Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický případ filmu, kde se prudce rozešlo mínění filmové kritiky a fanoušků, bezprostředně po jeho uvedení měl, tuším, 80% hodnocení. Na plátně se mi opravdu líbil. Po odchodu z kina bych mu dal 75 % celkového dojmu, ale jsem přesvědčený, že při druhém sledování bych šel tak o 15 % dolů. S touhle sortou filmů je to jako když se seznámíte s půvabnou dívkou a na druhé rande přijde nenalíčená...Slušné herecké výkony i triky ,vizuálně je to nablýskané, ale ten scénář a úroveň dialogů - žádná sláva. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru je tento film opravdovým uměleckým dílem, které by nemělo být nikdy zapomenuto. Někteří mohou namítat, že z Béčka se umělecké dílo stát nemůže, ale Kurt Wimmer dokázal, že i nemožné může se státi možným. Jeho vize Orwellovské budoucnosti může působit trochu přehnaně, nicméně i Bush s IQ pod 90 se stal prezidentem, takže všechno je možné. Bale a jeho non-emotivní scény na mě někdy působili opravdu mrazivě. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Equilibrium není špatný film.Technickou stránku má výbornou, stejně tak se může chlubit výborně zpracovanými akčními scénami. Mavíc má výborného hlavního hrdinu v podání Balea, který jednak umí skvěle zahrát člověka bez emocí a druhak je natolik sympaťák, že divák mu maximálně fandí a trne, kdy ho systém odhalí a odrovná. Bohužel příběh samotný za moc nestojí. Originalita šla stranou (inspirace filmy jako Matrix, Minority Report atd.; btw ten zmutovaný hákový kříž byl spíš k smíchu), hrdina dělá hloupé chyby jako na běžícím pásu a ostatní je víceméně ignorují, směrem ke konci film připomíná spíše klišoidní počítačovou vyvražďovačku. Problémem Equilibria je také fakt, že jednoduše nemůže být brán jen jako vypni-mozek-bav-se akčňák, protože se naneštěstí snaží o cosi jako filosofickou hloubku, poselství. Slabší 4* zachraňuje krátká romantická linka mezi Christianem a Emily a její následné vyústění (v případě jiného ukončení bych už šel jen na průměr). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přestože film neni úplně bez chyb, akční scény jsou hodně přehnaný a samotný vyřízení hlavního záporáka v závěru je těžce "béčkový", tak po delší době dávám zase nějakýmu filmu maximální hodnocení. Equilibrium je taková směs toho dobrýho z 1984, 451°F a Matrixu a překvapivě to dohromady celkem funguje. Mně se to moc líbilo. update: Po druhym zkouknutí 1 hvězdičku ubírám a docela se divim, že jsem tomu předtim dal 5. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Velké počáteční očekávání vystřídalo poměrně rychlé vystřízlivění. Nechytlo mně tady vlastně nic. Odstranit lidem emoce je celkem problematické i s pomocí drogy. Tím spíš, že skrýt emoce ve filmu se ukazuje být ještě těžší. Třeba černoch v podábí Taye Diggse se pořád usmíval. A radost, byť ironická, je přece také emoce. Navíc jsem se absolutně neztotožnil s city Christiana Balea. Tzv. členové rezistence, tedy anarchizující zbytek lidstva mně byli sympatičtí tak, že bych klidně zmáčkl spoušť za něj. Citové vydírání ve scéně se psy bylo do očí bijící a do náruče mu samozřejmě vběhlo roztomilé štěně, ne škaredý voříšek. Dál jsem nepochopil, proč všude posílali celkem nesynchronizovaný komando, když stačilo poslat frajera Balea a bylo po problému. Srovnání s Matriem je úplně vedle, protože tohle na mě působilo jako špatnej minifilm v jeho titulkách. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Puška Walther WA 2000 použitá ve scéně se střílením psů je ve skutečnosti samonabíjecí, nikoliv opakovací, jak film ukazuje. Tvůrci totiž nesehnali originál a museli si vystačit s replikou. (Saccard)
  • Pojem Equilibrium je v ekonomike používaný ako označenie bodu rovnováhy množstva ponuky a dopytu tovaru či služieb. (Jello Biafra)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama