Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (29)

  • Zrcadlovka, kterou lstí, inkognito fotografují kufr, je Leica R6.2. (Jirka85)
  • Při automobilové honičce je Samův (Robert De Niro) vyplašený výraz odrazem skutečného strachu. Ve skutečnosti seděl vedle profesionálního řidiče a držel v ruce gumový volant. (agass)
  • Automobil, v němž titulní hrdinové absolvují divokou honičku, je Audi S8. (rainman93)
  • Ve scéně, kdy Gregor (Stellan Skarsgård) říká instrukce Samovi (Robert De Niro) z auta, kde je umístěn počítačový terminál, je ve skutečnosti umístěno zařízení na editování filmů, které bylo při natáčení používáno. (Caaslav)
  • Režisér filmu John Frankenheimer řekl před natáčením poslední automobilové honičky kaskadérovi Skippu Sudduthovi: "Nechci vidět žádná brzdová světla." (Caaslav)
  • Hnědý Mercedes, který je použit v druhé automobilové honičce přibližně ve 40. minutě filmu, patřil režisérovi filmu Johnu Frankenheimerovi. (Caaslav)
  • Kvůli vytvoření ponuré atmosféry filmu nenosí žádní herci ani komparz žádné výrazné oblečení ani doplňky. (Caaslav)
  • Scéna, kdy je Samovi (Robert De Niro) vytažena kulka a říká, že kulka prošla vestou, protože byla potažená teflonem, měla v USA dopad na obchod s těmito náboji. Kulky potažené teflonem dostaly reputaci "zabijáků policajtů" a byly proto dočasně staženy z prodeje. Teflonem jsou náboje potahovány proto, aby docházelo k menšímu opotřebování hlavně zbraně. (Caaslav)
  • Do role Natašy Kirilové tvůrci zvažovali obsazení Oksany "Pašy" Griščukové, která tvořila špičkový krasobruslařský taneční pár s Jevgenijem Platovem. V době natáčení filmu měli krasobruslaři na svém kontě dva evropské, tři světové a jeden olympijský titul. Griščuková roli odmítla s tím, že se chce připravit na olympijské hry v Naganu, kde také s Platovem vyhráli druhé olympijské zlato, což se do té doby nikomu dalšímu v tanečních párech nepodařilo. (Robbi)
  • Krasobruslařka Nataša Kirilova je představena jako dvojnásobná olympijská vítězka a trojnásobná světová šampionka. Zahrála si ji Katarina Witt, vítězka dvou olympijských medailí a čtyřnásobná světová šampionka v krasobruslení. (Kroup4)
  • Jen Jean Reno (Vincent) zůstává po celý film věrný jediné zbrani, a to Berettě modelu M92. (Karlos80)
  • Malou roli si ve snímku přiletěla zahrát i tehdejší pornohvězda Ron Jeremy. Scény s ním byly ale během postprodukce vystřiženy. (Karlos80)
  • Jeden z kaskadérů byl bývalým řidičem formule 1 - Jean-Pierre Jarier. (Chatterer)
  • 80 automobilů bylo zničeno během natáčení. (Chatterer)
  • Natáčanie prebiehalo v Paríži, Nice, Arles a La Turbie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama