Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když začnou nevinní občané po celém Metropolis a v Gotham City páchat zločiny jako z nejhoršího snu, hledá Liga spravedlivých příčinu mimo tento svět – v říši nadpřirozena! V závodě o čas se Batman obrátí o pomoc na jediného muže, který se nadpozemským silám dokáže postavit: na Johna Constantina. Obvykle arogantní sólista Constantine brzy zjistí, že temnou moc může porazit jen tajemný tým ve složení Zatanna, Deadman a Etrigan Démon a sázka na divokou kartu, kterou se Constantine zdráhá povolat. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Hvězdou filmu je tentokrát náš nejoblíbenější cynický mág John Constantine v plné síle. Jeho interakce s Batmanem a taky souboj magie proti technickým hračkám jsou jedněmi z nejzábavnějších částí Temna. Dramaturgicky ale fim moc dobře zvládnutý není. Expozice postav je na danou stopáž dlouhá a konec (včetně hlavního záporáka) je slabý. Jsou to ale problémy, které se opakují u všech DC animáků, které jsem viděla. Zábavná podívná to je, ale chtělo by to doladit dějový oblouk a omezit počet postav. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Tady je opet videt, jak se DC a Marvel pretahuji o divaky :) Po velmi povedenem "Doctoru Strangeovi" (2016) se DC rozhodlo pripomenout, ze ma take postavy, ktere umi kouzlit, a ne jednu :) Nastesti se toho chopil Oliva, jehoz styl je dospely, a tak tu mame snimek s neprilis znamymi postavami, ktere se doted objevovaly hl. ve videohrach, s dobrym dejovym zvratem i solidni akci. Aby se zachovalo "pouto" na klasickou Justice League, ktera se tu jen mihne, zustal tu Batman, ktery vsechno cynicky glosuje a shromazdi nekolik magickych superhrdinu, aby se spolu postavili silenym nocnim muram, diky kterym se lide zabijeji navzajem. Asi nejdul. postavou je tu lovec demonu Constantine (v hrane verzi ztvarneny napr. K. Reevesem v r. 2005), dale kouzelnice Zatanna (konecne tuhle postavu vidim v poradne akci), nemrtvy Deadman (kteremu ale neustale rikaji jen pravym jmenem Boston), demon Etrigan uvezneny v lidskem tele a trochu i Swamp Thing, bazinata obluda. Vsichni tihle hrdinove existuji v DC svete desitky let, ale priznam se, ze je znam jen minimalne. O zaporakovi Felixi Faustovi jsem slysel vylozene poprve. Autori se sice snazili jejich osud trochu nastinit, ale na tak malem prostoru to neni mozne. Chtelo by to nejaky short film ke kazde postave zvlast, treba jako bonus na DVD. Skoda no :/ Kazdopadne dej (i kdyz je podavan zkratkovite) se pochopit da. Nejvice se to asi podoba serii "Devil May Cry", protoze tu je take spousta kouzleni a priser, na jejichz animaci je znat asijska ruka. Jako celek proste fajn animak s netradicnimi "hrdiny". Akorat by uz Batmanovi mohli prestat delat ta zahnuta ouska O:) ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený animovaný příběh od DC, který není ani tolik o Lize spravedlivých, jako o hrdinech, kteří jsou více stranou. Zápletka kolem magie, fantasy, plná kouzel by byla ideální do filmového zpracování. Všechny postavy dostávají prostor, včetně výborných záporáků, aby vynikli v poutavém příběhu, kde nechybí zvraty. Souboje jsou naprosto perfektní, včetně naprosto dokonalé animaci. Škoda, že nedostávají prostor všichni hrdinové z Ligy spravedlivých, ale nejspíš by to bylo na škodu. Kéž by to tak DC šlo i mimo anime.......8/10 ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Až tak temné to nebolo. Od začiatku to nieslo rysy predvídateľnosti priemerných superhrdinských filmov, ako len plytké ponáranie sa do zaujímavých charakterov, stupňovanie príbehu len cez akciu, rýchle zoskupenie hrdinov, ktorí predtým netvorili tím, atď., a to pritom riešili problémy, z ktorých sa dá spraviť hutná, alebo aspoň filozofická dráma. Banda hrdinov však sama o sebe nie je zlá, len ich prepojenie a rozvinutosť postáv sú nedostatočné. Batman tradične cynický, v tomto mu tentokrát zdatne sekunduje John Constantine, Etrigan so svojimi veršami alebo prevtelujúci sa duch Boston rozhodne potešia. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem překlad názvu. Když se na to podíváte, napadne vás, že to bude nějaký temný příběh ligy, když nemáte tušení, o co jde. Jenže tohle je příběh Justice League Dark, jak tvrdí originální název. Tak se potom divák nesmí divit, že "je tam furt Constantine a jeho kamarádi". Jenže během hodiny prostě nestihnete příběh a zároveň představení postav. Ale příběh mě bavil. Jasně, prudí mě, absence předlohy na českém knižním trhu, ale co neděláme. No, spokojíme se alespoň alespoň s drobečky... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vzhled postavy John Constantine je navržen dle zpěváka Stinga. (Puxina)

Související novinky

Co se děje s Justice League Dark?

Co se děje s Justice League Dark?

30.08.2017

Comicsoví fanoušci prahnou po návratu Johna Constantinea a zatím se bohužel neblíží. Po zrušeném seriálu se začala chystat týmovka Justice League Dark, v níž měl John potírat démony s pomocí Bažináče… (více)

Reklama

Reklama