Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Žít na "konci světa" může někomu připadat jako vyhnanství, jako místo, kde se ani žít nedá. Pro sourozence Vuka, Jurku a malou Gábinu je horská chata vysoko v horách nejkrásnějším domovem. S rodiči, kteří tu zvolna a s příkladnou poctivostí v podnikání vybudují prosperující penzion, se děti cítí bezpečné a šťastné. O téhle rodině, žijící v harmonické symbióze s nádhernou, ale i krutou horskou přírodou, vypráví úspěšný třináctidílný televizní seriál. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

štísko 

všechny recenze uživatele

Seriál zachytává kus života jedné prima rodiny žijící na horách. Život někdy letí, někdy se zas vleče. Proto i tento snímek občas jakoby strácí dech. Filmy s takto poklidným tempem a přesto zajímavým příběhem mám rád. Učím se u nich odpočívat. Dal bych o něco víc jak tři hvězdičky, ale na čtyři to není. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Další z řady dětské seriálové předlistopadové produkce, seriál byl vyjímečný hlavně prostředím, ve kterém se odehrává. Horská chata, penzion, ve kterém své dobrodružství prožívá Jurka s Gábinou, jejich dva bernardýni, rodiče a starší bratr Vuka (Oldřich Vízner), nás ve 13 dílech vtáhl do života a práce horalů, horské služby i obyčejných lidí, kteří vyměnili život ve městě, za ten na horách. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele

Seriál je poměrně věrně ztvárněn podle knižní předlohy (Bratr mlčenlivého vlka), takže v něm je spousta zajímavých příběhů z prostředí hor a lidí v nich žijících i pracujících, co jsem ale měla, už jako malé dítě, za pocit, že většina herců v něm hrozně špatně hraje. Nevím, jestli je to nepřirozeným ozvučením dialogů, nebo špatným vedením herců, ale všichni tam hrají tak nějak divně, dřevěně. Z dětských herců jasně kvalitativně vyčnívá Yvetta Kornová, ale baví mě tam dokonce víc, než takový Radovan Lukavský. A co mě ještě zamrzelo, že nakonec pod tou závěrečnou lavinou skončil úplně někdo jiný, než měl, což staví původní příběh úplně na hlavu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál z konce světa. Babička taky bydlela v takovém zapadákově, takže to pro mě byla taková srdcovka a hezké vzpomínky na mládí. Srdíčko zaplesá, když vidí tu spoustu sněhu o kterém si dnešní generace může nechat jen zdát. Rozhodně bych se nestyděl ji doporučit malým i velkým ke zkouknutí... U toho konce jsem čekal na navázání na druhou řadu či tenkrát na volné pokračování, ale marně... 80% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasický seriál o životě v hotelu Na konci světa kde jinde než na horách. Jeden z mála seriálů kde mě ani R.Lukavský tolik nevadil. Kdo by si nevzpoměl na dva bernardíny Bujara a Baryka. Na bráchy Jurku a Vuka a malou Gábinu. Příjemný průměr ,který neurazí ,ale ani nenadchne , ale dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Zařízení do kuchyně pochází od polské firmy Unitra – Unie elektronického a telekomunikačního průmyslu, založené v roce 1961. V důsledku politické transformace v roce 1989 byly všechny svazy a spolky zlikvidovány. Jednotlivé podniky získaly nezávislost a pokračovaly ve své činnosti s různým stupněm úspěchu, mnohé zkrachovaly. Někteří z nich si ve svém názvu ponechali název „Unitra“. (sator)
  • V čase 21:10 jede bezvousý Vuk (Oldřich Vízner) na saních s koňmi, za minutu však stojí převlečený do kuchyňského ustrojení a s vousy v kuchyni. (sator)
  • V seriálu se používá primitivní lanovka pro lyžaře, které se říkalo „šlepr“. Jednalo se o dvoumetrové lano s kovovou kotvou, kterou musel lyžař včas zaháknout na dokola jezdící ocelové lano, které ho vytáhlo na kopec, kde se musel včas odháknout. Lano nosil při sobě, při jízdě z kopce si ho musel uvázat kolem pasu. Slovo „schlepper“ pochází z němčiny a má význam: tahač, vlečná loď, vlečná síť. Ve slangu pak: pomocný dělník obsluhující vozíky při stavbě tunelů, v dolech a lyžařský vlek. (sator)

Reklama

Reklama