Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, co filmaři se zvířaty dokázali, že jsem jim to celé putování i jednotlivé osobnosti naprosto sežral. Není mi ani 10, ani vlastně už 20, naposledy jsem viděl zřejmě pokračování někdy v dětství a tehdy mě to nadchlo. No a o nic méně mě nenadchl ani tento první díl viděný o možná dvě desetiletí později. Napínavé a překvapivé! ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem brečela, když jsem byla mladá. Brečím u něho i dnes, když mladá nejsem a jsem otrlá a cynická. Prostě tenhle příběh dvou psů a čičiny je takový, že mě bude dojímat úplně vždycky a taky se na něj vždycky ráda podívám. Krásné přírodní scenérie a šťastný konec jsou milým bonusem. Oceňuji, že film není nijak podbízivý a také má vcelku povedený český dabing. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"My name is Chance. I know, it sounds odd, but most names do if you think about it long enough... maybe even yours. I was abandoned when I was very young. I lived on the streets scrounging for food sleeping wherever I could; that seemed like fun at first, but pretty soon, it landed me behind bars. But I don't like to talk about that; let's talk about after that... when I got my second chance... and my name. You see, this family came along, and I guess you can say they rescued me, because they adopted me and brought me to live at their house. But it was their home, not mine. Still, it was an improvement over that other place: lots of space, fresh air, plenty interesting things to explore, and all the underwear I could eat." ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Psisko, druhé psisko a kočena si myslí, že je páníčci opustili, a tak utečou a vydají se na cestu domů. Fajn nápad, fajn realizace, fajn příběh, fajn zvířecí charaktery. Tenhle film je vlastně celý fajn a trochu mě mrzí, že jsem ho neviděl během svého dětství, kdy by se pro mě možná stal i kultovkou. Nicméně na první zhlédnutí takového typu filmu není nikdy pozdě, obzvlášť pokud si neumím život bez pejska představit. Disney zvířecí filmy natočit umí a umí je udělat zajímavými a atraktivními, a to je i tento případ. Rozvážný pes, hravé a neposedné štěně a namyšlená micina je trojka, u které bych si myslel, že to nemůže fungovat. Ale ono to funguje na jedničku a jejich setkání s divočinou je docela sranda. A že to nakonec všechno dobře dopadne, to je něco očekávaného, co ale i přesto velmi potěšilo. Já byl s výsledkem nadmíru spokojený a i proto uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat film pro celou rodinu, kde hrají zvířata. A kočka je samozřejmě nejlepšíííí!Vždycky, když ta moje na mě zvedne oči od misky, úplně ji slyším: "Je to studené! Měla jsi mi to ohřát!" POZOR! Narazila jsem na článek o siamkách (mám doma dvě) a našla jsem informaci, že příběh je podle skutečnosti: siamka Tao a její dva psí kámoši labrador a bulteriér prošli 250 mil kanadskou divočinou, aby se opět setkali se svou lidskou rodinkou. Příběh podle skutečnosti sepsala Sheila Bruford pod názvem Homeward bound a ten byl poprvé zfilmován v r. 1963. Více v Zajímavostech.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ač ústřední trojici zvířat primárně představovali Ben, Rattler a Tiki, měli okolo sebe hned několik dublů. Chance hrály čtyři různí psi. Kočku Sassy dublovalo někdy až deset jiných koček. Používaní byli pro buď náročnější scény, na které ústřední trio nebylo trénováno, nebo když zvířata byla unavená. (Nach)
  • Film je remakem Neuvěřitelné putování z roku 1963, která byla natočena podle knihy vycházející ze skutečné události, která se odehrála v kanadské divočině. V původním filmu ale zvířata nemluví a děj komentuje vypravěč. (Nach)
  • Scéna, v níž Chance vběhne v plné rychlosti do stromku, vznikla úplnou náhodou a filmařům se zalíbila natolik, že pro ní poupravili scénář pro výsledný film. (Nach)

Reklama

Reklama