Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rád bych Vám připomněl, že tato operace měla probíhat diskrétně. A ne, aby bylo zapotřebí 6 milionů franků na škody a na pokuty za porušení většiny francouzských zákonů." Agent s povolením krást a půlit francouzský taxíky, tedy držitel Leninova řádu soudruh Bond mě tradičně pobavil. Měl přitom solidně maniakálního soupeře Zorina v sedle a parádní soupeřky v posteli. Zorina bych mu klidně nechal, ale kdyby měl moc práce se záchranou světa, tak bych mu některou ze slečen v posteli pohlídal. Jenže já Bonda podezřívám, že se zcela obětuje svý práci a uspokojí je všechny najednou. Nezávidím. Jen konstatuju. A kdyby modrá pilulka nezabrala, tak jsem k dispozici. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Díky bohu poslední bondovka značně přesluhujícího Moorea kupodivu není tak strašná jak by se z počátečního popíkového hopsání na snowboardu a příšerné úvodní písni mohlo zdát. Pořád je to sice v rámci serie spíše průměr, ale když už nevyčnívá akcí, vtipem či švihem který předvádí nejlepší části, tak aspoň předvedla ty jednoznačně nejlepší záporáky ze všech - na dokonale charismatického Christophera Walkena a skvostně odpudivou androgynní evilgirl Grace Jones je přímo radost pohledět. 7/10 ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Roger Moore se naposled představil jako James Bond. Od Chobotničky jako by prošel změnou a musím říct, že "A View to Kill" je velmi důstojný odchod. Moore hláškuje, rozdává pěsti, lítá na jeřábu a řádí na koni jako nikdy předtím. Christophera Walkena považuju za jednoho z nejlepších Bondových protihráčů, protože má charisma, dobře vymyšlený plán a hlavně je geniální. Takže nejde o hloupého padoucha, ale o grázla se vším všudy. Je chladný ažaž. Scéna s jeřábem či jízda na koni jako akční scény nemají chybu. Nicméně scéna s Eiffelovkou mi přišla až trestuhodně nevyužita. (85 procent) ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Klasicky povedená bondovka, kde ovšem záporák Christophera Walkena těžce drtí Bonda těsně před domovem důchodců v podání téměř šedesátiletého Rogera Moora. Bondovky s ním považuji za ty nejpoveděnější, ale prostě 58 let je na postavu bonda mnohem víc, než je zdrávo. Jinak hlavní devízou poslední Rogerovi bondovky jsou krom skvělého záporáka, ještě suprový song od Duran Duran a také finále na Golden Gate. 75% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Poněkud nedůstojné. Moore už působí trochu unaveně, bond girl je sice pohledná, ale nesnesitelně vycmrndlá a nebýt působivě barevně se doplňující dvojky Walken-Jonesová, kteří prakticky jako jediní měli nějakou šťávu, nedalo by se na to koukat. Slovy jednoho kamaráda - "...a padouši ani neměli žádnej obrovskej paprskomet..." Takže Chris a Grace každý po hvězdičce a bodycount taky jednu. Celkem tři a víc ani ťuk. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Natáčelo se od 3. srpna 1984 do 14. ledna 1985 v Anglii, na Islandu, ve Francii, ve Švýcarsku a v Kalifornii. (Varan)
  • Grace Jones byla do role May Day navržena Barbarou Bach. Jako dominantní záporná ženská postava se stala součástí propagace. Plakáty ji zobrazovaly v opozici vůči Bondovi (Roger Moore) a ptaly se: „Našel konečně James Bond svého protivníka?“ (kenny.h)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama