Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

tron 

všechny recenze uživatele

Nijako fenomenálny, ale i tak pomerne zaujímavý seriál s originálnou mysterióznou zápletkou, od ktorej sa odvíjajú také silné témy, ako je téma zodpovednosti za vlastné činy ako i výčitky svedomia - či má niekto, hoci aj nadpozemsky nadaný, právo ovplyvňovať chod udalostí. Bonusom TRUE CALLING je herecké obsadenie → Eliza Dushkuová (TRUE LIES, seriál „Buffy“) a vo vedľajšej úlohe prekvapivo schopný Jason „Brandon Walsh“ Priestley. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Eliza Dushku je sexi. Ale to ešte nevysvetľuje prehnane vysoké hodnotenie tejto zlátaniny tunajšími "slovútnymi" užívateľmi. Zápletka tejto série totiž je (a to sa obávam, že som ju dostatočne "intelektuálne nevstrebal") mierne povedané "výplodom chorej mysle". Našťastie v novom miléniu už mystery série nie sú IN. (3.10.2005) ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tru by se ráda v budoucnu honosila titulem MUDr., ale o studiu lékařské vědy si může zatím nechat pouze zdát v divokých snech. Její nová práce v městské márnici jí zaručuje přísun dolárků do prasátka a svádí k tomu, že bude mít dost volného času na přípravu ke studiu. Jenže mrtvoly na Tru občas spiklenecky mrknou okem, otevřou ústa a vysloví neskromný požadavek na vrácení jejich života. Tru pochopitelně takové možnosti má, neváhá je použít, ale zároveň tak nějak přestává časově zvládat svůj soukromý život. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Seriál plný prekvapení, zvratov a ......mŕtvych, ktorý volajú o pomoc. Aj keď seriály v tomto duchu veľmi nemusím, tento ma skutočne zaujal. Možno je to práve obsadením Elize Dushku do hlavnej úlohy, ktorá pôsobí veľmi príjemne, pohodovo a uvoľnene a všetky prípady rieši štýlom akoby to ani nič nebolo. Škoda že som nedočkal aj viac sérií, ale Slovensko je trochu pozadu. Príjemne tiež prekvapilo neskoršie angažovanie Jasona Priestleya, ktorého majú diváci v pamäti z Beverli HIlls 90210. V každom prípade aj keď efekty, dosť pokuľhávali a akčné scény neboli nejako ohurujúce, malo to niečo do seba. Taký príjemný večerný seriál s dobrým hereckým obsadením. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Hrátky s osudem, časem a smrtí a v popředí všeho dění princezna Eliza ve slušivě civilním prostředí. Co si přát víc.. Extrémní počáteční nadšení ale časem opadlo, hlavně kvůli faktu, že ať se Tru nebo Harrison snaží první čtvrthodinu o cokoli, mrtvola zařadí zpátečku a můžeme začít napravovat chyby. Zlom ale nastává s příchodem Jacka Harpera. Nenápadný našeptávač má na svědomí proměnu mysteriózní teen vyšetřovačky na promyšlený příběh s náznaky základních fantasy archetypů. Závěr série pak nasazuje takové tempo, že její první polovina v tu chvíli vypadá jako nějaký vzdálený a úplně jiný seriál. 2. série - 80% - Život a Smrt v nesmiřitelné válce, která ale dostala příliš málo času na to, aby se mohla stát nezapomenutelnou. Díky tomu, že tentokrát chybí rozjezdové díly a hlavní dějová linka uhání rychle kupředu, by se zdálo, že Tru sahá po dokonalosti, ale stanice FOX jí podtrhla nohy. Šest dílů, které dovolila natočit z původně plánovaných třinácti, je sice skvělých, ale působí jenom jako ochutnávka z něčeho, co mohlo celému seriálu zaručit nesmrtelnost. Kvůli otevřenosti hlavní dějové linie, uspěchanosti vývoje postavy Jensena, cliffhangeru na závěr a znalosti toho, co mělo časem přijít, tak celkový dojem zákonitě klesá. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Hlavním uváděným důvodem zrušení seriálu byl fakt, že společnost FOX chtěla zvednout sledovanost novým seriálem Point Pleasant, který by více pasoval k tehdy hýčkanému O.C. Ironií je, že Point Pleasant byl zrušen dříve, než bylo vůbec odvysíláno jeho třináct epizod. (novoten)

Reklama

Reklama