Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 5

Recenze (1 991)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedenácti Oscary vykládaný šperk o lásce imunní vůči času i katastrofě monstrózních rozměrů zaujme dnes, po opadnutí byvšího haló, hlavně roztomile pubertální nevyzrálostí Leonarda DiCapria a hereckou vyzrálostí mladé Kate Winslet. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, meave, Eddard, Faidra, oLí, snatch, Le6n ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Absolutní filmová špička. Nejlepší romantické drama jaké, kdy bylo natočeno, vynikající režie, skvělí herci, božská hudba (pro mě nejlepší soundtrack, co byl kdy vydán). Titanic je jeden z největších projektů, který se opravdu povedl a vždy se na něj rád podivu. Filmu nic nechybí. Je v něm láska, drama, napětí. A celé to má neuvěřitelný spád. Cesta na Titanicu ani nemohla být lépe zpracována. Dávám jasných 5 hvězdiček. Nejsem nelida abych takovémuto mistrovskému dílo dával tři hvězdičky a házel ho do kategorie teenagerovských komedií. To snad ani nejde..... ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodnocení typu "tohle je nejlepší film, který jsem viděl(a)" atd... jsou velmi často slýchané, ale já si myslím, že jsou hodně nadnesené pro tuhle love story o Winsletové a DiCapriovi. Lidé, pro které je tohle ten nejlepší film co viděli nejspíš moc filmů neviděli. Titanic má skvělé vizuální efekty, ale příběh je velice předvídatelný a charaktery velice slabé, nevýrazné, ničím nezajímavé pro průběh celého filmu. Jsou jakésik "neživé". Nejlepší film roku 1997 je samozřejmě L.A. Přísně Tajné a je ostuda, že nedostal více Oskarů. Ale takový je život. Ty skutečně nejlepší filmy jsou opravdu na Oskary "ne dost dobré". Viz například Vykoupení z věznice Shawshank (7 nominací, 0 Oskarů). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkofilm, ještě aby ne. Příjde mi to ale, že jak samotná loď, tak samotný film postihnul stejný nebo alespoň obdobný problém. Velké naděje, velké očekávání a pak strmý pád. Problém je, že právě u tohoto filmu jsou lidi, kteří ho milují a lidi kteří ho haní. Já osobně ho mám rád, ne zas natolik, že bych byl zblázněný Leonardem nebo Kate, ale tím, jak je natočený. Jeden z nejdražších, dříve i nejdražší film, který byl, kdy vůbec natočený v Americe se stal úspěšný, vydělal si na sebe, ještě aby ne. Tvůrci ho točili za tím cílem, jak velký titán byla loď v té době, tak monumentální musí být film v té době a také se tak stalo. Není chvíle, kdyby se o tomto filmu nemluvilo i dnes. Věrohodně ukázal poslední chvilky na lodi, které nebylo souzeno. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Cameron natočil brilantní a dokonalý katastrofický film. Bohužel to samé se mu nepovedlo u romance. Jakožto romantický film je Titanci dosti ubohý, ale tím nechci schazovat skvělé herecké výkony obou představitelů. Cameron sáhl k tomu nejjednoduší možnosti a to ke kýčovité romanci, která je příliš dolslovná, vše je zde naservírováno natolik lacině, až to působí jak z telenovely. Cameronovy chybí ona symbolika, rafinovanost a hra s divákem. I Jane Austinová by se zarděla nad jistou banálností celého milostného trojúhelníku. Jinak se mi bohužel zdála i špatně napsaná postava Jacka, u kterého jsem měl neustálý pocit, že to s Rose nemyslel vážně a bral ji pouze jako letní románek. I přesto všechno se jedná o nesporně kvalitní film, který stojí za shlédnutí. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • V posádce Titaniku bylo 23 žen. Tři z nich skončily na dně oceánu se svou lodí. (Duoscop)
  • Titanic byl do kin znovu uveden na krátký čas v remasterové verzi v únoru 2023 k příležitosti 25. výročí od premiéry filmu. (Paja.j)
  • Na palubě Titaniku bylo 60 kuchařů včetně pomocníků. Měli k dispozici 34 000 kilogramů masa, 5 000 kilogramů čerstvých ryb, 3 400 kilogramů slaniny nebo 40 000 kusů vajec. Na mytí nádobí bylo najato 36 mužů. Zbytky jídla a vůbec všechny odpadky se v té době házely do moře. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama