Reklama

Reklama

Neuvěřitelné putování

  • Kanada The Incredible Journey
Rodinný / Dobrodružný
Kanada / USA, 1963, 80 min

Obsahy(1)

Rodinný film na motivy úspěšné stejnojmenné knihy pro děti vypráví příběh trojice zvířat, která podniknou 250 mil dlouhou cestu za svými páníčky. Rodina Hunterových odjíždí na dovolenou a tak nechává zvířata u svého přítele Emila Genesta. Psi Bodger a Luath společně s kočkou Tao utečou v momentě, kdy Emile vyrazí na lov, a instinktivně zamíří do dalekého domova... Film z produkce studia Walt Disney se natáčel v Kanadě a v roce 1993 se dočkal remaku v podobě Neuvěřitelné cesty, kde zvířata narozdíl od originálu mluvila. (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (8)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento starý film a moc. Nejen kvůli dobrodružnému příběhu, ale především kvůli jeho zvířecím hrdinům, kteří se vydají na dalekou cestu za svými milovanými pány. Cestu plnou nástrah, kterou i přes svou rozdílnost nakonec dokáží projít bok po boku. I když občas budou mít opravdu namále. Nechybí tu emoční chvilky, při kterých nám coby malým capartům bylo i trochu „ouzko“. Jasné nadprůměrné ohodnocení… ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Viděno naposled v dětství, takže je moje hodnocení možná neobjektivní, ale proč občas nehodnotit takový film právě očima dítěte? Oproti remaku zde zvířata nemluví a dobrodružný duch je o něco silnější. Rád bych se na to po letech podíval... ()

Reklama

ruminawi 

všechny recenze uživatele

Film je i přes podobný název a ústřední zápletku v mnohém odlišný od remaku z roku 1993. Máme tu sice rovněž tři zvířecí hrdiny - dva psy a jednoho kocoura - kteří se vydají na dlouhou cestu domů, narativní složka filmu je ovšem úplně jiná. Zvířata zde nemluví a snímek se svým stylem spíše podobá Chaloupkovým večerníčkům, s reálněji se chovajícími zvířaty a vypravěčem v hl. roli. To ovšem neznamená, že by nebyla vidět obrovská práce trenérů zvířat. Právě naopak, bulík i retrívr byli perfektně vycvičeni, kočka je pak z mého pohledu ještě předčila. Ruku v ruce s krásnou divokou přírodou a příjemnou přítomností českého herce Rubeše, mohu film rozhodně doporučit. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Nádherný dobrodružný film. Velkou zásluhu na tom mají páni cvičitelé. Scéna se skotačícími medvíďaty je opravdu kouzelná, stejně jako spousta dalších. Řekl bych ještě lepší, než novější remake. Dojem malinko kazí prkené výkony herců na úplném konci, ale výkony zvířátek to dokonale vynahradí. Mít děti, rozhodně jim to pustím milionkrát raději, než Harryho Pottera. 75% ()

gabin(a)

všechny recenze uživatele

Kniha byla napsána podle skutečné události! Film musím sehnat. Mám dvě siamky, kluk Chuck Norris je stejný jako tenhle Tao, sestřička Bublinka je bělejší a i ve 3 letech velká jako odrostlé kotě. Remake z r. 1993 jsme sjížděli s holkama pořád. Teď máme dvě kočky a buldočku, tak snad neutečou, myslím, že Brno by pro ně bylo horší než Kanada:-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama