Reklama

Reklama

Případy mimořádné Marty

(seriál)
  • Česko Mimořádné intelektové nadání (MIN) (pracovní název)
Česko, (2022–2024), 15 h 49 min (Minutáž: 49–60 min)

Hrají:

Tatiana Dyková, Roman Zach, Anita Krausová, Jiří Svoboda, Matěj Hádek, Táňa Malíková, Jan Novotný, Matyáš Pekárek, Andrej Polák, Monika Zoubková (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Marta (Tatiana Dyková) je neskutečně inteligentní a velmi osobitá žena postrádající respekt k jakýmkoliv autoritám. Dalo by se říct, že pořád prudí. S policií nechce mít za žádnou cenu nic společného. Když jí však, díky její neovladatelné touze zasahovat do věcí a posouvat je geniálním a neotřelým způsobem kupředu, policejní náčelnice Klára Hořavová (Anita Krausová) nabídne pozici konzultantky na oddělení vražd, nakonec po krátkém váhání přijme. Spolu s kapitánem Kreinerem (Roman Zach) a jeho týmem začíná s osobitostí sobě vlastní rozplétat komplikované případy vražd. Výměnou za své postřehy žádá jediné: pomoc policie s vyšetřením starého případu zmizení jejího přítele Romana, otce její dcery, který se ztratil neznámo kam před dlouhými patnácti lety. (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co se týče detektivek, nevzniká v tom našem malém rybníčku nic originálního. Většinou to jsou nekonečné série všelijakých kriminálek, ve kterých má i zběhlý divák docela bordel v postavách. Tam co jedni hrají detektivy, jinde ti samí herci hrají vrahy. To si ale musíte zavčasu uvědomit, že nekoukáte na kriminálku Anděl, ale kriminálku Radotín, případně kriminálku Chuchle či Modřany. A aby to nebylo úplně jednoduché, už máme i kriminálku České Budějovice, Modravu atd... V tom aby se jeden vyznal. A tak to chtělo trochu ozvláštnit nějakým mentalistou. Geniálním, nespoutaným, který bude každý díl pořádně kořenit. On to taky není český nápad, opět je to vykradený nápad z dříve natočených kriminálních sérií na kapitalistickém západě... A jelikož Dyková od Indiánského léta už dokázala, že umí zahrát ledacos, včetně naprosto bezchybných feťaček, dostala asi proto tuto roli. Je v ní afektovaná, přehrává, v kontrastu s nepružným Zachem (fakt se mu divím, že do tohohle vlezl) to má být asi humorné... no nevím. Viděl jsem dva díly a stačio. Tohle je fakt bída. * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Něco mi tu nesedí." Tak to jsme dva. To něco vypadá jako hastroš, vydává se za uklízečku, předstírá IQ 160 a neustále to ve mně probouzí vražedný pudy. Jenže kromě Marty je tu i "superpolda" Kreiner, kterej si nikdy ničeho nevšimne, nechápe souvislosti a díky brilantní neznalosti trestního řádu na každýho uvaluje vazbu. Ti ostatní ani nestojí za řeč, protože prudivá Marta se svými otravnými dětmi přebije cokoli. Já jsem trpěl při každým výskytu zrzavý příšery, ale zase jsem se skvěle bavil ve chvílích, kdy se vraždilo žábou přidanou do mýdla nebo se snímaly otisky prstů ze stykače lednice měsíc a půl po jejím výbuchu. Na to už musí mít autor dostatečně chorej mozek, takže velká gratulace. A ta hvězda je pro mě, protože jsem přežil osm dílů a kdybych to pak spláchnul do odpadu, tak bych sám před sebou ten ztracenej čas neobhájil. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Ta paní v našem rybníčku už nemůže snad nikoho bavit... velmi kvituji tu obří snahu se prosadit a prodrat vpřed, ale čeho je moc.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek českých krimi-seriálů, většinu jsem viděl tak jednou a tím to u mě skončilo. Tady jsem ale vydržel všech 8 dílů hlavně díky skvělé dvojici Dyková a Zach. Trochu to sice připomíná Shreka s Oslíkem, ale jako dobrý. Případy jsou dobře zamotané, kamera i ostatní věci fungují na české poměry výborně, takže abych trochu vylepšil skóre, dávám 5 hvězd. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že tvůrci měli francouzský originál (a slovenský remake) poslat do věčných lovišť a udělat to aspoň trochu věrohodnější a tak nějak po česku. Chápu, odlesk slávy seriálů Monk a Mentalista v ženském provedení, kdo by do toho dnes nešel, ale tam aspoň byly uvěřitelné postavy a herci, kteří svými postavami žili. Jenže vysoké IQ sice znamená nízké EQ a nulovou empatii, určitě však neznamená, že se takový člověk, taková žena, bude oblékat jako papoušek či holka z Perlovky (pro Brňáky z Čáry) a že to bude chodící encyklopedie. Kde by při svém vytížení ta holka vůbec našla čas na čtení encyklopedií? Btw, holka. Vilhelmová se do této role nehodí - nejenom tím, že zde působí hodně staře (všechny ty vrásky nezalije ani tuna make-upu), ale také přehrává a ta postava nejde z ní, takže jí to diblíkovství nevěřím. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Špatně. 1)  Licenční seriály nemusí dopadnout špatně, přece jenom se raději kouknu na české herce a české prostředí, než na francouzské, ačkoli právě flanderské Lille nevypadá zle. Herce máme taky dobré, takže v čem je problém?_____ 2)  Tady to bude špatná dramaturgie a nepřípadné herecké obsazení. 49letého Romana Zacha (kpt. Kreiner) mám rád, ale do role zde se nehodí. I 44letou Tatianu Dykovou (uklízečka Marta) mám rád, zde ale zbytečně přehrává a její postava působí ve svých čtyřiceti letech jako zastydlá puberťačka. I scénář je podivný. Vyšetřovatel využívá schopností své nové konzultantky, ale přitom se stále chová, jako by ho svou přítomností obtěžovala._____ 3)  Vydržel jsem první dva díly, a pak jsem to vzdal. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V záplavě kriminálních seriálů na všech českých televizních stanicích už není jednoduché se vyznat. Tatianu Dykovou jsem ale dlouho v ničem neviděla, a tak jsem strávila osm hodin ve společnosti excentrické a mimořádně inteligentní uklízečky Marty, která se víceméně náhodou stane konzultantkou na oddělení vražd. A vlastně to nebylo vůbec zlé. Jako oddychovka při vaření značka ideál. ()

William_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nudný, nevtipný, prvoplánový a nezábavný seriál s přehrávající Tatianou. Jsou herečky které toho dokázaly dost a už si nemusí nic dokazovat. Mezi ně v našem českém rybníčku řadím i Tatianu Dykovou, která byla dle mého ve svých nejlepších hereckých letech v období od 1999 až do roku 2007. Proto nechápu potřebu ztrapňovat se v trapných, nudných, ubohých a nevtipných projektech jako je tento. Bylo utrpení sledovat, jak se kdysi oceňovaná herečka ztrapňuje v tomto odpadu, který absolutně vůbec nemůže konkurovat nedělní nabídce ostatních TV hráčů. Jak Smysl pro tumor od ČT, tak Sedm schodů k moci od Primy jsou kvalitativně a především herecky o 4 parníky jinde. Smutný downfall Tatiany Dykové (kdysi Vilhelmové). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dva díly, a poznám, že je to hrozná hovadina.20%. Světe div se, ale sjel sem to celý. A vlastně ani nevím proč. Jednu hvězdu přidám, ale to je tak vše. 30%. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec to nebylo špatné. Je to trochu jiný styl kriminálek, než jsme zvyklí, ale především Roman Zach je výtečný. Docela dost humoru, sem tam až geniální scéna, kamera horší, ale rychle jsem si zvykl. Dobré rozptýlení. Spokojenost. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku, proč nebyl promítán francouzský originál, když to, co jsme natočili my nebo Slováci  není lepší. To nám došla inspirace, že musíme přebírat cizí nápady, nebo to vyjde levněji a ještě máme práci pro naše herce?  Stále citelněji propadám dojmu, že nám chybí pan Dietl. Čtyřiačtyřicetiletá paní Dyková si tu hraje na geniálního rozpustilého díblíka. Takové skvělé detektivy s vynikajícím pozorovacím talentem jsme už viděli, např. Sherlocka Holmese nebo policejního vyšetřovatele pana Monka. Žen s bystrým úsudkem je zřejmě méně, tak jsme jednu našli, i když Agatha Christie slečnu Marplovou taky. Navzdory všemu co jsem napsala jsem se docela bavila. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪️V mnohom skoro totožné ako slovenská verzia, málo vlastnej invencie, chápeme, že je to licencia, ale zase nakrúcať seriál skoro totožne 1:1, to už je prepal. Dyková o dosť horší casting ako Pauhofová, predsa len, pôsobí neskutočne zostarnuto, rovnako Zach už evokuje dojmom skôr staršieho pána. Slovenská verzia celkovo pôsobí dynamickejšie, dokonca majú postavy aj trochu lepšiu chémiu.⚪️Inak v tejto verzii pre pamätníkov pobavilo angažovanie herečky, inak českého internetového memu minulej dekády Nicky Tučkovej ,,I'm not b*tch, I wanna be rich..."⚪️ ()

MsUtahraptor odpad!

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když si myslím, že tvorba TV Nova už nemůže být trapnější, dokáží mi opak nějakou novinkou, co překoná všechna má očekávání. Sherlock v sukni o deset let později, filmařina i herecké výkony o poznání horší. ()

herr_carter

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teda jenom dva díly, ale musím říct, že příjemné překvapení. Podle ukázek jsem nečekal vůbec nic, realita byla ale poměrně potěšující. Dyková v padnoucí roli bláznivé, šíleně se oblíkající soukromé vyšetřovatelky, opatřená šestým smyslem a výbornou dedukcí. Její věčné špičkování a hecování se Zachem patří k tomu vtipnějšímu na televizních kanálech......................moje hodnocení  = 6 z 10. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vidím, že zdejší osazenstvo se s tím nepáře. Ano, není to žádný majstrštyk, ale za mě teda naprosto pohodová komediální kriminálka s hodně sympatickým obsazením. Případy jsou chytré, T. Dyková i R. Zach suproví a mě to fakt baví. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další kopie něčeho slovenského co je kopií něčeho francouzského s civilní osobou geniální uklízečkou,  která radí policii jak vyšetřovat vraždy.  Konstrukce,  na kterou jsem alergický a taky nejsem fanda hlavní představitelky takže dvě hvězdy jsou asi moc.  Verze Výnimočná Nikol (2022) je lepší. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

prvni dil byl hrozny...a pak uz to bylo......stejny...od tretiho dilu megatraparna...do dvou minut od startu dilu, odhadnuty padouch. pche ()

Reklama

Reklama