Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, vsechno je tu dobry, ale presto jsem se nudil. John Frankenheimer podle me neumi tocit akci, protoze i kdyz je sebelepsi, vzdy se najde neco na cem se to cely pomrda a zacne to nudit. A to je pripad i tohohle filmu. Herecky vykony jsou slusny. De Nira nemam rad, ale predved dalsi pohodovej vykon, Jean Reno mi prisel jeste lepsi, ale bohuzel nedostal vic prostoru. Pribeh je spis prumernej a to, ze na zacatku jsou nejaky kecy kdo to byli roninove, mi prislo spis jako takova snaha o ozvlastneni snimku, protoze tohle je proste prumerna kriminalka. Samozrejme tu jsou i nejaky petihvezdickovy sceny, ale ne moc, takze vetsinu casu film pusobi umele natahovane a nudne. Lepsi 3*. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Troufám si furiantsky říct, že minimálně za posledních 20 let nevzniklo mnoho žánrových filmů, které by se Roninovi vyrovnali. Atmosféra je dokonale oldschoolová (John Frankenheimer se nezapře) včetně Melvillovského samurajského prologu, přes pomalejší tempo má neuvěřitelný spád, akce je dynamická a nekorektní a zvratů je rovnou několik a každý rozhodně předvídatelný není. Co se týče obsazení - co jméno, to perla. Robert De Niro zde vypadá jako Lino Ventura (!) a stejně tak i hraje, Jean Reno jde ve šlépějích francouzských drsňáků ze staré školy, Natascha McElhone je stejně krásná jako přesvědčivá, Stellan Skarsgård je slizoun par excellance a Jonathan Pryce hraje padoucha ještě lépe než v Zítřku, který nikdy neumírá. Potěší i cameo Jana Třísky (nejen díky patriotismu) a Michaela Lonsdalea. Bezchybný akční nářez, čistý a průzračný jak křišťál. 100%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tahle mise šilhá po tajemném kufříku, o jehož obsahu nikdo nic neví. Ideální typ do týmu je ten, který se nebojí, moc se neptá a plní si své. Odborníci na zbraně, výbušniny, strategickou přípravu a elektronické systémy, kteří si za tučnou odměnu rádi zastřílí v ulicích Paříže nebo zazávodí v uličkách Nice. Ve stylu špionážních thrillerů se uznávaný John Frankenheimer rozhodl, že to těm mladým ještě jednou natře. O výsledku mi dovolte ale lehce pochybovat. Může za to hlavně překombinovaný a v lecčems nedotažený scénář s délkou, která se zdá být delší než oněch 122 minut. Moc bych chtěl dát téhle stylové jízdě s evropskou atmosférou v americkém stylu čtyři hvězdy, ale necháme to takhle!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční krimithriller ze staré školy, v němž je pečlivé budování atmosféry dlouhými bezeslovnými scénami, svědčícími o dokonalém ovládnutí mizanscény, přinejmenším stejně důležité jako následná akce (stejně jako u Hitchcocka přitom vůbec nevadí, že o objektech, které ono napětí generují, zde konkrétně o kufříku, nezvíme v zásadě nic podstatného). Ta rovněž po evropsku sází více na realismus a práci s prostorem než na rychlé střihy. Automobilové honičky patřily minimálně do druhého Bournea k tomu nejlepšímu od Francouzské spojky. Frankenheimer neodbývá ani psychologické prokreslení postav, takže nesledujeme jenom ploché figurky, jak bývá u heist movies časté. V druhém plánu Ronin funguje jako melancholické zamyšlení nad údělem novodobých samurajů, kteří jsou pouhými pěšáky v neprůhledných hrád jejich pánů, čím je také opodstatněné výrazné zvolnění tempa v druhé polovině filmu. Ronina po druhém zhlédnutí řadím mezi cinefilní slasti, jejichž výskyt v současné kinematografii je kromobyčejně vzácný - film velmi zábavný, velmi chytrý, řemeslně precizní. 85% Zajímavé komentáře: Isherwood, tron, Adman, Indy ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vincent a Sam jsou nejzajímavější postavy gangu, který se připravuje na loupež kufříku se záhadným obsahem. akce se zdaří, ovšem jeden z týmu si kufřík nechá pro sebe. to ale neměl dělat, protože Sam je zabiják k pohledání a Vincent také celej život nic jinýho nedělal. kriminálka míchaná s akcí, napětí, svět tajných agentů a podsvětí, automobilové honičky, charisma J.Rena a R.D.Nira, záhadný kufřík, ve kterém bylo..... , já už vlastně nevím.. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Režisér filmu John Frankenheimer řekl před natáčením poslední automobilové honičky kaskadérovi Skippu Sudduthovi: "Nechci vidět žádná brzdová světla." (Caaslav)
  • Mizející a opět se objevující zbraně v Samových (Robert De Niro) rukou je možné si všimnout během přestřelky v amfiteátru. (Conspi)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama