Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

movie 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Ray Liotta jsou parádní, Penélope Cruz je naopak děsně otravná. Místy trošku nezvládnuté tempo příběhu, ale jinak celkem poučná podívaná o skutečném králi kokainu, kdepak Tony Montana, ten by našemu Georgi Jungovi nejspíš rád řekl svoje "Svět je tvůj, tak si ber," smůla že když si George začal brát, bylo už obvykle dost pozdě. Mimochodem režisér Ted Demme umřel rok po premiéře na infarkt po té co se trošku narval kokainem a šel hrát baseball. Smůla. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Deppa som zlý výkon ani nečakal, takže prekvapený nie som, naopak ma prekvapila celková herecká výkonnosť ostatných hercov, hlavne Penélope. Skvelo natočený snímok o živote priekupníka s drogami a o tom, že i kokaínová mág môže mať srdce a nezáleží mu len na drogách. Navyše s krásnym záverom. Ale chýbali mi vekové vsuvky v opise života a pomalosť príbehu bola na hranici. 75%. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

až na trochu pretiahnutých záverečných 10 minút naplnených hojnosťou patetizmu a moralizátorstva predošlý zbytok filmu bola vcelku dobre natočená a uhraná životopisná dráma z neľútostného drogového prostredia a zo začiatkov veľkého príbehu dnes úspešnej drogy kokaínu - takže vlastne dvojitý biopic. herca, ktorý hral ústrednú postavu, ja osobne obdivujem a úlohy drogového kráľa sa zhostil s jemu vlastným šarmom a talentom, ostatne, ani peknučká chudučká penelope či stále priberajúci a starnúci Ray Liotta so zvyškom kompanie hercov nezaostávali. Miestami podarená hudba a vcelku nerušivá réžia (+ super plagát) - takže aj keď nie nejak nadpriemerný alebo extra ale zato príjemný a podarený film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kokain mi připomněl produkci kanadských televizních a filmových společností sídlících na západním pobřeží, které se specializují na masovou produkci životopisných filmů a tzv. snímků podle skutečných událostí, kterými zaplavují trh a které obvykle končí v méně atraktivních vysílacích časech. Je to totiž po všech stránkách průměrně zpracovaná záležitost s předvídatelným dějem, charaktery i vývojem postav, kterou vytahuje nahoru pouze přítomnost oblíbených hereckých hvězd. Taková Penélope Cruz je ale veskrze zbytečná, protože její role od ní zkrátka nic nepožaduje a klidně by totéž mohla zahrát druhořadá herečka s přitažlivou vizáží nebo ještě líp snaživá modelka toužící po herecké kariéře. Depp je sice standardně dobrý, ale sám toho moc nezachrání, zvlášť když mu scénář a dialogy nevychází vstříc. Průšvih je především v přístupu k celému projektu. Kdyby Ted Demme skutečný příběh pašeráka drog dokázal natočit jako stylovou komediální nebo tragikomickou jízdu, jako se to povedlo Stevenu Spielbergovi ve filmu Chyť mě, když to dokážeš, mohlo jít o velmi zdařilou záležitost. Tomu by napomáhala přítomnost Ethana Supleeho známého jako retardovaný Randy ze seriálu Jmenuju se Earl, který je přímo stvořený pro komediální parodie. Jenže tvůrci uhnou jinam a protože nejspíš zaplatili skutečnému Gergovi Jungovi za exkluzivní informace a práva k natáčení, nechali ho taky ovlivnit scénář tak, že sledujeme příběh "hrdiny", který čelí nepochopení rodičů, ztrátě milované partnerky, zradě nejbližších přátel i zločinem vydělaných peněz a na konci marně bojuje o přízeň svojí dcery. Ta sebelítost, která z filmu čiší, je až trapná a ze spolehlivých tří hvězdiček mě nutí slevit na pouhé dvě a 45 % celkového dojmu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikajícím způsobem zpracovaný příběh o drogovém dealerovi, který se přes noc vyšvihl ve zbohatlíka se všemi jejich manýry. Je zde zachyceno období od prvních styků až po dovoz drog z Latinské Ameriky. Dealera skěle ztvárnil Johnny Depp a jeho manželku krásná Penelope Cruz. Jeden z nejlepších filmů o drogách, jaký jsem měl možnost doposud shlédnout..... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)
  • George Jung (Johnny Depp) byl poprvé odsouzen v roce 1974 za prodej marihuany. (Anne88)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama