Reklama

Reklama

Muž se železnou maskou

(TV film)
  • Velká Británie The Man in the Iron Mask (více)
Trailer

Obsahy(1)

V historickém dobrodružném filmu podle příběhu Alexandra Dumase se opět setkává legendární čtveřice mušketýrských přátel: D'Artagnan, Athos, Porthos a Aramis. Vláda hýřivého francouzského krále Ludvíka XIV. podle nich Francii dvakrát nesvědčí, a tak se rozhodnou využít znalosti tajemné identity muže se železnou maskou na tváři. Ten dosud strávil značnou část života zavřený ve vězení, ačkoli se žádného zločinu nedopustil – kromě toho, že se Ludvíkovi k nerozeznání podobá. (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Děsně nesympatický d´Artagan. Ale jinak je to velmi slušné zpracování tématu. Mohlo být trochu více akční, ale vem to nešť. Snad se nemuselo tolik odbočovat od přímé linie vyprávění, ale zas tak strašné to nebylo. Konec byl pak naprosto zbytečně překombinovaný. Přesto je to dobrý film a těch několik drobností mu zase tolik neuškodilo. Jen by mne zajímalo, kam se poděli tři mušketýři. Ve filmu totiž nejsou. Jo, Iana Holma jsem tam prostě nepoznal. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, nenatahované a přímočaré zpracování slavného příběhu. Chamberlain je svůj, Jenny Agutter moc pěkně nalíčená, Patrick McGoohan správný záporák a celé tomu dodává nový rozměr úžasný původní dabing z dílny Ludvíka Žáčka (v dvojroli krále a krále Eduard Cupák) s dominujícími Sejkem a Růžkem. Sázka na jistotu, byť v televizním hávu (což bylo poznat především na kameře). ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Ono je jedno, že to nebylo podle Dumasova románu, že tam vypadli tři mušketýři. Ono to mělo šťávu. Výborná hra mezi Colbertem a Foucetem. A ten konec "Bratře, nepolíbíš mě?" Je plno železných masek: jedna brilantně francouzská, ale na můj vkus příliš snažící býti vtipný. druhá zase typicky americká bez taktu, kdy se královně "tyká", atd atd... Pro mě zatím vítěz tématu Filip vs Ludvík. "Jsem Ludvík, jsem Ludvík..... Ludvík!" ()

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Literární předlohu neznám, ale film sám o sobě mi připadá hodně povedený. Kostýmy, herci, scénář - všechno má úroveň. Upřímně řečeno mě trochu zarazilo, když jsem zjistila, že to bylo natočeno pouze do televize. Možná pár logických přešlápnutí a jednou dvakrát dobrovolné podřezávání si vlastní větve, Colbert možná trochu moc riskuje (jakože nebezpečněji by tu výměnu asi provést nemohl), ale to se dá odpustit. Po dlouhé době jsem tenhle film vyhrabala v mé sbírce DVD a opět jsem se dobře pobavila. P. S. Richard Chamberlain má jednu ze svých světlých chvilek a role mu dokonale sedne. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Historický filmový příběh z dob Ludvíka XIV. Alexander Dumas opět nezklamal, nezklamal ani režisér Mike NEWELL, z kterého se stala za ta léta režisérská hvězda. V hlavní roli můžeme vidět Richarda CHAMBERLAINA, který zahrál roli dvojníka mistrně, takže L. Di Caprio měl co dělat, aby se v pozdějším remaku filmu aspoň trochu přiblížil výkonu R. Chamberlaina. Podle mého názoru se mu to nezdařilo, protože nemá pro historické filmy to pravé mužské charisma. Vypadá furt jak když tam hraje 17 letý kluk a tváří se ne odhodlaně, ale zarputile. Prostě nemá ten správný "drive". ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po zhlédnutí tohoto filmu se rozhodl Steve Harris svou novou kapelu pojmenovat podle mučícího přístroje - železné panny - Iron Maiden. (mak.)
  • Hoci bol tento film vyrobený pre televíziu, bol uvedený v kinách v niekoľkých krajinách vrátane Dánska, Maďarska, Východného Nemecka a Západného Nemecka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama