Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a smutný film. Knihu jsem teda nečetl, ale tenhle snímek mě docela motivuje přečíst si ji. Zajímavý, trochu dojemný, chvílemi úsměvný a silný příběh, kouzelná hudba, prosluněná kamera, herecké výkony Sinise a hlavně Malkoviche a také Sinisova dobrá a poutavá režie. To vše mi dává dohromady jasných 5*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Knížku O myších a lidech jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat s filmem. Nicméně to, co se odehrávalo ve filmu, by se dalo odvyprávět tak za 2 minuty a tady to bylo roztahaný skoro na 2 hodiny. Přišlo mi to zbytečně zdlouhavý a nudný. Postavy spolu vedou různý řeči na téma budoucnost, který se opakujou pořád dokola, občas se dozvíme i něco z minulosti, ale všechno je to takový o ničem. Navíc značná část filmu se odhrává někde na poli při sklizni obilí, což je pro mě dost nezajímavý téma. Samotnej konec mi pak přišel zase až moc rychlej. Jinak Gary Sinise odved dobrou práci (jak je u něj zvykem), stejně tak i John Malkovich (i když tim svym nesrozumitelnym blábolenim mi chvílema lez na nervy). Ostatní mi tam přišli spíš jen tak nějak do počtu. Pro mě je to spíš průměrnej film, takže umístění v TOP 200 mě trochu překvapuje. Jinak je zvláštní, jak Malkovich vypadá ve filmu obrovskej. Přitom ve skutečnosti měří údajně asi 183 cm. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,471,088Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Tak Sinise sa pekne ukázal a natočil na prvý pohľad jednoduchý ale za to účelový film, kde herecké výkony urobia svoje penzum a film sa dá označiť ako predvoj pre Zelenú mílu. /75%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a přesto jsem její obsah znal. Někdy nechápu, jak takové věci zvládám. Úspěšnosti tohoto snímku se ani nelze divit, protože jakmile ve filmu hraje někdo nějakého retardéra, tak je film na půli cesty k úspěchu. John Malkovich tu svoji roli retardovaného hladiče všeho co má srst zvládl výborně. Trošku se tu ovšem zapomíná na rovněž úžasný herecký a režisérský výkon Garyho Sinise. Nijak zážitek nekazil ani zbytek hereckého obsazenstva. Příběh je takový jaký je - lidský. Za žádný superskvost ho nepovažuji. V rámci žánru jsem spokojený. Nenadchlo mě to, ale ani nenudilo. Slabé 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až Vám někdo příště řekne, že Johna Malkoviche znají jen z V kůži Johna Malkoviche, tak jim do huby nacpěte tenhle film. O myších a lidech mi unikal hodně dlouhou dobu, ale až nadšený kolega z práce mě dokopal k tomu, abych se na film ve výsledku podíval a nemůžu proti tomuhle filmu říct vůbec nic. O myších a lidech je naprosto úžasná studnice lidských emocí každého z nás. Je o nás všech a obsahuje snad každý druh lidské bytosti. To všechno je pak zapojeno do jednoduchého, ale o to silnějšího příběhu, který dokáže napsat jenom život. Jo a John Malkovich? Na toho tady už nikdy nezapomenete. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama