Tři mušketýři

USA / Velká Británie / Rakousko, 1993, 101 min

Stephen Herek

Michael Kamen

• Cival

Klasicky zprasený klasický román. Šeď a nuda. Ale takovej paskvil jako Muž se železnou maskou s DiCapriem to naštěstí není.(20.2.2003)

• Lima

Tupý produkt zatížený kupou tisíckrát viděného klišé. Alexandr Dumas se musel obracet v hrobě. S touhle verzí se nezatěžujte, pusťte si raději klasiku od Richarda Lestera.(13.4.2003)

• Galadriel

Myslím si, že mušketýry je velice těžké natočit lépe, než už to bylo uděláno a pokusy o to (byť se sebehvězdnějším obsazením) jsou jenom ubohým plýtváním času a peněz. Tenhle film je toho bohužel smutným důkazem.(6.7.2003)

Nějak se nám ta filmová zpracování mušketýrů zvrhávají...a to máme ještě Muže Se Železnou Maskou:). Ale abychom nedštili jenom oheň a síru - klasicky výpravné, klasicky hvězdně obsazené (i když trochu mladě), klasicky líbivě muzikálně doprovázené (titulní píseň All For Love od Bryana Adamse, Stinga a Roda Stewarta, zbytek Michael Kamen), překvapivě vtipné... Ve své kategorii o trochu víc než průměr.(19.3.2003)

• Djkoma

Tak trošku jiní mušketýři. Výborné obsazení, průměrný výsledek. Ke 2* chci jen říci, že jsou z důvodu, že si nepamatuju žádnou pořádnou hlášku. Tady měli nějaké zaznít.(25.6.2004)

Mladé pušky vs. béčkovo prestrelený kardinál Richelieu (videli ste už niekedy Tima Curryho účinkovať bez výrazného prehrávania?). To všetko v balení od Disneyho. Hlúpučké, výpravné, svižné, popcornovo zábavné. A svojho času vďaka intenzívnej reklamnej kampani posilnenej hlavne ústrednou megahitovou pesničkou aj veľmi úspešné. Áno, mám to rád. Berte, alebo nechajte tak.(24.12.2007)

• AngelAngie

Není to nejhorší, v TV se na to koukat dá, ale veškeré plusy, co by se ve filmu daly najít, by byly zašlápnuty mínusy...(13.8.2008)

• Superpero

Kdyby to nebyli Tři mušketýři ale uplně jiný film tak by to snad bylo za víc ale takhle...(22.4.2005)

Rozpočet $17miliónovTržby USA $53,898,845Tržby Celosvetovo $65,400,000║ Vydarená verzia mušketierov, kde nie je núdza o dobrú "uvoľnenú" zábavu, šikovne ubiehajúci dej plný zaujímavých momentiek a moc poteší aj herecké obsadenie a akcia, plus na vrch hudba od Michaela Kamena tu je famózna. Za každým keď si k tomu prisadnem, neodtrhnem sa potom od toho. /85%/(22.7.2005)

rozpočet : ? tržby americke : $53,898,845(14.12.2006)

Jeden za všechny a všichni ve jménu hollywoodského pozlátka. Dokážete-li se odprostit od faktu, že tohle má s Dumasovou předlohou společného opravdu velmi málo, tak se můžete i solidně bavit. Tato verze má totiž mnohem blíže k zábavným taškařicím pro celou rodinu v nevázaném stylu Pirátů z Karibiku, než-li k vážnému historickému dobrodružnému snímku. Berte jak je nebo nechte být.(23.12.2007)

• Gimli

Byl jsem překvapen, jak moc mi to připomínalo obyčejnou dobrou pohádku. Kdybych zůstal u této optiky, asi by to bylo za 3*. Ovšem vědomí, že má jít o epický velkofilm, jsem se po celou dobu nedokázal úplně zbavit, což mě dost rušilo, protože např. některé scény najednou nepůsobily vtipně, nýbrž směšně. A to není dobré!(12.4.2011)

• tron

Sfilmovaná Dumasova literárna klasika pre divákov, ktorým sa nechce čítať. Zo šialeného hereckého obsadenia (Oliver Platt? Tim Curry? Chris O´Donnell? Charlie Sheen?) stojí za zmienku Kiefer Sutherland (HRÁČI SO SMRŤOU), ktorý poňal Athosa tak temne melancholicky, až sa do tejto hranej neškodnej a poriadne blbej disneyovky vôbec nehodí. Inak je to kravinka, nakrúcaná v peknej prírode, so slovenskými kaskadérmi z Borseusu a slovenskými koňmi.(30.10.2004)

Vůbec mi to nepřijde špatné, symaptické herecké obsazení a velice překvapivý děj, holt mušketýři trochu jinak.3,5*(10.10.2005)

• novoten

Tento film je skutečně nutno brát jen jako jednohubkovou popcornovou variaci jednoho z nejslavnějších románů. Ale za Aramise Charlieho Sheena by si tvůrci zasloužili pohlavek.(27.11.2005)

• Faidra

"Jeden za všechny a všichni zničíme, co se na Třech mušketýrech zničit dá." Dumas by zíral, kdyby tušil, že se Anna Rakouská s Ludvíkem XIII. hluboce milovali, že d´Artagnan vyrazil na svou pouť hnán touhou pomstít svého otce a jak to skutečně bylo s mylady. Jenže v době, kdy vznikl Muž se železnou maskou nebo Mušketýr, je i minimální respekt k předloze něčím, co se nenosí.(7.7.2007)

• Brouk

Chvílemi obzvláště nepovedená taškařice.... ale ať jen nehaním....chvílema jsem se i bavil. Zní to protichůdně, ale je to tak... spíš mě rušilo podání klasiky spotřebnímu mladému američanovi.... A Dumas by asi žasl....(1.12.2004)

Soundtrack Michael Kamen: 1. All for Love ,2. The Cavern of Cardinal Richelieu ,3. D'Artagnan ,4. Athos, Porthos and Aramis ,5. Sword Fight ,6. King Louis Xiii, Queen Anne and Constance-Lady in Waiting ,7. The Cardinal's Coach ,8. Cannonballs ,9. M' Lady de Winter ,10. The Fourth Musketeer(7.5.2011)

Dobové pravdy a reči že to nieje historicky verné sú mi zvysoka u prdele. Pre mňa je to výborná dobrodružná komédia, ktorá je z čisto vypočítavého a komerčného dôvodu navlečená na svetoznámych chlapíkov v klobúkoch.(1.6.2005)

• sud

Tenhle film snad ani neměl vzniknout a pokuď ano, měl se jinak jmenovat. V případě takovéhoto přepisu mého oblíbeného románu jsem nemilosrdný. Jediné co z toho ční je charisma Charlie Sheena a Kiefera Sutherlanda a finální píseň od Briana Adamse. A tu si zase poslechnu rád. Vždycky když tento paskvil vysílají koukám pouze na konečné titulky. Jinak zfilmování mušketýrů s nevýraznými hrdiny, trapným kardinálem, mihnoucí se Constance a nadbytečným zrzavým blbem mě ničím neláká.(8.9.2006)

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9