Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Batman sa zhostil úlohy Robina, alias pritepleného pomocníka, ktorý je neustále v tieni svojho silnejšieho vzoru, ktorým je pochopiteľne Superman. Ešte menej účelná mi prišla postava Power Girl, ktorej najšpeciálnejšia schopnosť bola mať odhadom deviatky kozy, ktoré mala nejakou záhadou strašne nízko, takže popierala všetky zásady anatómie ženy. Ale film utiekol rýchlo, neboli tam hluché miesta a aj keď som skôr fanúšil Marvelu než DC, tak som si to celkom užil. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nato, že se jedná o DC komiks, který mají za sebou kousky jako Batman, tak mi to přišlo jako taková dětská podívaná na sobotní ráno u telky. Na druhou stranu to nebyla až taková pitomost jako třeba Teletabís :o). Zajímavý bylo sledovat spojení Batmana se Supermanem, jak si jako tihle klucí pomáhali a nakonec to nandali všem padouchům. Docela se poved největší záporák, který si to šmiknul rovnou jako emerický prezident. Co mi přišlo hodně divný, tak že Superman i Batman dostali častokrát fakt velkou nakládačku, a při tom to sou takový borci. Nesporná výhoda tohodle animáku je, že trvá jen kousíček přes hoďku, takže i když to není uplně vončo, tak se to nechá vidět celý. Každopádně by bylo zajímavý něco podobnýho vidět v hrané podobě. Ideální, aby Batmana hrál Bale, režíroval to Nolan společně se Zackem Snyderem :o). Ale tohodle se asi nedočkáme, páč Bale už s Batmanem definitivně seknul… ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Liu je taková druhá liga komiksů. Neumí tak dramatické části jako prvoligová Montgomery a soustředí se jenom na akci. Ta je výborná a vůbec jsem se nenudil. Spolupráce Supermana a Batmana šlape skvěle a kooperační bitky jsou pěkně udělané. Po doběhnutí jsem měl velmi dobré pocity, ale za chvilku jsem si uvědomil, že krom akce tam vlastně nic nebylo. Určitě ale lepší průměr, který za zkouknutí to stojí. -"Do me a favor and lose the sense of humor. -"Do us both a favor and buy one." ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Just between you and me, I hate it! Lex Luthor prezidentem, padouši se nechávají uboze skupovat, hrdinové ztrácejí svou čest, všeobecný chaos, hranice hrdinstvý dotaženy k samotným mezím únosnosti. Ultimátní crossover DC stáje, který drtí dynamickou nonstop akcí, nabroušenýma hláškama, vydařenými mezihrdinskými vztahy a korporační zápletkou. Doposud nejlepší animovaná adaptace, s jakou ´sem měl tu čest. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Setkání Supermana s Batmanem bylo nevyhnutelné, ale zároveň sebou nese hodně očekávání a ty Public Enemies nenaplňují. Přestože je chvílemi funkční snaha ironického pohledu na Spojené státy a jejich postupy i medializaci, nestačí na celý film. Stejně tak je obrovská plejáda soupeřů obou zmíněných komiksových superstar ohlušující, ve výsledku se někdo zjeví, aby fanoušci tiše zasténali blahem, a jednou ranou odletí zase do komiksového pekla plného záporáků... Docela rozporuplně působí délka 67 minut, protože film pochopitelně skvěle uteče, ale extra toho nenabídne (narážky na USA nejsou tak časté a s časem klesá i jejich kvalita...). Výsledné balení dvou hrdinů je pouze a jen využitím klasického schématu, bohužel včetně hlavního záporáka a hesla "hodně obyčejné akce je lepší než málo hodně pěkné akce". ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama