Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný dobrodružný film, úctyhodná adaptace. Herecký koncert budoucího Batmana Christiana Balea a Charltona Hestona z Planety opic. Těžko uvěřit, že je to TV film, možné je všechno, ale tomuhle prostě nevěřím. Krásné prostředí, krásné převedení knihy na plátno (ehm, obrazovky), prostě krásné pirátské dobrodružství, který má vše, co má dobrodružný film mít. Příjemná záležitost, která rozhodně nepůsobí televizně...85%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela řemeslně nezvládnuté dobrodružné vyprávění, kterému chybí snad úplně vše. Je zde skutečně evidentní televizní výprava, zbytečné zdlouhavé ekecané scény, nesmyslné zvraty a hlavně ubohý děj. Oproto třeba Ostrovu hrdlořezů je to ubohé dílko. A nezachrání to ani Charlton Heston v poněkud přehrávající roli kapitána Silvera. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

To pravé dobrodružství a film vonící pirátstvím, malárií, slanou vodou a dálkami. Dobré herecké výkony (teď už si pod jménem Dlouhý John Silver nepředstavím nikoho jiného než Hestona) a vynikající hudba od The Chieftains, která zní skutečně dobově a patřičnou měrou i bukanýrsky. Zapomeňtě na všechy Piráty z Karibiku a Ostrovy Hrdlořezů, tohle je poctivá pirátská hudba a poctivý pirátský film. A jen ironií osudu je nejlepší zpracování románu R. L. Stevensona produkt TV. A hlavně piráti jsou PIRÁTI! Ne žádní šampóni z Karibiku. Stačí se jen zadívat do řezaných tváří Hestona, Reeda, Leeho a je to tam. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malému klukovi mi táta četl Stevensonův originál, já si obkresloval mapy ostrova a v plastové flašce je házel do potoka (nebo spíš do stoky). Ze slepého Lavičky (v téhle filmové verzi Slepejše) jsem měl vždycky hrůzu. Tenhle film je spíše průměrnou adaptací věrnou předloze. Nic víc, nic míň. (113.) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost, téměř do detailu věrné převedení románové předlohy, které oproti verzi z roku 1950, má spád, solidní herecké obsazení i jakýsi punc uvěřitelnosti. Kromě skvělého Hestonova Silvera, září ve vedlejších rolích Lee i Reed, přesně takhle jsem si je při čtení představoval, ostatně jako všechny postavy ve filmu. Na dobu svého vzniku může film působit trochu archaicky, dialogy jsou převzaty bez úpravy z knihy, takže to nemusí každého oslovit. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama