Reklama

Reklama

Muž se železnou maskou

(TV film)
  • Velká Británie The Man in the Iron Mask (více)
Trailer

Obsahy(1)

V historickém dobrodružném filmu podle příběhu Alexandra Dumase se opět setkává legendární čtveřice mušketýrských přátel: D'Artagnan, Athos, Porthos a Aramis. Vláda hýřivého francouzského krále Ludvíka XIV. podle nich Francii dvakrát nesvědčí, a tak se rozhodnou využít znalosti tajemné identity muže se železnou maskou na tváři. Ten dosud strávil značnou část života zavřený ve vězení, ačkoli se žádného zločinu nedopustil – kromě toho, že se Ludvíkovi k nerozeznání podobá. (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Richard Chamberlain sa po Grófovi de Monte Christo druhý krát nechal obsadiť do Dumasovej klasiky a dvojrolu kráľa Ludvíka/Filipa zvládol graciózne. Žiaľ táto adaptácia nemá švih a šarm verzie Randalla Wallacea z roku 1998. Scenárista poňal príbeh z vážnejšieho konca, takže sa zameriava hlavne na výmenu kráľa Ludvíka za Filipa a dvornú lásku. Samozrejme žiadny z hercov nie je Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malkovich či Gérard Depardieu. Z troch mušketierov sa tu vyskytuje len D'Artagnan a akosi mu chýba humor jeho iných mušketierskych verzií. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na televízny film neskutočné obsadenie a právom je táto adaptácia obľúbenejšia ako hollywoodska reinkarnácia z roku 1998. Všetko je presne na svojom mieste, výprava je presná, kostýmy taktiež, len to samotné rozuzlenie je akési mdlé. Je síce columbovské, keď už je tu robený podraz na Patricka McGoohana, avšak samotné jeho spracovanie je až príliš strohé a rýchle. Pokojne by som si nechal páčiť pozerať sa na Ľudovíta v tom väzení dlhšie ako pár sekúnd a taktiež vidieť celú dohru so zloduchmi, napríklad ich popravy, vyhostenie a podobne... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, nenatahované a přímočaré zpracování slavného příběhu. Chamberlain je svůj, Jenny Agutter moc pěkně nalíčená, Patrick McGoohan správný záporák a celé tomu dodává nový rozměr úžasný původní dabing z dílny Ludvíka Žáčka (v dvojroli krále a krále Eduard Cupák) s dominujícími Sejkem a Růžkem. Sázka na jistotu, byť v televizním hávu (což bylo poznat především na kameře). ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Historický filmový příběh z dob Ludvíka XIV. Alexander Dumas opět nezklamal, nezklamal ani režisér Mike NEWELL, z kterého se stala za ta léta režisérská hvězda. V hlavní roli můžeme vidět Richarda CHAMBERLAINA, který zahrál roli dvojníka mistrně, takže L. Di Caprio měl co dělat, aby se v pozdějším remaku filmu aspoň trochu přiblížil výkonu R. Chamberlaina. Podle mého názoru se mu to nezdařilo, protože nemá pro historické filmy to pravé mužské charisma. Vypadá furt jak když tam hraje 17 letý kluk a tváří se ne odhodlaně, ale zarputile. Prostě nemá ten správný "drive". ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Doplnění jednoho restu. I když má tento film samozřejmě s historií máloco společného, je to svižné, správně dobrodružné i romantické a díky velmi schopnému netuctovému záporákovi Fouquetovi (kterému jsem docela fandil :) ) i dost napínavé. Určitě nejlepší zpracování příběhu a jedna z nejlepších adaptací Dumase vůbec. P. S. Je třeba rovněž zmínit velmi povedený klasický dabing v čele s hlasem Eduarda Cupáka, který propůjčil hlas ústřední Chemberlainově dvojroli. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Po zhlédnutí tohoto filmu se rozhodl Steve Harris svou novou kapelu pojmenovat podle mučícího přístroje - železné panny - Iron Maiden. (mak.)
  • Hoci bol tento film vyrobený pre televíziu, bol uvedený v kinách v niekoľkých krajinách vrátane Dánska, Maďarska, Východného Nemecka a Západného Nemecka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno