kolega "Tombstone". Oba dva řadím na stejnou úroveň. Kevin Costner v titulní roli podal dobrý výkon, v té době uměl ještě hrát. Lawrence Kasdan westerny točit umí, ale proč se stávají propadáky, to mi nikdo nevysvětlí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Dennis Quaid zhubl o 30 liber kvůli své roli Doca Hollidaye, který trpěl tuberkulózou. (liquido26)
  • Film byl uveden do kin šest měsíců po Tombstone (1993) a ve srovnání s rivalem byl komerčně neuspěšný. Při rozpočtu 63 milionů USD vydělal jen okolo 25 mil.$. Tombstone má skore 25 mil.$ rozpočet vs. 56,5 mil.$ tržby. (kenny.h)
  • Představitel Virgila Earpa, Michael Madsen, dostal nabídku hrát Vincenta Vegy ve snímku Pulp Fiction, ale nemohl z důvodu natáčení tohoto filmu musel odmítnout. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama