Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vykradači hrobek otevřou kryptu, kde se skrývá vlčí muž, a to se jim stane osudným. Vlkodlak však netouží po nesmrtelnosti a věčném hladu, proto vyhledá doktora Frankensteina, který by mu mohl pomoci. Po příchodu na hrad zjistí, že doktor je mrtev a jediný kdo na hradě žije je jeho monstrum. Nesmiřitelný boj dvou rivalů začíná. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

anais 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v předchozím universalovském filmu o vlkodlakovi, i tady je tím nejlepším výkon Lona Caneyho. Jeho lidská stránka plná emocí je lepší než neohrabané Lugosiho monstrum i než jeho vlastní výkon ve vlkodlačí masce. Film už jen recykluje nápady z předchozích filmů, a zdaleka nedosahuje jejich kvalit. I tak je to stále celkem příjemně nostalgická záležitost. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava. Film je nabitý dějem od samého začátku a úplně postrádá unylost prvního Wolf Mana. Autoři doslova nacpali film všemožnými béčkovými ingrediencemi ze světů obou titulních postav. Hrdinové a i ti vedlejší jsou dost nejednoznační. Nenajdete tady typicky zápornou ani typicky kladnou postavu. Dokonce se některé charaktery, ovlivněné okolními podněty, vyvíjí, což bych v takovémto filmu vůbec nečekal. Vše je podřízeno tomu, aby se divák královsky bavil a já si to královsky užíval. Vrcholem potom byly kulisy a triková stránka. A těmi triky nemyslím je vlkodlačí přeměnu, ale hlavně hrátky s miniaturami staveb. Krása. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na začátku je to tak skvělé! Lepší, než původní The Wolf Man. Kdyby to zůstalo v té mysteriózní rovině v Cardiffu, tvůrci by udělali mnohem líp. Od okamžiku, kdy se začne hrát se jménem Frankenstein, to jde totálně do kopru. To, že hrál zrovna v tomto filmu Monstrum Bela Lugosi, je vzhledem k předchozímu Frankenstein filmu logické a správné. Vždyť je to Ygor! Ale nechápu, proč tedy nemluví? Proč to tvůrci vystřihli? Proč tam není zmínka, že je slepý? Díky tomu, co z toho nakonec zbylo a díky tomu, že ve většině scén hraje monstrum stejně dablér, je to fakt nešťastně zahrané. A ten konec, to je fakt stupidita...aneb jak ukončit film během dvou vteřin kdykoliv se vám zamane. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaka nestretáva Frankenstein, ale Frankensteinove monštrum, aby ste sa nenechali oklamať názvom. A je to solídny crossover, ktorý sa mohol stať tuctovým zameniteľným béčkom v katalógu Universalu, ale prekvapivo prináša zaujímavé filozofické otázky a nečakaný koniec. Avšak určite už nejde o prvotriednu kvalitu ako pri Whaleových dielach, štúdiové prostredie cítiť až priveľmi a atmosféra mohla byť rozhodne temnejšia a intenzívnejšia. Napriek tomu ide o príjemné prekvapenie. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Skoro 70 let starý crossover dvou slavných příšer studia Universal. Wolfman v podání Lona Chaneyho Jr. se navrací mezi živé, aby zjistil, že mordování náhodných cestujících v nočních ulicích ho už nebaví, a rozhodne se svojí kletby nadobro zbavit. Atmosférický úvod na hřbitově je však bohužel tím nejlepším, co zde nalezneme. Slibovaný souboj mezi vlkodlakem a Frankensteinovým monstrem v Lugosiho toporném podání se odehraje samozřejmě až v závěrečných třech minutách. No alespoň nechybí povedené interiéry hradu a jeho miniaturních modelů s okolní přírodou. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (10)

  • Když byl dialog, který Monstrum vedlo s Lawrencem Talbotem vymazán, zmizely i zmínky o tom, že je monstrum slepé (důvodem byla operace na konci filmu Frankensteinův duch). Lugosiho náměsíčná chůze se stala stereotypem pro Frankensteinovo monstrum. (liquido26)
  • Kaskadér Gil Perkins zaskakoval za Lugosiho v akčních scénách, stejně tak jako ve scéně, kdy je Monstrum osvobozeno z ledu. Ve vrcholné scéně zápasu mezi Vlčím mužem a Monstrem se Gil Perkins objevuje jako monstrum a další z kaskadérů - Eddie Parker dabluje za Chaneyho. Podle pozdějších rozhovorů je rovněž možné, že se Gil Perkins objevuje jako Vlčí muž ve scéně, kdy je pronásledován k ruinám zámku. Filmoví odborníci rovněž tvrdí, že v několika záběrech v závěrečném boji je to Eddie Parker pod make-upem Frankensteinova monstra. (liquido26)
  • Monstrum ztvárněné v tomto snímku Belou Lugosim je němé, přestože v průběhu série mluvilo již ve snímku Frankensteinova nevěsta. V roce 1931 Bela Lugosi roli Monstra odmítl, neboť mu vadilo, že nemá žádné dialogy. Původní scénář pro tento film jeden dialog pro Monstrum obsahoval, ale tato scéna byla z finální verze vynechána. (liquido26)

Reklama

Reklama