Reklama

Reklama

Návrat tří mušketýrů

  • Česko Návrat mušketýrů (více)

Obsahy(1)

Rok 1649 přinesl monarchii celé Evropy velké obtíže. V Anglii svrhly jednotky Olivera Cromwella krále Karla I., ve Francii nastoupil na trůn mladičký Ludvík XIV. Zemi však vládla jeho matka, královna Anna, a její milenec, nenasytný kardinál Mazarin. Společně dali uvěznit vévodu du Beaufort, vůdce lidové Frondy, a Francie se rozštěpila na znesvářené strany. Rodiny se rozpadly a přátelé se střetávali jako protivníci. Bývalí stateční mušketýři Athos, Porthos, Aramis a D´Artagnan už dávno nejsou spolu. Aramis je kněz a královnin zpovědník, Athos žije na svém panství s adoptovaným synem Raoulem, Porthos se výhodně oženil a je z něj bohatý muž, kterému ke štěstí chybí už jen šlechtický titul. a D´Artagnan je stále mušketýrem a velmi touží po povýšení na kapitána. Mazarin si nechá zavolat D´Artagnana a chce, aby pro něj společně se svými přáteli pracoval. Porthos souhlasí, ale Athos a Aramis nabídku odmítnou. Do Francie se vypraví dcera popravené Mylady de Winterové, Justina, aby našla čtyři muže odpovědné za smrt matky. Vyhledá kata, který vedl popravu její matky, a od něj se dozví jméno jednoho z nich, hraběte de la Fere. Katovi pak bez slitování setne hlavu a slibuje pomstu za smrt matky. Náhodou se seznámí s Raoulem, kterému svůj úmysl prozradí – netuší, že mluví s Athosovým synem. Ten pak otci a jeho přátelům její plán prozradí. Du Beaufort uprchne z vězení a D´Artagnan s Porthosem dostanou za úkol ho najít. Na cestě se setkají s Athosem a Aramisem, kteří du Beaufortovi pomohli uprchnout. Dojde k potyčce mezi Aramisem a D´Artagnanem, po které Aramis uraženě odjíždí a du Beaufort je volný. Mazarin je naštvaný a D´Artagnana s Porthosem propustí. Mezitím za Mazarinem přijede Justina de Winterová, aby mu prozradila Cromwellův plán: král Karel I. má být popraven. To se nelíbí jeho sestře, královně Anně, a tak povolá D´Artagnana, Athose, Porthose a Raula, aby krále zachránili... (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Tak tomu bych neuvěřil, že téměř stejná parta se stejným režisérem natočí takový škvár a ještě bude vykrádat dva původní díly. Chvílemi to hraničilo s groteskou a parodií, místo s humorem, který měl okořenit dobrodružný film. Snad i ta hostorie se mohla projevit v tom, že Mazarin přivedl dvůr krále své sestry a jejich 8 dcer, všechny byly nádherné a říkalo se jim "mazaretky". Možná dnešní označení "mažoretky" maá původ právě zde. Nic z toho ale film ani nenaznačil... škoda a bída. 10% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá, zmatečná, vyumělkovaná a možná až trapná snaha obnovit zašlou slávu mušketýrů. V příběhu, který moc extra velký smysl nedává, se setkáváme opět se všemi čtyřmi mušketýry, kteří však už ne vždy drží spolu, s dcerou mrtvé Milady (Kim Cattrall mně k ní vůbec neseděla, byla snad až moc krásná a moc vtipná) i s dalšími hrdiny předchozích dvou dílů. Filmu chybí švih, kouzlo starých šermířských filmů a také veškerá akční choreografie je spíše trapná. Film hodný ke shlédnutí a rychlému zapomenutí. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mne sa aj pokračovanie vynikajúcich troch mušketierov páčilo. Sú už síce o niečo starší a tučnejší, ale to na dobrodružnosti ich putovaní nič nezmenilo. Spočiatku síce stoja na rôznych stranách barikády, ale spoločný nepriateľ a záchrana kráľa z rúk zradného kardinála spoja silnú štvorku opäť dokopy. Keď sa k tomu pridruží snaha získať postavenie, majetok, zažiť dobrodružstvo alebo postup v cirkevnej hierarchii, hrdinov veru nič len tak nezastaví. Príbeh po neúspechu s polapením nepriateľa kráľovského dvora zavedie hrdinov do Anglicka, kde si takmer chlipnú vína zmiešaného s krvou z hlavy urodzenej; potom putujú zase späť a túžba po dobrom portskom (až výbušne dobrom) im zachráni život, na lodi prepravujúcej ich späť do Francie, o ktorý ich chce neustále pripraviť krásna blondínka, aby tak dokonala pomstu za zabitie vlastnej matky. Zradný kardinál unesie mladého kráľa, mušketieri však využijú prítomnosť Cyrana z Bergeracu, práve sa chystajúceho letieť na Mesiac a s pomocou jeho cestovného prostriedku sa dostanú na hrubostenný, dobre pevnený a vodnou priekopou opevnený hrad. Na príbehu som sa zabavil a potešil, aj keď úplne dokonalý návrat ku koreňom sa pánovi Lesterovi nepodaril. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. Obě dvě části prvních mušketýrů jsou výtečné filmy přecpané výtečnou akcí, skvělým humorem, parádním příběhem věrnému předloze a úžasným obsazením. Úžasné obsazení se sice (naštěstí) přeneslo i do tohoto pokračování, ale bohužel nikdo nic nezachrání. Příběh je brutálně osekán, značně pozměněn a z geniální předlohy v něm zůstalo opravdi máloco. Tenhle díl je prostě hloupý a přitom je to taková škoda, je až neuvěřitelné, že to je od stejného týmu. Nelíbilo by se mi to ani kdybych nečetl fantastickou předlohu, tohle je prostě průměrný film s obrovským množstvím chyb a špatných rozhodnutí - alespoň ta Kim Catrall je ohromně sexy, ale tu záporačku jsem jí jinak příliš nevěřil. A na to, že to je jenom hodinu a půl dlouhé, je to i dost... dlouhé, což je nesmírně fascinující paradox, když si uvědomíte, že kdyby to natočili stejným stylem, jako první díl, bylo by to o několik stupňů lepší. Škoda, tohle je fakt zklamání, mimo jiné i ze strany hlavní herecké čtveřice. 50%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Impotentní návrat. Hrůzný vomitus toho nejstupidnějšího, co lze jen vymyslet. Šílené přehrávání. Ženská, co šermuje líp jak všichni myšketýři dokupy. Zesměšnění mých oblíbených filmových hrdinů. Po 20 letech evidentně zesenilněl jak režisér, tak scénárista. A pak že člověk postupem věku moudří. Prdlajz. Už chápu, kde tvůrci Pirátů z Karibiku přišli na ten trik s reinkarnací postav. Rochefort Barbossa hadr. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama