Film nebyl nikdy ani divácký, ani komerční, nicméně Libuše Švormová hraje roztomile a jednotlivé povídky mají velmi dobré kriminální zápletky, zvláště pak Suvenýr z Paříže.(17.10.2003)

• Enšpígl

První dvě povídky napsal nejspíš Tom, když si krátil číhání u myší díry na Jerryho. Poslední povídka v sobě měla alespoň trošku nějakou pointu, ale bída je v tomhle filmu vedoucí. Navíc principiálně se mě chování manželů Neradových dost hnusilo.(9.5.2011)

Dnes tak trochu unylé, nudné a klišovité jak ve stavbě zápletek tak i v konstrukci postav. Ale ve své době budiž... Ze tří detektivně laděných povíde "Suvenýr z Paříže", "Smrt za slunovratu" a "Vražda v Čertově mlýně", se mi jako nejlepší jevila asi ta první. Lékařská doktorka zvídavá Adéla Neradová (Libuše Švormová), žena propadlá četbě kriminálek, její manžel fotograf dr. Watson (Jiří Vala) a v menší roli jako průvodce turistů svérázný a skvělý Vladimír Menšík. Dobrý byl v druhé povídce i Josef Beyvl jako tatínek Nedoma, to byla ale figurka:-). Třetí povídka na Matějské pouti už tak dobrá nebyla, spíš nudila a u mě prošla bez většího povšimnutí. V celku se tedy jedná jen o průměrný snímek a tak trochu film bez povšimnutí jak tenkrát tak i dnes.(28.12.2007)

Pouze průměrný snímek, který je nicméně přehlídkou rázovitých postaviček ztvárněných celou plejádou známých a kvalitních herců. Tři detektivní povídky o malých českých zločinech jsou jinak snadno zapomenutelnou záležitostí. Filmu naštěstí pomáhá lehce ironický odstup, se kterým Vala coby manžel glosuje události a postavy kolem sebe ("heroin u nás nemáme a tak aspoň zobeme algenu"). Celkový dojem: 50 %.(19.8.2008)

• WANDRWALL

Tyhl aféry nejsou nic co by stálo za rozbor. Komedie se nepovedla, ale dlouho ji vysílal Filmbox, ten mi ho nabídl ke stažení.(25.9.2010)

Není to špatné, navíc se tu mihne hromada výborných herců, jenže výsledek je nějak moc svázaný. Beru-li to ale jako komedii, nikoliv kriminálku, dá se to považovat za povedené i koukatelné. Jen mi vadily neustálé narážky na alkoholismus od hlavní hrdinky, která je nakonec nadšená, když jí ten "kořala", co ho má doma, dá k výročí svatby koňak...(8.7.2008)

"Musíš to do sebe klopit jak do sudu? Nějaké připomínky? Jo! Jen, že si včera večer chtěl otevřít dveře vývrtkou." (Aféry mé ženy) "Prosim tě zajeď někam, mám žízeň, že bych se o ní mohl opřít. Pane vrchní, jedno kafe s rumem. S čím? Tak bez rumu." (Smrt za slunovratu) "Za to chcete búra? Se ti něco nezdá? Ne, jen že to není tuzemák! Tak jestli chceš pribiňáka, tak si skoč naproti do sámošky." (Vražda v čertově mlýně)(28.12.2010)

Poviedkové filmy sú tak trochu zvláštne. Je to niečo osobité. Tento, tak trochu krimi -komédia je celkom dobrá. Herecká dvojica Vala + Švormová si celkom sadli. Je to také civilné.. Krásna prehliadka dobrých českých hercov.. Dávam 60%.(11.9.2010)

V podstatě průměrný spektákl, který povyšuje na správných místech použitý humor a pak tehdy skutečně slaďounká Libuše Švormová. Nechápu, proč tato herečka dostala tak málo příležitostí prokázat své nesporné velké herecké kvality v pořádném filmu. 65%.(22.3.2010)

Povídkový film v hlavní roli s Libuší Švormovou, které sekunduje Jiří Vala. Film nevystupuje z průměru, nicméně za pozornost stojí herecké výkony některých herců jako je Josef Langmiler, Vladimír Menšík, Zdeněk Kryzánek nebo Josef Hlinomaz.(14.11.2010)

• Stejšn

Nuda a kupodivu špatné herecké výkony některých jinak výborných herců. Je vůbec až s podivem, kolik hereckých es se tu jen mihne, aniž by dostali jakýkoliv prostor, nebo aspoň jednu větu.(12.10.2009)

Film, který možná není ani tak známý ani populární. Příběhy nejsou nijak komplikované, ale mně na snímku sedí právě ona komorní a pohodová atmosféra a v neposlední řadě dobré herecké výkony, zejména ústřední dovjice. Kvalita jednotlivých příběhů je různá, seřadil bych je ai takto: 1. Suvenýr z Paříže, 2. Vražda v čertově mlýně, 3. Smrt za slunovratu.(19.10.2011)

dobre natočené,trocha jednoduchšie,ale fajn oddychovka(31.10.2011)