Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Film nalezen v knihobudce ale protože jsem zrovna měl nějak náladu tak proč ne? A celkem mě to překvapilo i když se Zane vynořil ze dna oceánu a já ho osobně vůbec nemusím. Berenger se podle mě v uniformě už narodil, pokud hraje něco jiného, vůbec mi v civilu nesedí. Nečekal jsem zázraky a i přes pár očividných chyb v pohodě za čtyři *! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

Reklama

samuele 

všechny recenze uživatele

Akčný silence film ktorý za zaujal iba tematikou sniperov v kamufláži s peknými puškami a letiacim nábojom "like a Sniper Elite". Príbehovo je niekde na štandarde spracovanie a scenár mi pripadali béčkovo, nováčik sa nejako rýchlo všetko učí a na konci pôsobí skúsenejšie než veterán.Pokračovanie neplánujem pozerať. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je poctou devadesátým letům, kdy jsem film viděla a udělal na mě dojem, takže ty 4 pěticípé berte se značnou rezervou, jde o výsledek nostalgie a prostřílené paměti. V současné době nemám odvahu se na "Odstřelovače" podívat znova, aby mi neustřelil veškeré iluze o mém postpubertálním vkusu. Možná 70%... možná 40%... ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Tom Berenger na mě v této roli působil mimořádně přesvedčivě. Nevím ale, jak bych to hodnotil bez něho. Billy Zane to trochu kazí. Navíc zvláštní představa, že americká armáda neměla pro úlohu zaměřovače nikoho lepšího a musela nasadit civilistu bez zkušeností. Autoři tím zřejmě chtěli udělat příběh zajímavějším, ale mě osobně to lehce zklamalo. Nicméně dobrých filmů v tomto žánru je málo a jak jsem už naznačil v úvodu, Berenger to celé více než zachránil. Dávám 4*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Billy Zane se měl původně jmenovat Richard Grieco, ale nakonec se ve filmu jmenuje Richard Miller. (BloodMax)
  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)

Reklama

Reklama