Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěšné jedničce je zde dvojka. A ten rok je sakra krátká doba na to, aby scénáristé vytvořili vtipný film. Ace Ventura dva nemá teméř žadné nové srandičky. Vykrádá pouze vtípky z jedničky. Občas se objeví něco nového a už jen málo vtipného. Celé to zachraňuje Jim Carrey a jeho obličej, který zvládne asi tak 1001 ksichtů a právě tyto ksichty by mohl použít třeba i do Ace Ventura díl padesátý. Ale nejsou jen ty vtipné ksichtíky málo? To si piště, že je!!! Nebýt Carreyeho, jeho obličejů, jeho pohybů a jeho občasných hlášek, tak by to byl 100% odpad a to bez jakéhokoliv slitování. Příběh filmu je téměř to samé, co jednička. Opět se hledá nějaké zvíře, ale s tím rozdílem, že z města se děj přesunul do jungle, nebo-li divočiny. A prostě nuda!!! Konec je dost debilní a postrádá jakýkoliv vtip. Občas se najde i nějaká ta parodie, jako třeba úvodní scéna z Cliffhangera, která je docela povedená a kupodivu i vtipná. No nedá se nic dělat! Ace Ventura 2: Volání divočiny jen potvrzuje, že dvojky jsou zbytečné filmy. A nějaký Steve Oedekerk nemůže nahradit v žádném případě Toma Shadyaca! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Můj úlet. Je ale podle mě kravina psát zrovna o tomto filmu, že pokračování je horší než předchůdce. Takže za 1.: mnohem zajímavější prostředí, za 2: mnohem více zapamatováníhodných scén, 3. mnohem více vtipných scén a 4. zhruba stejně dobrá, či ještě i o něco lepší dějová linie. Abych pravdu řekl, z jedničky si pamatuji jen malé obrysy, ale z dvojky, i když jsem ji viděl stejně často, mám naprosto jasný a zřetelný obraz celého díla. Jima Carreyho miluju ve vážných i komediálních rolích, ale toto je zkrátka klasika a bomba v jednom. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co vám na to asi tak mám říct? Podle mě je docela rozdíl mezi uměním dokázat si ze sebe udělat srandu a schopností dělat ze sebe debila. ČSFD je ovšem proslulá tím, že boří hranice snáz než EU, a tak si na ní i takováhle debilita může přijít k dvaašedesáti procentům. I kdyby se ve slově divočina ´dé´ otočilo o 90°, písmena ´vé´ a ´čé´ se prohodila a zdejších 62% se proměnilo v procent 26, pořád by to bylo hodně. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Téměř na podobné úrovni jako první díl. Nevím co mám sem nějak psát, je to trošku slabší, příběh je zvláštní, ne moc silnej, opět se tu hraje pouze na vtipy Jima Carreyho a jeho hereckému výkonu, který se opět povedl. Jak jsem už psal k prvnímu dílu, některé momenty jsou vtipné, některé lehce trapné. Hodnotím na 53% = *** ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey není takový pitomec, jak se často prezentuje, viz umírněnější projev v Yes Manovi. Kdyby poněkud ubral v pitvoření, mimice a gestech, posunul by snahu o ekologický sarkasmus a satiru prohnilé zdegenerované smetánky, výš než do přihrádky „přiblblá místy vtipná komedie“. Ne že bych se nezasmála půl kilovému mývalovi, kterého neudržela karabina o síle dvou metráků (parodie), slušivému lidskému boa, kritice zvířecí márnice nebo stezce odvahy do jeskyně. Ale právě až úzkostná Jimova pózovitost vyšuměla někam do ztracena. (zatracení?) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Když Ventura (Jim Carrey) odhalí spiknutí konzula Cadbyho (Simon Callow) a mluví s ním v jeho kanceláři, šachové figurky na konzulově stole svévolně mění pozice, až z něj bez zjevné příčiny zmizí. V čase 1:11:10 ještě na stole jsou, v čase 1:12:35 už je stůl prázdný. (mary800)
  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Scéna s písní „Chitty Chitty Bang Bang“ je improvizace Jima Carreyho (Ace Ventura). Ten při natáčení scény zapomněl text a začal zpívat. Režisérovi se improvizace natolik zalíbila, že ji ve filmu nechal. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama