Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Batman je v Gotham City Jokerovi neustále v patách a ten se tak rozhodne s vidinou velké odměny za zabití Supermana, přesunout své nelegální aktivity do Metropolis. Tam nabízí své špinavé služby Lexu Luthorovi. Do města však přijíždí i průmyslník Bruce Wayne, aby dohlédnul na uzavření obchodu mezi Wayne Corp a Lex Corp. Dokáží Batman a Superman spojit své síly, aby se postavili Jokerovu ďábelskému plánu? A jakou úlohu v celém spiknutí hraje nevyzpytatelný Lex Luthor? Film je crossoverem animovaných seriálů Batman(1992) a Superman(1996). (Caszidy)

(více)

Recenze (26)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Crossover seriálů Superman a Batman se rozhodně povedl. Vtipným překvapením je romantická linka mezi Brucem Waynem a Lois Lane. Také počáteční špičkování mezi Batmanem a Supermanem je zábavné. Jako vždy vynikající je Joker a aby těch duelů nebylo málo, tak vyřizování účtů mezi asistentkou Lexe Luthora a pomocnicí Jokera je přímo třešničkou na dortu. Akce je více než dost a na onu jednoduchou animaci, kterou jsem vyčítal Supermanovi jsem si již zvykl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Batman a Superman sa stretli nie preto, aby si dali po držke, ale preto aby zastavili svojich nepriateľov - Lexa Luthora a Jokera. Pre fandov DCčka rozhodne fajn zaležitosť, kde si Batman vyrazí do Metropolisu, flirtuje tam s Lois a okrem slušných Jokerových nápadov a akcii, kde ma Batman jasne navrch nad Supermanom sa taktiež rozohrá aj zaujímavá hra s identitami hlavných hrdinov. Slušný animák, ktorý je síce krtátky a priamočiary, ale je v ňom v podstate všetko, čo si fanúšik praje vidieť. Plus navyše opäť skvelý dabing kde vládne Mark Hamill alias Joker. 80% - 4* ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sranda. A bavilo ma to viac ako sofistikovanejšie neskoršie Superman/Batman filmy (Apocalypse a Public Enemies). Film boduje najmä vďaka skvelým Jokerovým hláškam a vtipom, chémii v trojuholníku Bruce-Lois-Clark, vzájomnému doberaniu Supermana a Batmana a skvelým akčným scénam (Supermanov zásah v lietadle). Na konci je to síce očakávane predvídateľné, no napriek tomu je to hodnotne využitých 60 minút života. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Crossover sází na dobře propracovaný scénář, který potěší fanoušky komiksů i timminovských animáků. Postavy jsou dobře využity, jejich vzthay jsou napjaté a propletené. Ke zklamání fanoušků však nedojde k pořádnému násilnému střetu mezi netopýřím mužema a mužem z ocele, ale spíš se mezi sebou na nepřátelské frontě mastí Joker s Luthorem. Megalomanských bitek není mnoho, ale záverečná postačí. A hlavně si užijte Jokera s hlasem Luka Skywalkera! ;) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Jak má Superman svého Lexe Luthora, tak má Batman svého Jokera, zde navíc s Harley Quinn (to mi udělalo radost, ale je tady až příliš dětinská) a někoho to napadlo dát dohromady a ono to dobře funguje. Jako "bojiště" tvůrci vybrali Metropolis a to jak se Superman a Batman ze začátku nemusí a navíc Bruce Wayne začíná chodit s Lois, to jsou drobnosti, které potěší. Příběh je pro tento typ filmu tradiční, stejně jako devastace okolí, ale díky délce filmu jsem se nenudil. Jen mi kromě dětskosti Harley Quinn, vadí nesourodost těchto filmů, kdy v jednom např. Lois ví, že Clark je Superman a v druhém zase ne - tady neví a ani se to neřeší. Spíš se řeší Batman, kdy Superman si hned zjistí, kdo je maskou Batmana a Batman na oplátku, kde bydlí a kdo je Superman, kdy potom v průběhu filmu na to padne jeden vtípek. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Původní televizní název tohoto filmu "World's Finest" byl názvem série komiksů, která běžela v letech 1941 - 1986 a dávala dohromady různé hrdiny světa DC komiksů, převážně Batmana a Supermana. Stejný název byl v 90. letech použit pro limitovanou sérii a speciály Batmana a Supermana. (liquido26)
  • Film je tvořen ze tří na sebe navazujících epizod druhé série animovaného seriálu Superman. (liquido26)

Reklama

Reklama