Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (84)

JM87 

všechny recenze uživatele

Přístup Disney ke Star Wars je strašnej. Viz nelogickej Obiwan nebo Episoda 9, která je absolutní nonsense. Tohle se ale povedlo a je to právě protože za tím stál Dave Filoni. Všech šest dílů se točí hodně okolo Count Dooku a Ahsoky Tano. Dozvíme se zde spoustu věcí, který nám chyběly u filmů a který nám doplnily střípky do skládanky. Dal jsem to na jeden zátah a bylo to super. Plus až a pár detailů krásná animace. PS: Strašně mě mrzí, že novou sérii nepřevzal Filoni :( ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na spravení chuti po nemastných neslaných Povstalcích ideální. Krátké, výborně napsané a zajímavé příběhy. Kromě Ahsoky je výborný především Dooku, jehož dabér napodobuje nenapodobitelného Christophera Lee tak, že málem z každé repliky zamrazí. Působivé. A skvělá je i hudba, Kevin Kiner během těch let působivě vyzrál. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní doplněk (nejen) Klonových válek, Sympatické dílky skládačky kánonu, které výtečně pracují se dvěma enormně zajímavými a oblíbenými charaktery a i na malém prostoru nakonec přinesou parádní emocionální zážitek. Celá šestice je dějově opravdu zajímavá a má pro postavy i historii ságy svůj význam, oba dějové oblouky by naprosto v pohodě obstály i s klasickou stopáží (tedy v epizodách zhruba o deset minut delších) a duch Klonových válek je v nich obsažen nejen ve známé animaci, ale také ve skvělých akčních scénách a atmosféře. Díky tomu všemu i tak krátké epizody utečou ještě rychleji. Tvůrci postavám i celé sázy evidentně rozumí a na výsledku je to znát. Příběhy rytířů Jedi rozhodně nevznikly jenom proto, aby zbytečně těžily slavnou značku. S postavami se tady i na omezenějším prostoru pracuje fantasticky, s kánonem (tím novým od Disneyho), je to prý trochu komplikovanější (co se Ahsoky týče), ale do toho nebudu zabředávat, neb její knižní dobrodružství jsem nečetl . A proto mi zážitek nic nezkazilo. Takových kraťasů bych klidně uvítal víc! Recenze zde. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ďalšie rozšírenie Star Wars sveta a opäť kvalitná odmena pre fanúšikov. Nádherná Clone Wars animácia a dĺžka epizód umožňujúca pozretie na šupu. Ahsokine časti síce trochu slabšie, ale hlavne preto že tie Dookuho boli brilantné. Hlboké, deprimujúce a rozvíjajúce jeho charakter aj na malom priestore. Keď sa nad tým zamyslím, škoda že seriál nespravili aspoň na 10 časti. Vtiahol by viac ako len na oddych v obľúbenom univerze. 8/10 ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Zajímavé rozšíření událostí prequelové trilogie o dosud neprozkoumané události - od období před Skrytou hrozbou (mladý Dooku a jeho padawan Qui-Gon) až po dění po konci Pomsty Sithů. Tři epizody jsou věnovány Ashoce, tři hraběti Dooku a jeho přechodu z řádu Jediů k temné straně síly. Stopáž jednotlivých epizod je bohužel velice krátká - průměrně tak 12 minut a na této ploše není možné rozehrát nějaký komplexnější příběh. Tvůrci ovšem předpokládají alespoň základní znalost událostí prequelové trilogie a seriálu Clone Wars, takže si to mohou dovolit, ale stejně by si jednotlivé epizody zasloužily alespoň standardní 20 minutovou stopáž. Výjimku tvoří snad jen čtvrtá epizoda Sithský lord, kterou považuji za nejpovedenější (byť není nejdelší), ačkoli i zde je nutná určitá zkratkovitost vyprávění. Tu první (paradoxně nejdelší) naopak za relativně zbytečnou. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Hrabě Dooku používá bojový styl Forma II: Makashi. Ten se vyznačuje svoji elegancí a definováním moci nad protivníkem. Tato forma byla vytvořena především pro boj meč proti meči. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama